sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

vilken åkte ut?

Publicerad 2009-12-30 23:40:40 i Allmänt,

Jag fick se nu när jag googla lite att omröstningen äntligen är klar! Spännande... ja nu undrar ni säkert vilken omröstning... Aladdin-omröstningen såklart! Man skulle ju rösta på sin favoritpralin för att en ny pralin flyttar in i asken nästa år.

Ni kan aldrig i eran vildaste fantasi gissa vem som vann (vem å vem, det är ju inte en själ i pralinerna direkt :) Rättare sagt.... NI kan aldrig gissa VILKEN som vann... som fick mest röster... JO körsbärslikören (med hela 12,5% av rösterna)...hur gick det till undrar jag, den är ju skitäklig!!!!! ja den lilla i mitte som alltid blir kvar, den fick mest röster... sjukt! det måste vara ett skämt!

Men då kanske ni undrar vem VILKEN som fick minst antal röster (som var grejen med hela röstningen)...... spänning....spänning..... håll i ER.... största möjliga tysssssssssssssssssstnad.......

Den som har fått minst antal röster är........Tada!

Ägglikören med 3.4 % av rösterna

Stackarn!

Så det var sista gången vi åt den :(
Konstigt.... den gillar faktisk jag som fasen!

Ni kanske undrar vem som kom 2a och 3a???

2a: Gräddnogat 11.9 % (den e oxå god som bara den)
3a: Trillingnöt 11.8 % (min favorit)

Vilken är då den nya gästen i lådan????

Ingen vet....

"En goding med anor från 1939" står det på hemsidan....

Spännande!!!!Förresten visste du att...
 • ...Aladdin lanserades som den folkliga asken med praliner då den utkom 1939?
 • ...en Aladdinask då kostade 4 kr och 15 öre?
 • ...att Aladdins tvillingask Paradis såg dagens ljus redan 1957?
 • ...att en favorit Gräddnougaten var en Paradispralin från start och att den sedan 1973 även varit ett stående inslag i Aladdinasken?
 • ...speciella jul- och påskupplagor av askarna blev standard under 1960-talet?
 • ...det är Sigvard Bernadotte som designat Marabous företagslogotyp som pryder asken?
 • ...att designen på asken var i stort sett den samma från 1965-1999?
 • ...det blev ramaskri då man 1974 skickade ut lappar om att man tänkte ersätta Trillingnöten med Nöttryffel?
 • ...att man tryckte upp särskilda julkartonger med julstjärnor på under 1980- och 90-talet?
 • ...att det var först 1989 som man kunde se pralinerna i locket i sina rätta färger?
 • ...att sigillet för Kunglig Hovleverantör pryder kartongen för första gången 1990?
 • ...att det vid 60-års jubiléet 1999, i och med den nya layouten, är första gången som praliner syns på framsidan på kartongen?
Ja nu kan ni minsanna ALLT om Aladdinasken :)

oj... fick näseblod... måste rusa...

Hej Hej
// Lena

Vilken värld vi levet i!!!!!

Publicerad 2009-12-30 23:34:06 i Allmänt,

Jag säger bara en sak!... FY FAN vad vissa människor är onda!! jag tänker på den 18 åriga kvinnan som blev mördad här i GBG i natt.
Hur kan man vara så ond? Misshandla nån till döden! OK att det inte är friska människor men ÄNDÅ...

Stackars hennes familj, hela deras liv är ju förstört för alltid!

Tycker det är ännu värre när jag hör sånt nu när jag fått Isabelle... Jag tänker mig såå in i deras situation...hennes föräldrar... dom har oxå  legat på förlossningen, dom har oxå mosat banan, dom har oxå lekt tittutlekar, dom har oxå bytt blöja... och dom har även hunnit med å lärt å cykla, följt med på första dagen i skolan, förhört på läxor, kört till Disco  m.m.... Dom har haft som vi... sååå mycket förväntningar, längtan, nyfikenhet vad som komma skall... vad det blir för människa när hon blir stor, va hon kommer jobba med, tänk på när hon själv blir mamma m.m.

.... så kommer det in en människa och bara helt utan minsta förvarning klipper bandet... bestämmer att allt ska avslutas och det livet fick inte fortsätta mer... Hur i helvete kan det gå till så??? Hur kan en människa så lätt släcka ett annat liv???

Efter misshandeln så hade hon släpat sig ca 10 meter men sen inte orkat mer (tror polisen)  Tänk va rädd hon måste ha vart! Tänk va hon haft ont! Hon måste ha tänk tanken -Jag kommer dö! Där låg hon samtidigt som jag satt å blogga här hemma... och hade det hur bra som helst.... SÅ hemskt!!!

Hur som helst så har hon det bra nu, där hon e... det är familjen och alla hennes vänner som har ett helvete nu.

Nej nu kan jag inte tänka på det mer... måste sticka huvudet i sanden... för hemsk å tänka på.

Men mina vännner, köp denna

http://www.bodyguard.nu/products/sjalvforsvarsspray_rodfarg.htm

... och ha med Er i väskan eller i jackan... jag har en och har med den nästa jämt!
Kostar 179:- men det är det värt om den nån gång behövs!
Dess innehåll framkallar en tillfällig, övergående ögonirritation vid ögonkontakt. Effekten varar ca 5-20 minuter. Sprayen färgar även angriparen, detta underlättar möjligheten till identifikation och gripande av gärningsmannen.

Kom igen nu! Beställ en DU med!!! kan väl vara en nyårsgåva till Dig själv!


Var rädda om ER!!!

/Lena

TÄNK DEN DAGEN...

Publicerad 2009-12-30 22:05:43 i Allmänt,...då Du satt på bocken, då var Du inte stor!

(Något som vi kommer säga till Isabelle när hon är 18 år, och hennes kille är och hälsar på... och hon kommer skämmas SÅÅÅÅÅ!  :)

Leka Restaurang

Publicerad 2009-12-30 01:28:29 i Allmänt,

Linda.... ja du om nån vet ja hur jag funkar... tex repliken - Jag ringer dig sen! har du väl aldrig hört från mig eller??? och har jag nån gång ringt upp som jag lovat???...nej! skandal!

Anna på Gatan.... skönt att du oxå känner igen dig ;) Vi får skylla på lillfisen å stumpa-sara :)

Anna på gammelhemmet...Det trodde jag aldrig!!! super Skoj!!! Roligt som fasen!

Jaha....vilken dag... funderat å funderat å funderat... över allt... jobb å allt...huvudet har gått på helvarv hela dagen.... vad ska jag göra när jag kommer tillbaka efter mammaledigheten, vad för jobb? har jag nått företag å komma tillbaka till? ska jag fixa ett annat jobb? Vart ska jag i så fall söka? vart ska vi bo????????? Har vi råd å köpa hus om inte jag har nån inkomst...
OK jag kan ta vilket jobb som helst, skura trappuppgångar, plocka upp skräp på gatan... ja, you name it.... bara jag får pengar... men TÄNK om jag inte får nått jobb ALLS även om jag nu kan ta vad som... det kanske helt enkel inte finns några jobba alls... men ajg har ju ändå barnskötareutb, undresköterskeutb och fotvårdutb... måste väl få nått... men tänk om INTE!!!!

Eller ska jag lägga all min kraft på å bygga upp mitt lilla företag igen... (min vikarie på fotvården har sagt upp sig nu, så jag har liksom inget å komma tillbaka till) Jag är inte sne på henne alls... jag förstår henne, hon hade lång resväg och knappt några kunder... Men orkar jag bygga upp kundkretsen igen... eller kundkresten å kundkretsen.. har väl aldrig haft nån som täcker 100%...  men jag kanske inte kommer jobba 100% ändå nu på något år när gumman e liten?

Vill jag ens jobba med fotvård?? Min högsta dröm e ju å jobba på förlossningen igen... stormtrivdes som fasen när jag jobba där..... men där e de svårt å få jobb.... och dåligt betalt.. men man blir inte rik på fotvård ändå......men  då får jag jobba jul, midsommar, påsk å kvällar å helger igen... MEN det är ett roligt jobb och jag har en TRYGG inkomst varje månad...Det har jag INTE med fotvård!

Ja ni hör ju.... mycket som snurrar i huvudet.... men just nu känner jag mest för att ha ett jobb som är slut för dagen när jag stänger dörren på jobbet. Så att jag ska slippa fixa massa remisser, betala fakturor,gå ut med massa reklamlappar, ringa kunder m.m. 
Min dröm är att när jag slutat för dagen.....ja, så ska jag kunna lägga ALL MIN TID på familjen! sen om det är att läsa saga, titta på fotbollsträningar (dröjer i coh för sig LÄNGE till gumman spelar fotboll, men men), baka bullar, lära gumman cykla, kolla på Andreas innebandymatcher, ut i skogen å plocka svamp, pyssla hemma. ja vad fasen som helst... jag vill INTE sitta med jobbsaker utan å få betalt, jag vill bygga upp stans tryggaste familj!!! Men det kan man ju emd eget företag oxå... jag vet....men....suck!

Men men..... vi får se.... ALLT löser sig!!!!! och husköp oxå....å dagisplats oxå... ja det är dagis oxå.... ojojojoj det är mycket å tänka på... Men som jag alltid sagt och det har alltid gjot det... ALLT LÖSER SIG!!!! (bara Andraes friar nån gång så ;) ler
Nej skämt å sido... det löser sig även om jag förbi en Karlsson resten av mitt liv :)

Nu har vi inlett expidition "Svälta gumman på natten".... hon äter fortfarande 3 ggr per natt... Det får bli slut på det!!!!! innan hennes mamma hamnar på hispan.
 I natt så klara hon sig utan mat i 8 timmar!!! Fast hon vakna ju en gång varannan timme (minst) och skrek, men plopp in med nappen, så somna hon.... får se hur det går i natt... tror hon kommer kanske äta bättre på dagen oxå, om hon äter mindre på natten...

Jag tycker det är sååå skoj å laga egen barnmat... nästan som å leka restaurang.... men det är inte speciellt tacksam restaurang-gäst man har direkt....Lagade kyckling härom dagen, köpte färsk oregano på kruka och massa goda rotfrukter å allt, la ner ta mig fasen hela min själ i med maträtten... jag smaka på den och den vara kanongod, men tror ni Isabelle tyckte det samma??? Nej Nej.... jag fick köra varannan banan så gick det... knappt så det gick ändå... men Sempers kallops på burk, som luktar kattskit...det glider ner som vatten på en oljad gås.... SUCK... men jag kommer inte ge upp... i morgon ska jag laga fiskgryta de lyx till lilltjejen....Torsk, ris, morot, ärtor, dill m.m.. sjömagasinet kan slänga sig i väggen!! :)

Naj... nu e klockan 01.28... dags å sova.... mycket å fixa i morgon... ska baka kardemummaskorpor oxå... de glömde jag säga... var ner nu och köpte en påse  nu i kväll med skorpor... och vi käka upp hela påsen... det går inte å ha det så här... måste baka egna... det kännar vi några slantar på :) Så i morgon ska jag både leka restaurang och bageri :)

Godnatt mina vänner!!!!
Kramar Leniz

sjuk

Publicerad 2009-12-29 19:06:08 i Allmänt,

Vilken dag...

Jag är sjuk (halsont, snuvig, febrig, ont i kroppen) å gumman är inte helt 100 hon heller... hon e hängig som fasen.
Bara slappat hela dagen och nu ska jag slappa vidare...

vi hörs
kram

Jag har fått ÅNK

Publicerad 2009-12-28 22:43:52 i Allmänt,

(Åldersbetingad Nedsättning av Korttidsminnet).

Så här visade sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till
garaget upptäcker jag posten i hallen.
Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig
själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i pappersinsamlingen
och märker att den behöver tömmas.

Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet
och bestämmer mig för att tömma pappersinsamlingen först.
Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till 
återvinningsstationen kan jag lika gärna posta svarsblanketten.
Men då behöver jag en penna.

Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit
och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja
leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla
på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.
På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på
bänken.

Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.
Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen.
Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag
vattna blommorna. Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med
vatten.

Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt
den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen,
men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.

Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna
blommorna.

Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag
lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa. Så går
jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har
inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken,
blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta
fjärkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning
om var jag lagt bilnycklarna.

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är
förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och
jag är helt FÄRDIG. Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag
ska söka hjälp för det, men först ska jag bara blogga lite......

 

nu e de dags :)

Publicerad 2009-12-28 09:38:27 i Allmänt,

Idag var det då dags å försöka ändra på gummans dygnsrymt... hon har blivit som oss... eller vi har gjort henne som oss rättare sagt... jaja... hur det nu är så somna hon för natten först vid 23.30 tiden coh sover till 9.30. Honn äter såklart på natten, ca 3 ggr men det får vi leva med än så länge. Men vi måste ändra på lite tiderna.

Därför ställdes klockan i morse kl 07 för å gå upp å leka å stoja hela dagen så när klockan blir 20.00 i kväll så är hon förhoppningsvis svintrött...

Men men... det går inte så bra... jag försöker med allt... leka, busa sjunga... ALLT, men hon är som en säck potatis... ögonen bara går igen... får inte ens i henne frukost, hon bara sover å sover... somna sittande vid bordet :)

Min lilla nattsuddarflicka! :)
kanske kan ta en bad med gumman.... ja vi får la se hur det går...

ångesten börjar krypa på mig

Publicerad 2009-12-27 10:44:14 i Allmänt,

Vad är det som pågår här hemma???

Lena: Säg mamma!

Isabelle: Papapapapapapapapapa

Lena: Säg mamma!

Isabelle: Papapapapapapapapapapapa

Lena: Säg MAMMA!

Isabelle: Papapapapapapapapapapapapapapapap


Det håller på å gå åt helsike.... helt åt fel håll... tänk om första ordet blir... ja jag vill inte ens säga det... tänk om ;)


jag har det för bra....

Publicerad 2009-12-26 10:36:45 i Allmänt,

Hade världens bästa julfirande

TUsen Tusen Tack till Andreas, Isabelle, mamma, pappa, syrran, Jocke, Elliot, svärmor, svärfar, gammelfarfar, Kristoffer, John, Anna, Felicia, Mattias och sist men inte minst Marcus, för en kanonjul.

Kunde inte haft det bättre...

Fick doppet på morgonen på julafton... sen julklappslek hemma hos mamma å pappa... där var jag svarta prynadstenar som jag ska ha i handfatet och gumman vad en tandborste (en såndär för sånna små som hon kan ha som bitring oxå) Så nu är vi reda... nu akn tannebissarna komma fram :)

Hos mamma frossa jag i mamma coh syrrans hemma gjorda julgodis.... där kan Kanold slänga sig i väggen :)

Sen hem till Andreas föräldrar... på väggen så börja bilen koka... temperaturmätarn var uppe på 110grader så vi fick stanna och ha pusspaus i 10 minuter. Väl framme så var det dag för julbord ala LYX.... skinka, rödbetsallad, ägghalvor, röd rom (vad det nu heter.... sånna där små som smäller i munnen, minns inte namnet), rökt ål, olika sillar, potatis, köttbullar, prinskorvar, äggost, ansjovisrullar (som var helt sagolika)... ja jag kan sitta här hela dagen å räkna upp massvis av gott som var serverat...

Vi frossa som bara den... Gumman fick kokt kyckling å rotmos coh kokta ärtor som jag har stått å lagt hela min själ i.... hon bara spotta å spotta å spotta... så vi fick blanda det med banan, så gick det ner.

Efter maten så knacka det på dörren, där stod tomten med massa paket, bland annat ett par gosestrumpor, en hudcream från Elizabeth Arden, en fin duk från Teneriffa och en glaskula med tomtar i som man hänger i fönstret typ... Massa fina saker... Gumman, hon fick Massa fina kläder av tomten och ett jättefint lite ljus som hennes kusin felicia hade gjort till henne.

Sen när julfirandet var färdigt i Kungälv var det dags å bege sig hemåt för den traditionella julglöggen med grannen våning över (Svåger kristoffer)...Då var det även dags å öppna julklapparna som vi fick med oss från Mölnlycketomten... av han fick vi pengar å massa bra saker som sån där man sprittsar med på tårta (hade ajg önskat mig), en ny morotskalare, en liten mjölkkanna, en serveringskål, från syrran fick jag ett halsband (det som dom säljer för barncancerfonden.... hur fint som helst!!!!!
Gumman fick kläder av den tomten oxå å en liten gosekanin och en leksak.
Sen var det dags å hoppa i säng...

Sen upp på Juldagsmorgon... sticka till Kungälv för å lämna in bilen på lagning... sen hem till svärföräldrarna igen å äta julmaten igen... dom anjovisrullarna är inte å leka med... :) ojojojoj sååå gott.... sen mys hemma hos dom framför sällskapsresan på TVn.

Sen iväg till Mölnlycke igen för å äta mammas julmat (doppa ju bara på julafton)... å där fanns ännu mera gott... rödkål, citronsill, löksill ,lingonsill, köttbullar, dopp igen ;) prinskorvar och det bästa av allt... Grönkål!!! Love it!

Sen hem för å söva!!!!

Och idag så bär det i väg till min mormor i Falkenberg för å träffa släkten å fira med dom...

Kan man ha det bättre???????????

Det finns en sak som är säker som jag å Andreas kom fram till när vi la oss i går...

VI HAR DET PÅ TOK FÖR BRA!!!
Vi badar i julklappar, badar i god mat, badar i 2 underbara familjer, vi badar i 2 sagolika juldagar...

Därför e de inte mer än rätt att vi blir månadsgivare, å skänker en slant till några som behöver.
Vi bytte inte julklappar denna julen, dom pengarna får gå till stadmissionen eller nått...
Vi ska bestämma nu i dagarna vilka som ska få våra pengar.

INTE MER ÄN RÄTT!!!!!!
Finns folk som varken har mat eller hem...

På tal om å ge pengar... vi taqcka ju nej till presenter till gumman på hennes namnkalas, vi bad ju folk sätta in pengar till BRIS.... BRIS fick in 3500:- i hennes namn. INTE ILLA!!!!
Tusen tusen TACK till alla som gav ett bidrag!!!

Nej nu ligger det en naken karl  på mitt vardagsrumsgolv och leker med en liten fis utan bljöa.... får nog styra upp det hela ;)

Hörs senare i kväll!

Kram Lena

doppat klart...

Publicerad 2009-12-24 14:52:56 i Allmänt,

jaha då var doppet klart... lika gott som vanligt!

Snart e de dags för kalle anka å sen hopp in i bilen för å komma till kungälv till julfirandet där.

Full upp... å gumman är på kanonhumör...

INGA tårar i dag är mitt mål, än så länge så har hon klarat det :)

Hittills har jag fått en juklklapp, choklad och massa pengar från mormor... ska ringa och tacka sen när jag sitter i bilen.

Hörs senare!

Kram Lena

God jul!!!

Publicerad 2009-12-24 09:22:59 i Allmänt,

Fötterna är julfina och Julbadet är klart....
Nu ska klänningarna på...
(inte på Andreas då såklart ;)

men innan jag gör det så....


Vill jag bara önska alla läsare en riktig
GOD JULGlöm inte att till jul... då minsann SKA man frossa i god mat och massa godis!!! :)

Idag är det dopp i grytan (LOVE IT... som jag har längtat) hos mamma å pappa först sen iväg hem till Andreas föräldrar å käka annan julmat!!!

Ha en bra julafton mina vänner!!!

Kram Lena, Isabelle & Andreas

Årets gran

Publicerad 2009-12-22 23:30:22 i Allmänt,

ja nu fatta jag Anna!!! Men han sitter väl inte som en säck, han sitter ju med rak rygg ju, och händerna fint knytna ihop ;)
Det är så många Anna å hålla reda på så jag blanda ihop dom, trodde det var Fridhems-Annas katt ( en gammal jobbakompis) som var L ;) (ja alltså Anna är en gammal jobbakompis, INTE katten ;)

Jaha.. då var det granen då....

Jag sätter upp filmerna del 1 - 3

Personen i röd jacka som ser lite konstig ut är jag, så ni vet. Karln som bara klagar å klagar e Andreas så ni vet det ;)

Vilken helg... ojojojojojoj

Publicerad 2009-12-22 00:36:13 i Allmänt,

Ja vart ska jag börja...

Fredag kväll slappa vi bara.... Lördag morgon så skulle det ju huggas gran enligt mina planer... men icke sa nicke. Andreas sov å sov å sov å sov å sov.... jag blev arg som ett BI.... sura en timme när han vakna, sen prata vi igenom allt å sen var alla glada..... han har GRYMT mycket på jobbet nu så det är SJUKT!!! Han kämpar som fasen... jag vet.
Men men vi bestämde massa roliga saker som vi skulle göra nu de närmsta dagarna och vi har GJORT ALLT!!!

Lördag eftermiddag vid 4 tiden stack vid till Jul på liseberg alla 3 (trots -10 grader) Strosa runt där... så fint me alla lampor å allt...
Gumman sov dock i vagnen under hela Lisebergbesöket så det blev inte mycket julkänsla för hennes del inte... om hon inte drömde om tomten då vill säga ;)Som sagt sååååå fint med alla lampor (går inte få ner rätta känslan på kort)Fika på Liseberg... kaffe å lussebulle... dyrt som värsta BMVn men gott som KungafikaPå liseerg köpte vi en kanongod STARK senap och päronconjaksalami... wounderful!hela stan var full av puss-stationer... så det blev en puss i en sån oxå... ;)

Sen hem å dra på varma raggissar på fötterna, mysbrallseen på och fram med filtar i soffan. Tända massa ljus å dricka glögg å äta pepparkakor... kan det bli mer julmys???? Gumman fick oxå smaka:)
"Mamma-dotter-jul-mys!"Älskar denna Bodyn som Isabelle fick av Jennie som hon hade köpt när hon var i New York.
Men den stora frågan är??? Hur kan extrem-tankspridda Lena och extrem-morgontrött Andreas bli "100% Perfection"??? ;)
Men hon är vårat hjärta iallafall som mitten på bodyn visar :)


jaha... där kom det visst ett kort på senapen och salamin.... lite otippat ;)

På Söndag sen, var det dags för STORA GRANHUGGARDAGEN!
Men för å mjukstarta våran dag så stack jag å Andraes å gumman till ÅBY badhus å bada i varmvatten bassängen.... shit va skönt å mysigt.. man kan inte göra så mycket familjeaktiviteter med en sån liten liten människa som familjemedlem... men hon tykte det var lika skoj som förra gången och sen fick hon även pröva på nått nytt...... håll i Er... hon fick bada bubbepool... hon älskade det!!! Jag googla på bubbelpool å spädbarn nu och läste följande...

Det är så att bubbelpooler är olämpliga för små barn av två anledningar. Dels så är de varmare än kroppstemperaturen, vilket gör att det helt enkelt lätt blir för varmt för ett spädbarn eftersom de har outvecklad temperaturreglering. Dels så bildas i bubbelpooler klorgaser (trikloraminer) som samlas vid vattenytan där det lilla barnet har sitt huvud. Trikloraminer ska små barn ej utsättas för.

ojoj....hoppla hoppla.. jaja... hon mår bra nu men det kanske dröjer ett tag till nästa gång då.... ;( Underbart är kort :(

På badet i duschrummet sprang jag på en lite oskylldig 3 åring oxå som föll i backen med hakan först.... känner mig som en stor valross som är i vägen överallt. Men men... det gick bara med barnet iallafall.... inga tårar ens.... som tur var.

Sen efter badet drog vi till svärföräldrarna och hälsa på dom. Där hitta vi våran gran... men det skriver jag i nästa inlägg.... graninlägget ;) kommer även film på det hela.... :)

Sen hem å pynta å hade oss och sen den bästa avslutningen på helgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hemmalagat Rotmos, falukorv å lassvis med senap och så kall julmust till det...

Kan livet bli bättre så säg?

Det är sånna här helger som jag ska tänka på den dagen när livet suger..... för den dagen kommer... livet är inte på topp jämt... men men..... nu ska jag inte tänka på det.... nu e de dags å njuta :)

Dags å slänga sig i säng... i morgon ska jag handla julklappar

Hörs i morgon!
Kram Lena

DRÖMHELG

Publicerad 2009-12-20 20:44:56 i Allmänt,

HERRE MIN SKAPARE VILKEN HELG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MÅSTE BARA FIXA LITE HÄR HEMMA SEN SKA JAG TOOOOOOOKBLOGGA!!!

OJOJOJOJOJOJOJOJ

dags å hugga gram...kanske...

Publicerad 2009-12-19 10:09:12 i Allmänt,


Hej gott folk!

eller godmorgon får jag väl säga...

Sitter å bloggar å käkar ädelostmacka och dricker lite te.
Väntar på att mina älsklingar ska vakna så vi kan åka till svärföräldrarna å hugga oss en gran.... det är min plan för dagen i allafall... vi får hoppas att dom andra 2 familjemedlemmarna har samma plan ;)

förra året gick det ju sådär... vi var ute mitt i mörka svartet å leta efter en fin gran... OK vi kom hem med en fin gran men jag var livrädd och det var jobbit som fasen å såga... men har man gett sig fasen på nått så måste man ju göra slag i saken.

Ni som inte har sett klippen från förra året så kommer dom här....

Dags å kila... hör att det börja lite lite ljud från gumman... nu är nog hennes skönhetssömn över för idag... :)

Vi hörs...


nattsuddarflicka

Publicerad 2009-12-17 10:17:02 i Allmänt,

Ha ha ha... ni skulle sett härom dagen..

Andreas skulle natta gumman. Eftersom jag gör det oftare än honom på grund av hans sena jobbkvällar så försökte jag ge han lite tips...

"Om hon inte vill somna på sidan (som hon alltid har gjort) så har jag prövat å lägga henne på mage, då somnar hon Bums! så du vet det"

Andreas bytte blöja, på med nattlinne (ja på gumman alltså, Andreas äger inget nattlinne ;), gick in i sovrummet och stängde dörren...

jag satt ute i TV-rummet och hörde hur hon prata å prata å prata å prata... efter ca 15 minuter kom Andreas ut

- Hur i allsin dar får du henne och sova på mage??? Vill du komma in och visa. Jag får inte ner henne, hon är stel som en fiolsträng!!!

När jag kommer in i sovrummet så får jag se följande....Hon e tokig våran lillan nattsuddarflicka alltså!!!! :) :)

malaria

Publicerad 2009-12-17 10:05:15 i Allmänt,

Du har 100% rätt Johanna!!!! Tror det är 50% alla mina spända muskler och 50% för förlite sömn.

Ulrika... skönt å höra att det är fler karlar som kör den "läsa-saga-tekniken" :)

Syrran... Tiger Woods.... tänk om det inte är sant... det aknske bara är påhittat.. är det synd om honom!!! Men det är klart att har han vart på grannen gräs å trampat så ska han skämmas, det har du rätt i!!!!

Hemskt va alla har rätt hela tiden ;)

Nu har jag vart å röntgat hjärnan... gick kanon, 10 minuter sen var det klart... Dom spruta in nån kontrastvätska i blodet, vänta 3.5 minut sen var den tydligen i blodet i hjärnan, så röntga dom alla kärl i hjärnan oxå...

Helt sjukt vilken teknink alltså... barnen i somalia har inget rent vatten och jag körs in i en tunnel där man kan röntga och se om det är nått fel på min hjärna... dom kollar genom mitt hår, genom skallben och genom fettvävnader å allt om alla kärl är som dom är eller om det är nått annat som inte är som det ska... om dom hittar nått så behandlar dom detta.... och det sjuka är att ALLT DETTA ÄR GRATIS FÖR MIG!!!!! (OK jag betalar skatt å sån skit men ändå) 

Inte mer än rätt att jag betalar lite genom å skänka pengar till barnen i somalia...

I morgon ska jag ner till storan i stan, musikhjälpen, det sitter tydligen några radiogubbar där i en glasbur å sänder radio direkt 14-20 dec. Dom samlar in pengar till malaria i världen (pengar till vaccin och myggnät å sånt) tror jag det var!

Ska dit å lägga en hundralapp eller 2... inte mer än rätt!!!

Dags å återgå till gumman... idag ska vi mysa å leka hela dagen.. gumman är lite snuvig och jag har sovit dåligt hela natten (bråka med pappa som fan, han skulle köra i 300km/h på en landväg med gumman i baksätet utan barnstol!!!! i en dröm alltså!  Jag var så arg när jag vakna så  hela jag var svettig och tårarna rann sen var det hopplöst å somna om, jag försökte krypa under Andreas täcke å mysa till det och se om jag skulle somna om för det, men då fick jag kalla handen
-Det är kallt i sovrummet, lyft inte där!!! sa han med arg ton (han prata i sömnen som vanligt) så det sket sig....Leka åka båt ute på söderhavet är en rolig lek :)
Hoppas inte katten Tiger är sjösjuk.Vi hörs senare!

Kram LenaStackars svin

Publicerad 2009-12-16 18:24:26 i Allmänt,

Herre GUUUUD!! Snacka om kass TV!!!

Nu har dom minsann brist på fantasi på TV4

Nu ska Tiger Woods älskarinna tala ut i TV... i morgon 22.40

Stackarn!! Tiger alltså... OK han kanske har vart ett svin men ändå.... han har la fått sitt straff tillräkligt...

Det kommer sluta med att han och fru blir tillsammans i gen och får massa barn... samma som Fam. Beckham

Ja ja... jag ska inte säga nått... det kommer nog sluta med att jag sitter å glor på det programmet ändå ;)

TV4 kommer garanterat ha massa tittare på det coh en av dom är garanterat Lena Karlsson

Men sjukt är det!

kusinkärlek

Publicerad 2009-12-16 18:17:47 i Allmänt,


Hittade gamla kort på datorn....Här e kusinerna Karlsson full igång...

(kortet är taget på öppna förskolan i Mölnlycke när jag å syrran i linda var där för evigeheter sen)Sen lite vila efter brottningsmatchen ( Felix, lindas son i grön tröja)


Vilken dag de har vart idag... 110% av min tid har gått till gumman.. leka leka leka
fast man märker att hon blir lite bortskämd..
 för när jag lämnar henne 2 sekunder så blir det ett J"#¤la liv.

Dags å släng ihop nån middag... snart kommer Andreas hem

Kram

Söndag 13 dec kl 21.20

Publicerad 2009-12-16 15:37:06 i Allmänt,

Dags för Andreas å läsa saga för Isabelle...

"Sagan om den lilla lilla gumman. Ritad av Elsa Beskow..... 30 Oktober 2009 Till Isabelle från fröken Hanna..... Bonnier Carlsen bokförlag. Utkom första gången 1897, Printed in Belgium by Proost, 2007.... Det var en gång en liten lite gumman som hade en liten lite stuga......osv"

Ska man läsa saga så ska man Fasen göra det korrekt å inte hoppa över nått!!!!

Viktigt!!!

I hjärta L = Sant

Publicerad 2009-12-16 12:59:41 i Allmänt,Vet inte om jag har visat er detta kortet??
Det är Isabelle och grannkillen Levi när dom myser...

Isabelles hjärta slår alltid ett litet extraslag när hon ser honom ;)

Förresten.... dom ringde precis från Röntgen... i morgon kl 8.00 ska jag dit. Hoppas Andreas kan ha gumman då, så han inte har möte på Volvo eller nått... annars kan jag ju ringa mamma å pappa... eller syrran... elelr jennie...eller Fröken Hanna... eller skövde Anna...eller grann-Anna....eller..... ja det löser sig ALLTID!!!! ALLT löser sig jämt!!!

Dags å käka Lunch... gumman ska få smaka Kallops och jag korv med bröd med lassvis med bostengurka :)

Hörs senare!

Kram Lena

kötbullegeggfettbomb

Publicerad 2009-12-16 10:32:59 i Allmänt,

Klart att gumman ska blogga när hon blir stor... hon kommer bli en ny brunett-bella  :)

Vakna med huvudvärk i morse oxå, men nu vet jag snart inte vad som är sant å inte... Jag tror ju man kan tänka sig sjuk oxå (kan man tänka sig frisk så kan man ju även tänka sig sjuk) Så nu vet jag inte om jag har så ont i huvudet som jag känner att jag har. Kanske är jag som får för mig att det är värre än vad det är bara för att jag tror att hela skallen är full av den där sjukdommen (säger INTE namnet)

Men som sagt... Det sista läkarn sa, var ju att jag INTE skulle vara orolig för att allt såg bra ut. Men då är frågan vad han skulle sagt om han såg nåt??? Skulle han sagt ojojojojoj då??? nej jag tror inte det... han hade sagt likadant. men men jag är kanonglad att dom ska  kolla upp det!!! Tänk om det mot förmodan skulle vara nått som är fel så är det väl kanonbra att dom hittar det!

Ja ni hör ju... nu har jag fåt 5999 hjärnspöken bara för det.

Allt löser sig nog!

Idag ska jag i allafall bara gosa med min lilla tjej å fixa lite andra saker här hemma.

Är skeeetnöjd... härom veckan stack Andreas ner till ICA å handla en påse med jordnötsringar... vi hällde upp alla i en skål... när jag sen titta ner i skålen så såg jag en köttbulle (todde jag) men det var en rund boll bara med sånt där geggfett som är runt ringarna så när jag tog i den så explodera den (ja så stor explosion var det inte direkt, men ja ni fattar, den sprack liksom...) så jag skicka in köttbullebomben i ett kuvert och i går fick jag svar. Dom bad om ursäkt och jag fick 75 kr i OLW-checkar.... kanon.... inte för det... jag har ju slutat äta chips å sånt... men man kan ju använda den när man ska ha kalas :)

Dags å hoppa i badet med gumman... jag hitta en badanka till i går så nu är vi 4 st som ska bada.

Det önskar sig gumman i julklapp... badleksaker.. ankor å sånt... så nu vet du det syrran :)

Hörs senare....

Kram


onsdag = TOKBLOGGA

Publicerad 2009-12-15 21:21:18 i Allmänt,

Tjena

jaha... vad sa då läkarn??

(jo Johanna förresten, du har rätt, det kan vara spänningshuvudvärk, det var det jag trodde först, det var därför jag kolla min syn å så, men då kom huvudvärken fram på eftermiddagen varje dag, nu är den där när jag vaknar + att jag känner massa yrsel å skit... jaja men visst kan det vara det... och massage behöver jag garanterat, är stel som en fiolsträng i axlarna)

JA! va sa då läkarn... han tog massa prover å tester på mig (jag var riktigt imponerad hur mycket tid han la ner på mig...) Han kom fram till att allt såg bra ut men han tyckte ändå att dom skulle röntga huvudet för säkerthetsskull, både för att kolla 100 så det inte är nått och för att lugna mig som är lite orolig (kan jag erkänna) att det skall vara något allvarligt.
Han sa att det är som en ond spiral... man har ont i huvudet, tror det är nått farlig, spänner sig och får mer ont i huvudet och med det blir man mer orolig.... osv Det är tydligen vanligt!

Jag fick remissen i handen och stack till röntgen med en gång.  Fick välja mellan det eller att han skickade remiss till dom och dom skulle höra av sig när det fanns tid, men då skulle det bli i feb - mars nån gång, så jag tog det med en gång, när jag ändå hade barnvakt.

Pappa körde mig till Röntgen Mölnldal... väl där, så sa dom att det var ingen giltig remiss till dom, den fick jag gå till akuten med...

Väl på akuten så sa dom att den inte heller va giltig och att jag fick sätta mig på akuten som alla andra..., men jag skulle kanske kunna gå före kön något sätt, sa dom.

När jag hade suttit där i 15 min så kom en läkare å sa att jag skulle gå tillbaka till Röntgen igen, det var dom som skulle ta emot mig...

Väl på röntgen IGEN så kom en och sa att mitt ärrende inte var akut så jag fick komma tillbaka en annan dag....

Dom ska ringa mig nu i dagarna (förhoppingsvis innan jul) så ska jag röntga skallen då.

Så det var de det... jag är ändå nöjd över vårdcentralen (första gången i mitt liv)... även om jag tydligen fick en låtsas-remisss så kändes det som nån där tog en på allvar...

Men nått som jag tyckte var lite konstigt var att han ställde en himla massa konstiga frågor...

Bor du i stan eller på landet?
Är du sambo?
Har ni träffats länge?
Är han pappa till barnet?

Va har det med mitt huvud å göra?????

jaja... skit samma... jag gilla han! Han var duktig och tog alla prover på HB och blodtryck m.m.

Men en sak e säker och det är att jag är SVEEEEENTRÖTT nu....ska slänga mig i säng... mysa lite med min karl först...

Hoppas ni alla haft en bra Tisdag iallafall...

i morgon ska ajg TOKBLOGGA!!!!! så det så ;)

Godnatt!!!
Kram Lena


gumman släpper loss på tanjentbordet

Publicerad 2009-12-15 11:51:26 i Allmänt,

m65bbbbbbvgchnb      gvb ngb n 9                   j                   igufjfurtujtv x         efjeftukfeqwokpjkejaiomk mklnuhj,op8fchun8f8u nijmki                   rrrrrrrrrrr       4hsm nl               klnmdtbfe56nbv        szm4f5saxzzzzzzzzzzzzzzzzzzz       ildz

Nu har vi anlänt till Mölnlyce... vart å hälsat på syrran och nu är jag hos mamma å pappa å precis käkat löksoppa...

Ska snart ner till Mölnlyce centrum och fika me jennie och sen hälsa på farbror doktorn...

hörs sen!

magar fulla av gröt

Publicerad 2009-12-15 11:47:00 i Allmänt,

jaha... ny dag...nya utmaningar

Dags å ge sig i väg, ska till mölnlycke, Vi ska hälsa på far å mor och jag ska till läkarn med mitt huvud, får se vad dom säger, är inte jättepositiv, har inte mkt för Vårdcentraler inte... men men vart ska man ta vägen???

Ta en värktablett å gå hem å vila i 2 veckor... typ då får man höra VARJE gång....

jaja... det gäller å tänka positivt....

Ska till Apoteket oxå å fixa lite saker....

Kanske kan hinna med en fika me Jennie.

Jaja... ha en bra dag mina vänne så hörs vi i kväll 8om jag inte får in ett litete inlägg i mölnlycke ;)

Kram Kram
Lena

frikadeller

Publicerad 2009-12-14 16:38:16 i Allmänt,

Det blev en lång promenad å fika... kom hem först nu. Skoj å träffa folk (fast gumman sov mesta tiden av dagen) 

Jag laga frikadeller till henne igår och i kväll ska jag göra kycklingpure... får se hur länge jag håller på å göra egen mat till henne istället för å köpa färdiga burkar. Men än sålänge så tycker jag det är skit skoj... känner mig som rena mästekocken på operakällarn ;)

Hel otroligt att det är julafton nästa vecka... helt sjukt va tiden går fort... den bara rusar i väg....läskigt...

Dags å gå  ut me lite sopor...

Skriver mer sen....

Kram Lena

första utgången sen okt 08

Publicerad 2009-12-14 11:44:28 i Allmänt,

Tjena Tjena

nu börjar det på allvar närma sig Jul...skoj

i går var det lucia tåg.... gumman å jag väkte Andreas med stans finaste luciatåg...:)
gumman med glitter i håret och jag höll ett levande ljus i handen så gick vi in tillsammans in i mörka sovrummet och sjöng...  sankta lucia, skänk mig en tia...Så nu är det avklarat.. hennes första Luciatåg...

Haft en kanon helg annars... börja i fredag med att jag å en annan mamma åkte till Åby å bada med våra 2 små... shit mysigt...INTE sista gången det INTE!!!
 sen på lördagen var vi först hos Andreas föräldrar å käka fiskgryta de LYX sen på kvällen vara jag ute på stan å drack öl å käka med tjejerna... första utgången sen okt förra året... :) kanonskoj... vi var på INCONTO vid korsvägen och satt å tjöta fram till kl 02 då jag tog en TAXI hem. upp tidigt sen på söndagen å sjunga för pappa.

så... det var den helgen...

Försökte få tid i dag på vårdcentralen i Mölnlycke men lyckades inte. Har haft ont i huvudet nu varje dag i 3 veckor..(hade det mkt innan det oxå, men inte varje dag) . så nu får jag kolla upp det. Beror nog inte på synen...

Men jag fick tid i morgon klockan 14 så då drar jag till mölnlycke.

Nu blir det promenad med massa andra mammor å barn och sen kanske fika på stan med en annnan mamma... vi får se hur det blir.

Nu ska jag i alla fall ta på gumman kläder... man kan inte ha pjamas på sig hela dagen...

Ha det gött!

Kram Lena

Bibliotekarie med ful frisyr

Publicerad 2009-12-10 20:14:52 i Allmänt,

Hej alla mina vänner!

Bloggen har krånglat så jag har inte kunnat skriva på några dagar...

Här e allt bara bra!

Var på Valhalla å simma i går (hade lite egentid medans gumman hade myskväll med pappa) Simma 2500meter och basta i 20 minuter ALLDELES Själv! Hur skönt som helst... sån lyx.. sånt man förr bara tog för givet.

Älskar verkligen å simma... men det är märkligt ändå det där med simhall... när man ligger där och guppar runt så hinner man tänka många saker om dom andra som guppar runt.
Det finns ju sååå mycket olika sort med människor..... och jag tänker alltid att...

 "Han där... gud vilka fula glasögon... han är nog kemist eller nått...hon där.... vilken frisyr!! Hon MÅSTE vara bibliotekarie med den frisyren (finns alltid nån dam som inte har blött håret för å hålla frisyren korrekt, inte för det, det kommer jag säkert oxå göra när jag är 65år) Han där måste var modeintresserad, han är säkert inredningintresserad oxå, och hon där... har nog många jobbiga barn..."

Ja ni hör ju.... många tankar som snnurrar i mitt hvuud under tiden som jag simmar.

Det mest intressanta är ju vad folk tänker om mig...

Hon är säkert väldigt smart hon där i brunt hår...
Hon har nog mycket pengar hon där...

nej jag tror inte det....:)

Men jag tror inte heller dom tänker att...

Hon där älskar nog kålpudding & Rotmos..
Hon har nog den finaste lilla tjejen hemma...
Hon älskar nog Katter...
Hon är nog en riktig pratkvarn som egentligen inte har nått viktigt å säga...
Hon har nog en blogg där hon dag i och dag ut skriver ointressanta saker på...

Nej, så kan ju ingen tänka... då är dom synska ju... :)

Ja ja... hur som helst så var det skönt å simma...

Jag MÅSTE börja träna nu....och äta mer nyttigt!!! Jag kan inte klaga över min kropp, det är ju ingen annan än jag som kan ta tag i det!

Nobellmiddagen på TV nu... hahaha det är oxå en rolig tillställning... slå nästan å simma i Vahalla...

TÄNK OM JAG HADE VART DÄR!!!!!! hahahahahaha Vilket skämt... Snacka om fel person på fel plats!
Vem i helsike skulle jag sitta brevid då tro??? Jack Szostak kanske... nobellpristagare i medicin..(googlade fram det nu, jag hade ingen aning om det, så ni inte tror det)... vad skulle jag å han prata om???? Kattungar å fötter kanske..... det är det jag är påläst om... kanske kan lite om bakning å så... tips på bullbak å så... kanske lite om hur man går tillväga om ett spädbarn blir förstoppad oxå... Vet inte om jack hade vart så intresserad av det dock... men de e la det jag hade kunnat prata om...

Sitta å prata om kromosomer å celler å shit e ju inte min grej även om jag är undersköterska... Jag vet att insulinet produceras i buksportkörteln i langerhanska öarna eller vad det hette.... men det känns som det vet nog redan Jack... nej vi hade nog fått pratat om vädret :)

Så besticken... det hade gått åt helsike...  känner mig som Julia Roberts i pretty Women,,, jag har ingen koll på vad som är vad av alla gafflar...matgaffel, efterrättgaffel m.m. nej där är jag verkligen tappad bakom ett tåg.
samma med glas... och jag som älskar mjölk.... kan man byta ut champangen mot lättmjölk tro???

Nej...Jag ska nog stanna hemma... iallafall tills Andraes har lärt mig å äta med kniv å gaffel... än så länge klarar jag mig gott å väl med bara gaffel... jag har ju tänder om det ska delas på ;)

Morfar åt alltid med bara gaffel... han klara sig genom livet ändå... det enda han hade kniv till var å skrapa upp all sås på tallriken så han inte lämna nått :) Jag ska bli som morfar när jag blir stor!!!! Han har (så gott som jag vet) aldrig vart på Nobellmiddagen... så då ska jag nog slippa jag med... Jag missar nog inget... serveras nog varken rotmos eller kålpudding där ändå... inte mammas biffar heller... Eller??? mamma kanske är där nu, i köket tillhörande blå hallen och lagar "mammas biffar" till flera hundra gäster... Kanske är därför hon inte svarar när jag ringer ;)

Snacka om att blogga om 110% SKIT! :)

Andreas e på Julbord på stan ikväll. Han har tagit ledigt från jobbet i morgon, så han kommer nog inte komma hem kl 22.00 och gå rakt direkt :) Nej, han e värd varenda öl så som han har jobbat.

19 Juni ska kronprinsessan gifta sig sa dom nu på TV... trodde inte datum var bestämt! Då ska jag minsann vara på plats :) jag å gumman ska vifta med Svenska flaggan!!!

Nej nu är det dags å återgå till gumman... nu vankas det tjejmys utan Blöja... Love it!!! Klappa på den lilla lena rumpan...(inte lenarumpan då ;)... lilltjejens rumpa alltså.... Kan det bli bättre...???

ha det bra mina vänner så hörs vi i morgon Fredag!

Kram Lena

Karlsson Klister

Publicerad 2009-12-04 23:37:19 i Allmänt,

Japp Du har rätt Linda!

Det är dags at jag tar tjuren i hornen...

Jag har fundera i flera år på nån sätt att blir mer allmänbildad...

Kom på för några år sen att vafan man skulle starta en "allmänbildningsklubb" (som en bokklubb) där man träffat en gång i månaden, några personer, där man var å en har ett valfritt ämne som man ska typ som  i skolan redovisa för de andra om... Poängen är att man ska få de andra i gruppen till att komma i håg det man säger... inte bara stå å rabbla massa tråkig fakta... nej om nu James Dean dog i en bilolycka med en Porsche 550 Spyder, då ska all veta 4 veckor efter att det var i just en Porsche 550 Spyder som James Dean satt när han dog....

ja ni kanske fattar...

Sen hur man får detta till å fastna i de andras huvuden är upp till varåen... men det ska sitta som Karlsson klister.... och vips så kom jag på klubbens namn "Karlssons klister"....

...sen ska amn ju dricka te å käka kaka å sånt oxå

Sen för 1 vecka sen när vi var hos Linda å Fredrik så tog tag upp detta med Linda... hon nappa direkt... så nu är bollen i rullning.... vilka mer hakar på????

Första träffen är i Januari hemma hos mig!

På tal om James Dean... han e väldigt stilig karl han... ojojojFörklaring

Publicerad 2009-12-03 09:44:23 i Allmänt,

Nu har jag googlat...

"Ordet frukost (frokoster) användes redan i fornsvenskan. Det kommer ursprungligen från det lågtyska vrokost (vro = tidig, jfr ty. früh) och har alltså från början avsett en måltid tidigt på dagen. Men normalt handlade det inte om morgonens första mål, utan om den måltid man åt efter ett första arbetspass, ofta väl vid 8-9-tiden. I takt med de ändrade arbetstiderna och måltidsvanorna sköts den sedan framåt. I dagens svenska har sedan frukosten återgått mer eller mindre till sin gamla tid på morgonen"


P.S: Såååå söt katt Louise.... du får inte fresta mig sååå... nu vil jag inte ha 3 katter... utan 43 :)

"FRU"-kost

Publicerad 2009-12-03 09:40:42 i Allmänt,

Ha Ha Ha... du e rolig Johanna. Den dagen jag blir sportintresserad då dansar det tuppar med röda hattar på Olskrokstorget... för det kommer aldrig ske... det är klart e Sverige i final i nått kan man väl kosta på dom en timme eller två ;)

Idag är dagen D.... D som i DAGS... dags att vänta gumman dygn... nu har jag tröttnat på de där leka , gnälla å äta hela j&#¤%la nätterna.... orkar snart inte mer.... MÅSTE FÅ SOVA... det där å peta in nappen 40000 ggr på en natt kan göra en mer än galen. Nej nu fan ska jag hålla henne vaken... ojojojoj vi ska busa å leka å ÄTA hela dagen... så när natten kommer då f%&#¤ ska hon vara mätt å trött.

Får se hur det går men detta är iallafall planen... hon kan ju sova fram till 10 på morgonen och sen somnar hon inte förrän klockan 00.30 på nätterna... (vaknar 2 -3 ggr och ska äta på natten sen) Nej det går inte. Allra senast 8.00 ska vi vara uppe, varje morgon... och kl 20.00 ska vi sova natten... ingen snack om saken... ja ja vi får väl se hur det går...

Städa bland marsvinen i går... nytt sågspån å så... det var sååå skoj å släppa tillbaka dom i sitt nya slott ;) Jag älskar verkligen djur... så himla söta å gosiga.. blir lika glad när man visar sig.... i deras värld står man aldrig i vägen för TVn ;)ler....... det är så skoj för när jag hackar grönsaker till dom i köket så hör dom det in till TVrummet och börjar skrika som bara den.... weee weee weee weee.... att dom kan fatta det... kloka varelser...

Dags å käka frukost... varför heter det Frukost å inte herrkost... det måste jag googla på...

ha det

lena "fröken" Karlsson

Publicerad 2009-12-02 15:40:17 i Allmänt,Jaha... då var mina glasögon äntligen hos mig.... äntligen å äntligen... jag hade hellre vart utan dom... men det är ju ändå det bästa för min syn.... det viktigaste är ju inte att man är snygg... eller?? ;)

Känns fruktansvärt ovant.... Isabelle kolla på mig som "Vem fan e du?" :) Känner mig som en sträng gammal lärarinna :)

Sätter in bättre kort sen på dom och även på mina läsglasögon (precis som ni skulle bry er ;) men men

Hörs sen!

kl 22.00 hemma hos oss

Publicerad 2009-12-01 22:16:33 i Allmänt,

Hörs på TV
- Dags för sportnytt. Idag har modo....

Pappa Andraes (helt tyst)

Mamma Lena   - Du, jag undra en sak, i morgon.....
Pappa Andreas   -schhhhh de e sport!
Mamma Lena    - OK vi tar det sen.

ca 2 sekunder senare..

Barn Isabelle     - dadadadadadadad gagagagagag  dadadadadadad GAAAAAAAAA DADADADA

Pappa Andreas   - Suck

Barn Isabelle (DET HÖGSTA HON KAN)    - GAGAGAGAGAGAGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA DADADADADDADADADADADDAGAAAAAAAAAGAAAAAAAAAAAAAAAAA DADADADAD

Hörs på TV
- Då var det till slut dags för trav.

(Åter en gång har hjärtat missat sporten, för en gång skull så var det inte mitt fel ;)

mina tisdagstankar

Publicerad 2009-12-01 21:10:08 i Allmänt,

Är så himla tacksam att jag är frisk...

Hittade en blogg nu på nätet

www.jagefrisk.blogg.se

Fasen va sånt här berör mig.... hur kan jag klaga över småsaker när folk som är dödssjuka är sååå tacksamma över massa saker i livet...

Är såå himla rädd för sjukdommen, jag säger som Carolina af Ugglas...den där sjukdommen, vill inte ens säga sjukdommens namn... alla vet vilken jag menar... den har redan tagit min älskade Farbror ifrån mig å min familj, 3 otroligt underbara kunder som jag aldrig får träffa mer m.m. Avskyr den....

Jag har tänt, som många andra, 3 ljus i kväll för människor som haft eller har "den där sjukdommen" 
 
... försöker lära mig å vara tacksam över det lilla i livet... svårt i bland... men man måste försöka... man lever bara en gång....

En annan sak som skrämmer mig är att nån i min omgivning tar sitt liv... det har redan hänt 2 underbara människor i mitt liv... 2 för mycket.... dom 2 jag minns av alla trodde skulle.......jag är sååå rädd att det finns nån i mitt liv..... nån jag känner, nån jag tycker om, som mår såå dåligt så han/hon inte vill leva... och jag har ingen aning om detta... jag lever på i mitt underbara liv och samtidigt är det en som inte ser nån som helst mening med livet....

Tänker sååå många gånger.... tänk om dom inte skulle fått ut Isabelle i tid... tänk om vi hade fastnat i hissen eller vad som... tänk om vi hade förlorat våran lilla ängel där å då......måste tänka så för att fatta att det är ett mirakel det som ligger på mitt bröst nu...vår mirakel... mitt å Andreas... hur kunde vi....jag å han.....bara vi....göra nått så fint????

Nu ska jag inte grubbla för mycket... Andreas e på väg hem från jobbet nu (21.02) och jag tror inte han är så sugen på å grubbla med mig i natt ;)

Men en sak e säker... i morgon är första dagen av mitt, vårt liv... de där med att leva varje dag som om det vore den sista är inte så dumt ändå...fast jag ska nog fortsätta pensionspara, måste ju ha råd å köpa marianne-godisar och bridgeblandning när jag blir pensionär :)

Godnatt mina vänner!
Kram Lena

gift

Publicerad 2009-12-01 12:26:29 i Allmänt,

Nu har Isabelle lärt sig vända sig från rygg till mage (för er som bryr er ;)
För mamma Lena är det en STOR dag som ska firas med katrinplommonpure till gumman och lite choklad å godis till mamman :) Nej inge godis för mig inte.... nej nej nej

Marsvinen mår kanon (för er som bryr er ;) Dom äter och äter å äter å dricker å dricker å dricker.... Vilket liv. Tog ut den ena innan på golvet, å han gick runt i hela lägenheten å bekanta sig med allt... tvättställningar, mattor, golvlister, m.m. Skoj å låna djur.... rena julafton :) om 2 veckor ska jag passa Konsum Annicas katt...hon e sååå söt... men hon ska inta vara här... jag går dit å matar å gosar...

Första gången jag skulle passa henne så leta jag å leta å leta å hitta fan inte katten. Tänkte att nu fasen har den gått å trillat av pinnen, typisk när jag är kattvakt å allt.... men sen hitta jag henne... i en byrålåda som var lite lite öppen. Där hade hon krypigt ner, under alla kläder låg hon och stensov :) Dom e sååå söta katter...

Fasen va alla åker utomland nu då,,,,, JAG VILL OXÅ!!!! jag vill jag vill jag vill jag vill

Ja ja... det kommer väl när man minst anar det... samma med Andreas frieri.... och som en trisslott.... Plötsligt så händer det  bara;) och vips så är man utomland och vips så var man gift :)

Undra varför gift heter samma som gift.... gift och gift är ju så långt i från vrann som man kan vara... gift en ju nått skoj å vara... och gift e ju nått farligt.... e de kanske giftigt å gifta sig ;)
Det är som en drog.... men e liksom fast i träsket sen ... :)

jaja... nu ska jag inte grubbla å grubbla... tänkte jag skulle passa på å läsa lite i min bok nu när guman sover (låt den rätte komma in) (boken heter så alltså) ;) den e spännande..... är i badhuset för er som läst den.... (badhuset i boken alltså.. jag är hemma i vårt TV-rum och ingen annan stans) .....hände mkt där inne (i badhuset alltså) ;) (vilker virrevarr det blev) ja ni fattar säkert...

Tänkte gå in på banken sen å fixa massa olika räkningar..(banken på nätet alltså) :) .. inkl dina pengar Linda... skandal att du inte har fått dom!!! Men i eftermiddag så fixar jag det!

Kanske hörs senare... kommer inte gå utanför dörrarna idag.... gumman är nämligen lite sjuk..  lite feber... inte mkt ..... men tillräkligt för att vi ska ha en mysdag!

Kram Lena

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela