sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

så ja

Publicerad 2010-03-31 11:23:18 i Allmänt,

Ja nu har jag skrivit samma blogginlägg 4 gånger å precis när jag ska publicera det så försvinner det... grrr

så nu hinner jag inte blogga för nu vakna gumman.... hoppas på bättre lycka sen...

hade en underbar morgon idag.... berättar det sen :)

Kram

wiskey våfflor Melvin å pappadottermys

Publicerad 2010-03-26 17:19:42 i Allmänt,

Har ni hört de senaste???

Klockan 06:06 den 25 Mars på Östra sjukhuset föddes det en liten kille.
inte vilken kille som helst...
Väldens goaste melvin!!!

Grattis Johanna, Daniel, Emilia, Jesper å Dumbo (och alla fiskar såklart)
Ni är en stor familj nu!!!!!

Längatr sååååå tills jag får träffa underverket!

KLICKA PÅ KORTEN.


                 HERRE GUUUUUD VILKEN BLOGGSVACKA!!!

Har tänkt skriva 100 gånger denna veckan men haft fullt upp...

tänkt å skriva...

...om alla mysiga promenader jag å gumma har gjort i vårsolen..
...om när Linn å Alma var här å vi åt de värsta frasvåfflorna i mordern tid.
... om när vi var hemma hos Linda å träffa alla goa mammor med barn (kortet där uppe e på Isabelle å Brian... så söta (om jag får säga det själv ;)
...om när jag å gumman luncha i solen (2 kort där uppe)
...om när gumman låg å bit i sin stortå i över en kvart.
... när Bella bada i mormor å morfars diskho.
... när jag å Andreas  i tisdags öppna en flaska singel malt 10 years old å tog oss en klunk för ta död på alla förkylningsbaciller... verkar funka :)
... om när jag å gumman var på våffelkalas hos Hanna!
.... om när Annica å mia var här med sina småkillar å käka lunch.
... När jag var på sångstund med MVC-mammorna

Ja det är massa Jag har tänkt å skriva om men jag har haft fullt upp...

å nu hinner jag inte heller skriva för nu e de dags för Mrs Karlsson å ge sig ut på stan med gamla äldreboendejobbkompisarna å dricka öl på Avenyn!
Ska bli såååååå skoj!!

Isabelle å Andreas ska ha pappadottermyskväll...♥

Dags å hoppa i plurret!!!!
Kan ju inte lukta svett på stan inte!!!

Ha en bra helg så hörs vi i mrogon!
Kram Lena

blablablabla

Publicerad 2010-03-21 09:47:03 i Allmänt,

Herre gud va trött jag e!!!!

Var hos Simon å Tess i går kväll (dom som ska gifta sig 29 maj och dom vi ska åka till sälen med, förresten måste hitta klänning snart!!!! Syrran du måste hjälpa mig) Hur som så hade vi helt sjukt trevlig kväll! Satt i flera timmar i deras soffa å bara prata å prata å prata... ingen TV var på på hela kvällen! Hur mysigt som helst.

Det betyder nog mer för mig än vad jag tror å få höra att andra föräldrar oxå har lust å slita sitt hår ibland....
Att bli förälder är inte en dans på rosor jämt 24 timmar om dygnet året om... Skönt å höra att andra känner samma sak...

Fast det fanns en nackdel... vi var inte hemma förrän 03.30 och kl 07.06 i morse så stod gumman upp i sängen å skaka galler.... å ropa på mamma... HON HAR LÄRT SIG Å SÄGA MAMMA!! Ja de är sant!!! Efter såååå mycket träning så gick det! Å det är inte länge tills hon säge pappa med! Hon vet iallafall att det är han som är pappa... för när han kommer hem från jobbet så säger hon appaappaappa... det blir liksom nästa rätt.

Hur som så är jag svintrött nu.. ligger i soffan som en zombie medans gumman leker på golvet...

... men men et är det värt när man har haft en bra kväll dagen innan... ska bli kanonskoj å åka till sälen med dessa två om 3 veckor..... hur nice som helst!!!

Nej nu måste jag fixa lite frulle sen se om Andreas har lust å ta över ;)

Kram Lena

EgoGirl

Publicerad 2010-03-19 16:41:44 i Allmänt,

Denna dagen sa bara vips så var den slut...Klockan 8.30 var det dags för morognpromenad med Hanna å Annica (konsumtjejerna ;) sen efter hem till mig alla för å äta frulle... Kanonmorgon!! Tack tjejer! Hanna... Annica tog dina hårsprayer...

sen in till stan för å träffa Carin Särefjord, vi skulle fika på Enjoyhäftet. Roligare människa än Carin får man leta efter!!! Det var ritkigt länge ( å då menar ajg flear år) sen jag skratta så mycket!!! Är helt slut i magen! magmusklerna är helt ömma...

å nu när vi (jag å Bella) kom hem så fick jag ännu mer å skratta åt... jag satte gumman på golvet och gick själv till köket för å värma lite mat till henne. Då hör jag att hon börjar prata å prata... då står hon vid spegeln i hallen å pratar med sig själv! .....gaga dada gadagpappappa mammamma.....
Hur roligt som helst... hon måste ha gillat tjejen hon såg i spegeln för sen var det rena pusskalaset... å pusskalaset pågick i över 10 min :)

Min lilla tjej är rolig hon... vet att kusin Elliot har gjort samma sak så det är väl han som har lärt henne ;)Nej, nu ska jag å gumman hoppa i plurret å skrubba varann på ryggen ;)

Ha en bra helg allihopa!
Kram Lena

glädje

Publicerad 2010-03-19 00:07:19 i Allmänt,

3 av alla saker på denna jord som gör mig glad...SNÖDROPPAR (kortet tagit idag i vårt vackra Göteborg)ELLIOT & ISABELLE

Usama bin tulpaner

Publicerad 2010-03-18 17:25:49 i Allmänt,

Att man kan bli sååå arg när man inte får bita i en fjärrkontroll :)  det är så blodet sletnar i ådrorna på de lilla flickebarnet... sån ilska!!!! :)

nej.... vad tänkte jag med... kan inte blogga nu... måste fixa ordning här hemma... ser ut som Usama Bin Laden titta in snabbt i vår lägenhet, slängde in en bomb å sen sprang tillbaka till sin grotta.... Så här kan det inte se ut när Andreas kommer hem inte... då lämnar han mig, som pappa brukar säga ;)

Köpte tulpaner oxå efter MVC besöket... dom ska stå på bänken i hallen när min karl kommer hem (inte för han kommer lägga märke till dom, men ändå ;)
Måste ju fira på nått sätt att allt var bra med gumman på BVCkontrollen.... å idag firar vi med tulpaner ;)
8100 g coh 73 cm..... förresten.... inte en nuffra rätt!!

Dags å kavla upp armarna!!!

Kram Lena

dödshjälp eller ej

Publicerad 2010-03-18 10:34:14 i Allmänt,

Kollade in Aftonbladets hemsida nu.... en artikel där handlar om en Sjuk kvinna som skrivit ett brev till socialtjänsten där hon ber om att få dö.

När man läser hennes brev så blir man förbannad att vi inte har dödshjälp i Sverige!!! Om en människa som är klar i huvud ber om att få dö så måste hon väl få det...  jag förstår att det är svårt för i vissa fall så kanske inte döden är den bästa utvägen... det är svårt å sätta gränser m.m. när det gäller dödshjälp.... men man borde minsann kolla över det där igen...

Här e brevet (hitta det på aftonbladet.se som sagt)


----------------------------------------------------

Hej!

Mitt namn är NN.
Jag är 31 år, snart 32. Jag har en sjukdom som heter Neuroflbromatos. Jag föddes med min sjukdom men den upptäcktes när jag var 1 år. Jag opererades för min sjukdom när jag var 6 är. Och det var då jag vart förlamad och blev respiratorsbunden 24 timmar/dygnet. Jag kan ej andas någonting själv. Inte ens ett enda andetag. Jag kan ej heller röra mig någonting.
Så länge jag ännu har min kropp och min hjärna i behåll så vill jag avsluta mitt liv så länge det är värdigt. Vill varken lida eller ruttna bort, vilket det annars kommer att bli eftersom det endast är respiratorn som håller mig vid liv. Därför är det min uttryckliga önskan att respiratorn stängs av efter att jag har sövts. För ingen människa i världen kan klara av att kväva sig själv vid vaket tillstånd utan att få panik. Hade jag haft förmåga att, göra detta själv hade jag gjort det.

Jag vill ha svar innan sommaren 2010.

Eftersom lagen inte tillåter dödshjälp så är det lätt att man tar saken i egna händer, vilket inte heller är rätt.

Hjälp sjukvården att hjälpa oss!


------------------------------

LÄSKIGT!!!

upp i gommen

Publicerad 2010-03-18 09:54:40 i Allmänt,

Det är sant karin... Andreas får ju inte betalt som dom andra... han e korkast ;)

Käka frulle precis... håller på å tvätta... ringt å pratat med försäkringskassan (ungefär 349 gången denna månaden)... Jag är så trött på dom så jag vi slita mitt hår som mattadoren.... men men nu är det klart... dom vill ha in min deklaration så fort som möjligt... först då kan jag börja ta ut mina mammadagar... tur att man har en karl som har pengar och ett rejält tålamod!!!

Tur att vi har Isabelle oxå.. i ett förhållande så måste alltid en vara stark... när den ena håller på å ramla så måste den andra hålla den under armarna så den inte faller.... och tvärtom... men när vi båda håller på å ramla så har vi Isabelle, som hålelr oss under armarna... men ju mer tiden går så blir vi tyngre å tyngre... hon orkar oss inte själv.... det är så lillasyster kommer in i bilden... :) :) :) Nej jag är inte gravid! :)

BVC idag..... äntlign... har fåttt avboka en gång för gumman var sjuk å en gång har dom avbokat... så idag äntligen... 72 cm och 8200 g är min gissning... vi får la se va det blir.... huvudsaken är att allt är som det ska!

samma dag som gumman börja lära sig krypa å ställa sig upp mot saker å ting... så måste man har 110% koll JÄMT!!! Hon är överallt å har ALLT i munnen... nu precis så såg jag hon hade nått i munnen.. när jag titta efter så hade hon ett hårband i gommen... det kan inte ligga nått på golvet.. INGENTING! ja ja.. jag ska inte klaga!!!

Dags å springa ner till tvättstuga å kolla tvätten...

vi hörs senare
Kram Lena

bollar är för barn

Publicerad 2010-03-17 09:49:28 i Allmänt,

Har funderat på en sak....

Karlar är ett konstigt släkte...

Andreas sitter väldigt ofta å tittar på sporten på TV. Det är höjdpunkten på hela dagen när det är dags för det...

Då sitter han (en karl) i soffan helt klistrad framför TVn å tittar på 5 sportkommentatorer (5 karlar) som sitter och kommenterar en fotbollsspelare (en annan karl).
Konstigt att det kan vara så tillfredställande...

Men frågan är vem som är dummast egentligen?

Han, den karln som springer efter en boll i 90 minuter?

Eller e de dom 5 herrarna som har tagit på sig fina kostymen, fina slipsen, kammat håret å satt sig runt ett fint glasbord i en TVstudio för att sitta å diskutera hur han (den förstnämna karln) springer efter bollen, hur han tänker, och hur han hade kunnat springa efter boll på ett annat bättre sätt....?

Eller e de min karl som slänger i sig maten, skyndar sig hem från träningen, för att sätta sig i soffan å titta på dessa 5 karlar i kostym som ska prata om hur den första karln springer efter bollen...

ja vem e egentligen mest bakom flötet...

Det är dagens fråga!!! Fundera på den ni...

Jag drar till Mölnlycke så länge å hälsar på johanna å hennes barn... ska kolla in hennes mage oxå... bara 16 dagar kvar nu tills det är dags för en tredje även där :)

ha en bra Tisdag... eller vänta nu.. det är ju redan onsdag ju...

ja ja... ha en bra onsdag!

Kram Lena

duger i krig

Publicerad 2010-03-16 17:36:53 i Allmänt,

I går var inte vilken dags om helst. Igår fick min bästa barndomskompis Ulrika sitt tredje barn... ja ni läste rätt... tredje... där ligger jag i lä ;)

Hon har världens finaste Ronja å Rasmus innan å nu fick hon en liten Mirjam (tror det stavas så)

Längtar så tills jag får träffa den lilla...

Strort Grattis till Dig Ulrika. Du är värd all lycka på denna jord!

Jag har hur mycket minnen som helst tillsammans med Ulrika... herre gud var vi tillbringa många timmar tillsammans från 7 till 15 års ålder. Helt sjukt många timmar. Sen i gymnasiet så gled vi ifrån varann litegranna men har nu genom facebook (tror det var genom den) som vi har fått upp kontakten igen. Hur skoj som helst.

Fast vi har vart riktigt dåliga med att ses de senaste... Får bli annat nu när vi båda är mammalediga :)

Tisadg idag... dagarna bara rinner i väg... i går så skulle jag hem till en mamma å fika me massa andra mammor men det blev inställt, så det blev fika med Carin S på stan sen till Mölnlycke för å hälsa på familjen....

I dag har jag bara haft en mammadotter dag. Anna var här en liten stund å käka frukost med sin lilla Alma, men annars har vi inte gjort så mycket. Jag har bakat bröd å lagat lite barnmat, kyckling, kokosmjölk, curry med ris till blev det till gumman... får  se om hon gillar det... Hoppas det, för nu är frysen full :)

Älskar å laga mat till henne... känns som man leker restaurang liksom... jag lagar hon äter.... å hon klagar aldrig.... nästan i allafall... ;)

I kväll ska jag se på  "112- på liv å död" ett TV-program som börjar på TV4+. Jag bara älskar sånna program, när man får följa med i ambulanser å brandbilar m.m

Brandmän vet ni som känner mig väl (eller man behöver inte känna mig så väl) för å veta att jag är helt galen i brandmän! Eller nja... nu e ja la inte så galen.. men jag har vart galen...
.... ojojojoj...

jag skulle bara ha den där brandmannen som kommer hem sotig och dan (alla brandmän kommer ju såklart hem i sin jobbakläder men hjälm å allt, drar av sig kläderna och under dom så finner man en vältränad kropp i ett par svarta Calvin klein boxer....) Det var den där mannen jag skulle ha.... som jag aldrig fick...

Nu är man tillsammans med en kontorsnisse från landet som går runt i kavaj å konstruera gångjärn... inte riktigt va jag hade tänkt mig....ja ja.....duger i krig.... hahaha...skoja bara....jag lovar er.... jag är mer än nöjd... vill inte byta... men ska jag nån gång ha ett frikort så är det en brandman....

Vi diskutera frikort härom dagen jag å Andreas.......... vet e fan vem de skulle vara... Rikard sjöberg kanske... han e stilig.... eller en lång snygg vältränad karl från räddningstjänsten ..... nej nu får jag sluta klaga.... volvo e gansla sexigt oxå :)

Dags å börja fixa pastasallad.... karln e snart på väg hem!

Kram Lena

helgrapport :)

Publicerad 2010-03-14 22:58:42 i Allmänt,

Jaha.. då var denna helgen oxå förbi... shit tiden bara rusar i väg!!!

vad tycker ni om melodifestivalen då?? jag tycker det var en bra låt som vann... gillar Darin oxå... men den som vann var näst intill lika bra...
var hos Linda å Fredrik å käka middag igår å kolla på det. Fick kanongod mat å sagolik hallonpaj!! Love it! kan inte få bättre lördag... Tack!!!

Hann även sitta i sekreteriatet på Andraes innebandymatch oxå under lördagen....

I dag har vi vart i kungälv på barnkalas.... Isabelles kusin fyllde år. Fick kanongod kladdkaka å kakor m.m.

Man kan verkligen säga att mina smaklökar har fått sitt denna helgen ;)

 Länge sen jag blogga men jag är ledsen... är svintrött... skriver mer i morgon.

Kram Lena

rapar å fiser

Publicerad 2010-03-10 02:16:26 i Allmänt,

Ännu en natt när jag ligger i soffan å hostar å hostar å hostar.... :(

Började med att jag å Andreas börja prata om allt... gumman, dagis, hus, mammadagar, pappadagar, jag mammamledig, han pappaledig, Volvo, jag måset ha ett jobb, försäkringskassan, lägenhet, val av bredband, val av elleverantör m.m. Ja ALLT mellan himmel å jord!

Kändes skönt å prata ostört i flera timmar bara jag å han... men klockan 01.15 så la vi oss, å då börja de klia å klia å klia å klia i halsen... så då fick jag lägga mig i soffan istället...

Så nu ligger jag här å hoppas att jag snart kan somna....

Så himla mycket de är å tänka på hela tiden..... Känns som Isabelles liv är som en tom tavla... å nu ska jag å Andraes göra allt för att det ska bli så fin den bara kan...tänk om det är nått vi missar!?!
Men det är som Andreas säger... Det spelar egentligen ingen roll om vi hittar vårt drömhus, vår drömbil, om vi får våran stora altan eller ej, om vi kan resa på solsemestrar, om vi få bo i lägenheten i 2 år till, om vi har lite dåligt med pengar ett tag.... det viktigaste är att Isabelle, jag å han är lyckliga... det är det enda som spelar nån som helst roll!

Jag levde med en karl innan som var bra på många sätt men som hela tiden försökte få mig till den där tjejen som han alltid ville ha... jag försöke i flera år bli den tjejen men lyckades inte... (som tur var)... å nu har jag träffat en människa som älskar mig precis som jag är fast jag slänger blöta handukar överallt, glömmer skötväska, nyklar å busskort jämt, som aldrig svarar när han ringer (för jag har glömt å sätta på ljudet på telefonen), som pratar hål i huvudet på han hela tiden m.m. Jag kan var precis som jag är.... å känna, Jag duger!

Jag vill inte försöka å vara bättre än vad jag är... alla är vi människor... rapar å fiser.... ingen är det minsta bättre än den andra... sånt är bara skitsnack!

Dags å sova!!

Är inte det minsta trött men jag får göra ett försök!

Kram Lena

bita svans

Publicerad 2010-03-09 10:08:20 i Allmänt,


Godmorgon!

Nej Karin, jag vågade inte väcka honom... jag rota lite i en pappershög så hitta jag en gammal elräkning som det stod på.
Tack för tipset Åsa.. det ska jag kolla upp. Om vi ska med till varberg? Vi har ingen husvagn längre å låna. Den blev skrot efter semestern med Er i Strömstad (eller vart de var vi var då när jag vakna mitt i natten å jag å gumman vakna dyngesura, det regna in + att hela husvagnen var full me myror) ska kolla med Andreas, men hur som, så kommer vi upp i allafall å hälsar på... om vi nu inte får tag i boende.Stackars lilla Lejon... nu har hon suttit å bitit i hans svans i snart en halvtimma... Snacka om att roa sig lätt ;)

Nej nu e de dags för te å macka.... sen ska jag ringa skattverket, elbolaget åsa prata om, Telia + fastighetsskötarn.

Vi hörs senare...

Kram Lena

vågar ja?

Publicerad 2010-03-09 02:11:29 i Allmänt,

Kan man väcka sin karl klockan 02.10 på natten för å fråga hur många kwh vi gör av med per år?

hmmm..... eller ska jag börja rota bland alla räkningar så här mitt i natten... det går ju snabbare å väcka honom... hmmm.... men han kommer INTE bli glad!! Men han kommer ju bli väldigt glad om jag hittar nått billigt elbolag upp i shottahejti som e svinbilliga.... ja jag får se om jag vågar... måste göra mer te vilket som....

grytlapp å lös tå

Publicerad 2010-03-09 01:36:55 i Allmänt,

Suck... ligger i soffan i TVrummet nu.... fick ta mitt täcke å kudde å bege mig dit ut för å inte väcka gumman å Andreas.. jag bara hostar å hostar å hostar... känns som nån liten varelse sitter å kittlar mig med en liten fjäder nere i halsen... försöker att inte hosta men det finns ingen chans å låta bli...

Bättre å nana i soffan i natt...

Men gummans hostmedicin verkar vara värsta knarket... hon sover som en stock å har gjort sen kl 19.50...skönt för henne!
Hon har en grytlapp som snuttefilt...haha ja det är säkert... hon ville inte släppa den innan när det var dags å lägga sig så den fick fungera som snuttis :) Hon e tokig min dotter..;)

...samma som härom dagen. Då satt hon å drog i sin stortå i över 20 minuter... hon drog så hon gjorde grimaser. Fatta inte riktigt varför hon gjorde det?? Trodde hon på allvar att den skulle lossna till slut? och om hon nu trodde det.. vad i herrans namn skulle hon med en stortå till??? ja hon e tokig!

Gud vad jag längtar till sommarn nu... sena grillkvällar, picknick i slottsskogen, spela kubb, dricka kalla öl i kvällsolen, fika på uteserveringar, åka å bada med gumman, vara i husvagnen i Ulricehamn, ligga å sola, åka upp med svärföräldrarna i båten... ja  hur mycket gött som helst! Men man märker nu att det blir ljusare å ljusare på kvällarna.... love it!

I morgon är det bara en månad kvar tills vi åker en vecka till Sälen! Ska bli hur skönt som helst.... bara slappa å gotta sig!!! rena lyxen!

nej, nu e de minsann dax å stänga av dator i hälsa på john Blund.... eller om jag inte ska byta elbolag... eller rättare sagt kolla upp vilket vi ska byta till.... www.elsklinge.se va de va Steffen??? ;) Det ska jag nog ta tag i...

natti natti mina vänner!

Kram Lenafarbror tant doktor

Publicerad 2010-03-08 18:23:56 i Allmänt,

Ni har rätt så rätt så.... kunde inte sagt det bättre själv... roligt förresten att du fick sparkar i rumpan du oxå mia.... ;)

Vad är det för en dag idag???
Är det en vanlig dag idag???
Nej det är ingen vanlig dag för det är Felix, Therese, Sara å inte minst (Åsas) Michaels födelsedag och Siv på prångens namnsdag!!!

Hurra Hurra Hurra!!!

Hoppas Ni har haft kanondag allihopa!!!

jaha...

Ullared härom dagen.... vilken tjejdag! bara tjejsnack å inget barnskrik... handla massa bra grejer... tandkräm, lite barnkläder, duschkräm, matlådor (fast det hade vi i och för sig ganska många hemma... men men det går åt ) m.m. å inte minst fryspåsar! Jag är helnöjd!

Sen i söndags (igår alltså) så blev jag förkyld å gummans förkylning blev värre. Först var vi å fira svärfar som fyllde 60 år, å då var vi inte så kassa men sen på kvällen blev jag helt täppt i näsan å gummans hosta blev värre å värre....

I natt hahr hon suttit upp i sängen hela natten å hostat å hostat å hostat så hon nästan tappar andan vissa gånger... Så har hon hållt på HELA natten. ju mer hon hosta... desto närmare till tårar för mamma... :(
Har sovit 20 minuter x 2 i natt (å då har gumman sovit ännu mindre)

Så i morse vard det å åka till farbror (eller tant var det ju) Doktorn...  hon kolla halsen å den var jätteröd och  sen fick hon hostmedicin utskrivet... men det bästa av allt.... (eller bästa å bästa... nu tar jag i så jag spricker, klart det bästa var att hon fick medicin så hon blir frisk)... hur som....Hon fick sitt första bokmärke av doktorn!!! jag blev såååå glad! Gladare än gumman tror jag...hon ville mest tugga på det.....Så det ska sättas in i albumet... Alla sånna där saker får mig å fatta mer å mer att jag faktiskt har blivit mamma :)
Undra när man kommer fatta det fullt ut???

sen efter doktorn drog vi till Mölnlycke så mamma å pappa kunde ha henne medans jag sov lite granna. Vilken lyx det är å ha 2 pensionärer till Föräldrar!!! Vad hade jag gjort utan dom????

Japp å nu ska jag laga fiskbullar, potatis å kokta morötter... älskar det!! är så glad att Andreas gillar det oxå!!! Det är bara ärtsoppa jag ska få han å gilla oxå ;)

nej, nu måste jag ta tjuren i hornen....

hörs..

Kram Lena

min stora kärlek

Publicerad 2010-03-05 20:43:09 i Allmänt,Förr så var jag alltid på väg.
Jag försökte fånga en dröm.
Och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.

Plötsligt var världen helt ny.
Allt stannade upp när du kom.
Och jag såg dig och jag visste av hela min själ
att nu börjar allting om.

Gryningsljuset smyger sig in.
Finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens
att jag väntat en evighet just på denna dag.

Plötsligt slår du upp dina blå.
Styrkan i din blick gör mig svag.
Men helt utan att döma ser du på mig.
Och så börjar våran dag.


♥♥♥♥ Älskar Dig Isabelle ♥♥♥♥ligger längst ner i brunnen ;)

Publicerad 2010-03-04 21:30:35 i Allmänt,

Tjena Tjena

Hoppas ni alla mår bra!

Först måste jag kommentera komentaren jag hade fått...

ni som inte läst den...

Du kan inte lära henne att somna själv genom att strunta i att hon skriker. Det enda hon lär sig, det är att det är meningslöst att ropa på dig, för du kommer ändå inte.
Det finns en anledning till att det känns jobbigt att höra henne skrika. Det kallas föräldrainstinkt och är något positivt! Lyssna på den istället för vem det nu är som lurat i dig nåt så fruktansvärt dumt som att låta henne skrika sig till sömns. Det finns bättre sätt!

......


OK... du har rätt, man kan inte lära ett barn å somna själv bara den får gråta sig till sömns. Det är rätt!
Men från å ha nattat gumman i minst en halvtimme varje kväll under lång period så har hon med denna taktiken lärt sig å lägga sig, mamma å pappa pussar godnatt, hon ligger å pratar med gosekatten en stund å sen somnat själv, inga tårar alls!

Har inte vart några som helst problem med detta nu i 2-3 månaders tid efter vi började med å testa att hon skulle försöka somna sig själv. OK det var 3-4 hemska kvällar men det hjälpte!!!! Sen OK, härom dagen så grät hon lite mer innan hon somna (det tillfället jag skrev om) och då har du rätt, jag skulle gått in, för i detta fallet så kanske hon antagligen var på väg å bli sjuk....men det var svårt å veta just då...
men jag måste poängtera att jag tror i just detta problem så tror jag det har hjälpt både mig å Andreas å inte minst Isabelle med nattningrutiner....

men men luften e fri... man får tycka å säga man vill...

Men det som är mest intressant av allt är.... varför jag får vissa små taggar ut när jag läser sånthär... Jag tar åt mig som att jag har gjort fel med mitt barn, jag har läst fel i intruktionsboken liksom... jag är en smula dålig mamma, jag å Andreas gör nått som är fel.

Jag vill INTE vara sån!!! Jag vill INTE!!!! Jag och Andreas pratade mycket om det innan Isabelle föddes, varför inte föräldrar pratar mer mer varann om uppfostran m.m. Men vi sa då att det är säkert för att folk är rädda för att dom gör fel, dom vill inte höra att några andra har kommit på ett sätt som är bättre. men varför är det så????

Jag minns att jag lova mig själv att DEN dagen då nån säger till mig

-Lena, gör inte så, det är inte bra för ditt barn, gör så här i stället, så ska jag inte vara rädd för det... det kanske faktiskt är en mycket bättre idé som den personen kommer med... kan ju vara värt ett försök iallafall... Så nu är det bara å sträcka på sig å bli den där människan oxå!!!! kom igen nu LENA (som Hellström sjunger ;) KAMMA DIG!!!

Hur som helst så är jag å Andreas dom bästa föräldrarna som Isabelle kunde få... DET VET JAG!!!!! Hon ler 98% av dagen... måste betyda att hon är lycklig och nöjd..... Vems föräldrar dansar varje dag, båda två tillsammans med sin lilla prinsessa i en vals i köket till "When the moon hits you eye like a big pizza pie, That's amore, When the world seems to shine like you've had too much wine, THAT´S AMORE!!!.... gissa de ni!!! :)

så.... nu har jag har klättrat upp från brunnen som nån slängde i mig genom å skriva malliga komentarer!!! hahahaha Skoja bara!!!! jag klarar sånt!!! Alla komentarer är välkomna!!! jag älskar komentarer.... men skriv gärna namn oxå.... jag vill ju veta vilka som läser..... eller nja... om ni ska klaga så skriv inte namn för då kanske jag skickar bissebassen på er ;) Han bits!!! :) :) :)


Ja ja...

Hur som så har Isabelle inte fått skrika själv en enda sekund i dag. Gumman har var inte alls bra. Har knappt druckigt, vart slö, knappt kissat m.m.... så vi har myst i sängen hela dagen... hon, jag å gosekatten.Hon har inte vart alls nöjd... hostat å hostat å vill inte dricka... (antagligen ont i halsen)

Men nu på kvällen kom vi på att hon skulle få prova å dricka ur ett glas som vuxna... å det gick kanon... så nu har hon fått i sig massvis... eller nja massvis var la å ta i... ca 2 dl iallafall...

Så nu är mamma Lena stennöjd! Men det blir nog gos i morgon oxå....

nej nu är det dags å diska lite innan det är dags för dusch å sen hopp i säng...


Kram Lena

azin = Proffesor i Wien

Publicerad 2010-03-03 22:32:27 i Allmänt,

AZIN!!!!!!!! Läser Du?????? va skoj!!! Jag älskar å få veta vilka som läser min blogg.... blir lika förvånad varje gång....

Hoppas allt är bra med dig!!! Tänkt 10000 gånger å skicka medelande till dig på Facebook om att vi måste ses!!!!!

Har tänk att dra ihop alla gamla 9c tjejer å ses.... Nu ska det fasen bli av... i maj smäller det... nu har jag bestämt mig.... så i maj då händer det nått stort!!! ;) Mia, ulle å Azin... ha tålamod ;) (kanske är fler i klassen som läser... jösse, sjöis, hallis, ekis...?????. ;)

Linda... klart vi kan plugga ihop!!! läsa pettson å findus för varann ;) Men du är INTE lika dålig som jag!!! det är en sak som är säker...

Tänkte egentligen inte blogga idag... för jag är helt slut!!! men jag var tvungen när jag såg att Azin läst min blogg!!! SKOJ!!!

Azin är en gammal klasskompis till mig som kom till oss i 5an eller nått eller var det 4an??!! minns inte... men hur som så kom hon från IRAN (eller IRAK... hmmm... hon hade persiska kakor med sig iallafall... ja inte varje dag såklart... nån gång minns jag... men det kan man kan äta IRAK oxå???!!!) ja ja skit samma... Hon kunde inte ett enda svensk ord när hon kom (tror jag) och det tog 2 år sen var hon i kapp mig i skolan... såååå imponerande... sååå smart tjej!!!

Förvånar mig inte det minsta om du är proffessor nere  i Wien nu (å jag slipar fötter i Mölnlycke...hahahah)

jaja....

måste berätta en sak till... en rolig sak.... som Andreas sa i går till mig...

Gumman kunde inte somna själv, hon skrek å skrek... men vi hade bestämt oss å inte gå in på några minuter så hon lär sig å somna själv....

ju mer tiden gick så blev det jobbigare å jobbigare för mamma Lena... jag vände mig till Andreas å sa

- VI får försöka å stänga av öronen nu på nått sätt så vi inte hör.

han svara...

- Vadå stänga av öronen NU?? Det lärde jag mig å göra med en gång när jag träffa dig.


Ha ha ha ha ha   ....  KARLAR!!! han ska vara glad att jag pratar mycket... tänk va tråkigt han hade haft det om jag bara satt tyst hela dagarna ;)


Nej nu är det dags å dricka upp den sista mjölken, slänga in handukekn å tacka för kaffet!

Natti natti

Kram Lena

hemske- eva-karin och hemske-kristina

Publicerad 2010-03-02 17:40:18 i Allmänt,

Ingemar....... indeeeeed ;)

Ja herre jösses nu ska det pluggas engelska... har vart å lånat massa böcker i dag på bibban... endast barnböcker dock... pippi på engelska... den där gubben å katten minns inte vade heter... skit samma dom på Engelska... sen en lättläst vuxenbok om en vit ponny... å sen en hel låda med CD å böcker, nån slags språkkurs i engelska ... så nu jäklar....

Det finns ingen av er alla som kan fatta hur kass jag är på engelska... jo kankse dom som läser min blogg och som jag gick i samma klass med i 4an... för längre än så har jag tyvärr inte kommit...

Minns mina engelska lektioner i högstadiet... först hade vi hemske-kristina  och sen hemske-Eva-karin som lärare... (dom var kanonbra lärare.. eller nja... kanon var la å ta i, men dom var helt klart godkända) men det enda jag minns från mina engelskalektioner var att jag fick magknip ca en timme innan dom börja varje gång... och när sen varje lektion börja så mådde jag illa konstant hela lektionen.... det värsta var högläsning... jag satt som på nålar till jag hörde Evakarin eller Kristina säga -Translate Lena!

Sen var det å lyssna på... var alltid nån som hjälpte mig översätta, viskade va det stod... antingen Ulle eller Simon, ja de kunde vara vem som... det värsta var om ingen viska... då hade jag ingen aning alls vad som stod...

Ännu värre var det när dom sa -Please read Lena....! Då det var dags å läsa på Engelska... bara läsa av texten.. då kunde ingen viska... då var jag tvungen å kunna alla uttal... så då visste jag ... då skulle det gå käpp rent åt helvete....

Minns när vi skulle jobba med engelska limrickar (eller hur det stavas). man skulle välja en valfri, lära sig den utantill å gå fram till katedern å läsa högt för klassen med inlevelse...

jag träna å träna å träna å träna å träna å träna... hela kvällen innan... hoppa över å gå på kören den kvällen minns jag ( ja, jag har gått i kör, jag vet det är patetiskt :) hahah) Hur som så... jag träna som en galning..när klockan var 23.30 å mamma skulle förhöra mig en sista gång, så hade ingeting fastnad... kunde bara första raden.... mamma trösta mig å sa att jag har gjort mitt bästa nu.. mer kunde jag inte göra... jag grät mig till sömns..

Dagen efter var det dags, jag gick fram till katedern, läst högt för alla, utan ett enda fel....

There was a young lady of Riga,
Who smiled when she rode on a tiger.
They came back from the ride
With the lady inside,
And the smile on the face of the tiger.

Efter den lektionen var jag såååååå stolt.

Men jag hade aldrig fixat det utan mammas hjälp..... hon förhörde mig om och om och om och om igen kvällen innan... kom upp med kakor å saft... gjorde allt... å sparka mig i rumpan när jag gick till skolan på morgonen (det gjorde hon alltid när jag hade prov eller föredrag)....lyckospark!

ja som ni hör.... Jag har hatat Engelska i hela mitt liv.... men nu ska det bli ändring!!!

Det är såååå ofta nu som jag önska att jaxg kunde engelska..... om jag å Andreas tex lyssnar på en engelsk låt, han fattar vad dom sjunger men inte jag, eller om vi laddar hem en film å det inte finns svensk text,.... då är det ju kört...

nej det får bli ändring...

pettson å findus heter nog den där gubben å katten som jag inte kom innan....


Nej nu är det dags å ta hand om lilla grodan som skriker och är helt förtvivlad för hon inte får äta på min mobil.... big problem in the small body!!! :)

Vi hörs!
Kram Lena


inga krussiduller

Publicerad 2010-03-02 11:21:18 i Allmänt,

jaha... det var den helgen... alla mår bättre nu... ska försöka komma ut i friska luften idag... gumman har inte vart ute på 3 dagar... stackarn...

ska gå till bibban snabbt å låna lite böcker.... å inte vilka böcker som helst, utan Engelska böcker... För nu minsann ska Lena Karlsson lära sig engelska... en gång för alla... ingen kurs... inga krussiduller.... jag ska fixa det själv rakt av... kommer väl inte blir proffs direkt men jag akn ju iallafall inte bli sämre...

dags å käka lite lasagne å sen klä på gumman å bege sig.... nu är en nya hermansmeten färdig om det är nån som vill ha.... det är stans godaste kaka!!!

hepp hepp

/Lena

ta i trä

Publicerad 2010-03-01 09:12:47 i Allmänt,

PEPPAR PEPPAR

Ska inte ta ut segern i förskott men det verkar som min kropp har klara fighten mot magsjukabacillen.... den kämpa hela kvällen å hela natten... å jag tror den har vunnit... idag mår jag faktiskt lite bättre. Har inte spytt än och nu mår jag faktiskt bara pyttepyttepyttelite... nästan ingenting...

helt otroligt om jag å gumman har klarat oss för dom där bacillerna flyger väl runt i luften å allting eller??? elle inte... ja har ingen koll... men tur har vi iallafall om det är så bra!

men jag ska inte säga för mycket än...

PEPPAR PEPPAR!!!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela