sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

köksö eller ej

Publicerad 2010-10-30 22:44:20 i Allmänt,

Det är inte klokt hur olika man tänker ändå om saker och ting....

Jag och Andreas har båda pratat om att vi hade velat ha ett kök med en stor köksö i mitten, den ska sitta fast i golvet, alltså inte på hjul och den ska vara stor. Men sen om vi får den där köksön nångång, de vet e fasen... ;)

men hur som så...

Idag när vi prata närmare på det där... så tänker jag mig den där köksön som en stor yta, som man kan ha en liten duk på och på duken ska det stå typ 2 ljusstakar men tända ljus och ett STORT fat fullt me frukt på (eftersom vi kommer bli en såndär nyttig familj som äter tonvis med frukt varje dag, en såndär familj som älskar å sporta å träna å äta nyttigt, särskilt mamman ;) hur som...
Sen om man tex ska hacka morötter på en skärbräda och man vill stå där vid köksön å göra detta, så kan man bara flytta bort duken lite och göra det man ska, sen torka av å ställa tillbaka fruktfat, ljus m.m.

Andreas där emot...

Han vill ha en stor köksö som ska vara helt tom!!! Ingenting ska vara på den, Helt tom ska den vara. Så när han kommer hem med ICA-påsar (som händer ca 4 ggr om året efter som han hatar å handla mat å jag älskar det) så ska han kunna sätta dom på köksön med en gång. Där får absolut inte stå massa inredningskit som skålar med fiskar, ljus, fina stenar, frukfat m.m. NEJ NEJ!

Ja å då tycker ju jag det ser jättetomt å tråkigt ut med en stor tom bänk med ingenting på... då kan den ju kvitta. OK att det är förvaringsutrymmen i den som skåp å lådor... men nått litet ljus eller fat måste ju stå där annars blir det ju dötråkigt ;)

Ja ni hör ju....

Huset i morgon är så litet kök så vi får inte plats med en köksö ens... kanske e lika bra det ;)

Dags å käka lite mer pepparkakor ;)

Kram Lena

8år och nr 457

Publicerad 2010-10-30 20:55:30 i Allmänt,

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG!!!!!!!

Det är den finaste prinsessans födelsedag!!

Min älskade systerdotter Tindra fyller 8 år!

HELT SJUK VA TIDEN GÅR!!!

Minns det som i går när syrran ringde från BB och jag hörde Tindra skrika i luren, tårarna bara spruta på mig!

Då kunde jag aldrig i min vildaste fantasi förstå hur roligt det är å vara moster!!

(lite kort på fina prinsessan)
(förlåt Steffen, jag snodde dom från dig ;)Detta sista kortet e taget idag när hon var hos frissan och fixa födelsedagsfrilla ;)

Vad hade jag vart utan Isabelle, Tindra å Elliot... ingeting! Jag hade vart som en tonfisksallad utan tonfisk :)

Ja var ju såklart å fira henne idag men innan dess så hann vi med 2 husvisningar + mecka me bilen.

Vart en bra dag förutom att jag känt mig sisådär... haft som "mensvärk" hela dagen, tror livmodern växer då om jag inte minns fel, sen har jag haft foglossning oxå + magknip på det... men nu i kväll är det lite bättre.

Nu ska jag koka mig en stor kopp te och krypa ner i soffan..

Hörs i morgon.. då e de dags för husvisning nr 457... :) Börjar bli proffs på detta ;) Hoppas det är nått fint hus, med inte mycket jobb och billigt... men det är ju inte så troligt... men man kan ju hoppas!!!

Ha det gött så hörs vi!

Kram

sjukt betende

Publicerad 2010-10-29 22:15:21 i Allmänt,

Var precis och handlade... skulle handla mjölk och bröd, men kom hem med pepparkakor oxå... med Apelsinsmak!!

Så ikväll var det dags för årets premiär för kakan som gud skapa... ojojoj va gooooo den e!! Har nog ätit ca 10 st i kväll... de å svarta vinbärste.. ojojojoj God bless it!!

Det är så roligt när jag e å handlar för jag e lite egen av mig för jag måste kolla in va de andra handlar å sen skapar jag mig en bild av den personen... idag framför mig så stod det en äldre gubbe i 75 år åldern.. som handla folköl å muffins... genast tänkte Lena............... "Han e nog änkeman å ska lyxa till det i kväll"
Sen stod det en ungt par bakom mig som var såååå nykära å småskojbråka å sådär, sen när deras varor kom ner på banet så fick jag se att de köpt tamponger... då sket sig min gissning att det var deras första dejt, inte kan man med å handla tamponger på sin första dejt om man e 16 år... eller kanske man kan.

Sjukt betende jag vet ;)

Tänk vad folk tänker om mig när dom tittar i min korg... "Hon där e nog en sån som handlar pepparkakor å tänker att hon ska bara ta 2 st ikväll men sen sitter hon i soffan i bara vräker i sig"  eller tänker dom "Herre Guud, hon måste älska mjölk + att hon har en karl som häller i sig mjölk + att hon har en dotter som är helt skogtokig i mjölk, det är därför hon handlar 3 st 1,5liter mjölk"

Å tänk att dom har rätt om allt ;)

Nej nu ska jag nog ta en pepparkaka till å gotta ner mig i soffan under en filt...

Ha det!

Kram Lena

P.S: i mrogon är inte vilken dag som helst!!!.....

2 krotångar, 2 krotänger, 1 tång...???

Publicerad 2010-10-29 09:18:09 i Allmänt,

I går kväll så var det dags å fixa lägenheten till ett slott... (den såg ut som Usama bin Ladens grotta nämligen)

(om jag får säga det själv så har jag skärp mig ordenligt när det gäller städningen, vi har nog haft grundordning här hemma nu i 3-4 månader, inte likt mig annars, men nu hade det spårat ut å blivit grotta igen!!)

Det skulle fixas undertiden som Andreas var på träningen och gumman hade lagt sig för natten...

Jag satte på lite Johan Glans på Youtube å sen var det bara å sätta igår... 2 timmar tog det men sen sken golven lika mycket som hela toaletten m.m Så skönt när de var klart, å vi kunde kvällfika som hos kungen istället för hos en taliban.

På tal om städning... när jag skulle dammsuga igår så fick jag göra det ÄCKLIGASTE jag vet (om man inte snackar om att tömma toan i husvagnen för det är MYCKET värre!!!) Hur som...

Dammsugarpåsen var proppfull (hård som en sten) och jag hade inga nya påsar, dom var slut... så det var bara å börja tömma manuellt över papperkorgen.... fy fasen säger jag bara... ok att det är ca 90 % damm, 1 % vårgårdaris, 1 % mackaroner, 1% hårband, 6% hår i påsen men det finns en % kvar som man inte vet va de e å den är jag alltid (har tömt påsen manuellt förr nämligen) så rädd för att det ska vara nått äckligt djur som jag har dammsugat upp och glömt av.

Att jag typ dammsög upp en gråsugga (gråsugga... heter den så??? ja ni vet de lilla svinet men en tång där bak, eller 2 nypkrokar eller va man ska säga) Skit samma... de eller en spindel eller nått...att jag dammsög upp dom för nån månad sen å sen har den legat där inne å levt lyxliv, ätit kvalster å blivit 5 cm stor i ligger bara där inne å väntar tills jag kommer å borrar in mina fingrar ocoh ska tömma och vips så biter den mig med sin tång!!!!

Nu undra ni såklart varför jag inte vänta med att dammsuga å köpte påsar idag och dammsuga idag istället... men har Lena Karlsson bestämt sig för å ha kungakvällsfika så har hon, å då måste man dammsuga... Men jag ska faktiskt köpa dammsugar påsar idag ändå... så jag alrig någonsin behöver borra mina fingrar in i de svart hålet igen... en vacker dag när jag minst anar det så ligger hela familj gråsugga där inne å väntar på mig...

Ja ja... nog om det... helg idag... underbart... fast jag är ledig jämt så är det sååååå skönt när helgen kommer..

Dags å hoppa in i duschen å skrubba mig ren!!!

Ha det gött, kanske hörs ikväll..

Kram Lena

helt otroligt

Publicerad 2010-10-28 09:06:41 i Allmänt,

Engelskan igår ja.... tog ingen whiskey men det gick bra ändå... kanonbra faktiskt.
Läraren prata engelska hela lektionen å jag förstod ca 90% av allt hon sa. När det var nått ord jag inte fatta så räckte jag upp handen å fråga på engelska va ordet hon sa betydde.
Nått jag ALDRIG hade vårat för 15 år sen... NEVER! då fatta jag kanske 10% och våga inte säga ett ord på Engelska... Kanske kan bero på att jag är en av dom bättre i klassen nu (kanske är 4 av 13 som är bättre än mig ca) Förr i tiden så var jag sämst i skolan jämt!!!

Igår så skulle vi presentera oss för varandra och gå igenom Nelson Mandela boken... kände kanon allting.

sen gick vi igeonm exakt det som jag har svårt för were, where, there, who, how... ja jag har aldrig blandat ihop dessa... känns super om jag en gång för alla kan lära mig detta...

sen fick vi läxa å jag gjorde den klar i går kväll, låg i sängen till kl tolv... inte för att jag var tvungen utan för att det var skoj! ja det är sant. helt otroligt... Fick en Ameliatidning på posten igår men ajg valde att läsa engelska istället... helt otoligt.

Nu måste jag ta tag i lite måsten.... ringa försäkringskassan, skatteverket m.m.

ha en bra dag

Kram lena

lagbok tack...

Publicerad 2010-10-27 16:25:24 i Allmänt,

Kan man ta 2 Whiskey före en Engelskalektion, eller e de olagligt???

Det hade ju gått sååå mycket lättare då...

gillar katter och ljus

Publicerad 2010-10-26 10:09:34 i Allmänt,

...mena såklart candy... eller heter det ens Candy.... ja godis alltså... Jag gillar inte ljus! Ja de gör jag la de oxå men inte så det behöver tas upp i en beskrivning av mig själv... då ligger godis på högre plats ;)

engelskaproffs med hjälp av persisk kaka

Publicerad 2010-10-26 10:06:48 i Allmänt,

Sitter och försöker plugga lite Engelska men det är INTE LÄTT ska jag säga...

Har jag berättat om förra veckan när jag var på min första Engelskalektion?? minns inte om jag gjort det... ja ja... hur som så var vi runt 25 i klassen... jag var enda svensk... kände mig nästan som den prickiga kaninen bland alla randiga... ;)

Det är såå roligt med utlänningar... för mitt i lektionen då vände sig en av dom om, titta på mig å sa...

- Kaka?

Jag fatta ingenting först men sen visa det sig att hon ville bjuda på en lite persisk kaka bara sådär mitt i lekionen, sen skickades den lilla burken runt..

det hade ju ALDRIG en svensk gjort... Om en svensk blev kaksugen mitt under lektionen och hade en kakburk i väskan, så hade denna öppnats i väskan MYCKET tyst, sen hade en kaka smugglats in i munnen när ingen såg...

Hur som... vi fick göra ett test alla för att se hur bra (dåliga) vi var. Jag hamna i Onsdagsgruppen som var mittimellangrupppen..

Vi fick reda på vilka böcker vi behövde och jag skicka efter dom på Adlibris samma kväll men har inte fått dom än!! så jag har inga böcker i morgon på lektionen å det gillar jag INTE.

Som tur va så hade läraren kopierat första kapitlet i ena boken till alla, så jag kan ju göra den läxan iallafall...

det är en bok om Nelson Mandela... jag har läst kapitlet å fattar ca 30% kanske... det står förklarar på Engelska i boken va "Apartheid"  är... å de hade jag nog inte ens fattat om det stod på Engelska... men med lite tålamod så går det... Jag har börjat skriva upp en gloslista på alla ord jag inte fattar och så slår jag upp dom i en ordlista... det är 44 ord på den listan nu... :) känner på mig att listan kommer bli LÅÅÅÅÅÅÅNG!! ;)

Men men i morgon är det dags igen... då ska vi ställa oss inför hela klassen å presentera sig själv på engelska...ska bli såååå skoj... NOT ;) men men... det gå la...

 "My name is Lena and I live in Olskroken with my man (vi får vara gifta för jag vet inte va sambo heter på Engelska) I have a little girl in one years old and i have a baby in my stomach. I lova cats and candle..... ja så får det bli :)

Ja ni hör ju.... skandal... men det kan bli nått stort av det här.. ojojojojoj ;)

Nej, jag måste plugga vidare.. man blir inte proffs på Engelska genom å blogga..

Ha de!

kram Lena

måla

Publicerad 2010-10-26 09:37:36 i Allmänt,

Ladies på Östermalm, hollywood-fruar, skånefruar, fotbollsfruar m.m..... så många program det finns om dessa olika fruar....

Man har filmat dom och så sitter det folk hemma å kollar på när dom lever sitt lyxliv...

Varför gör man inte ett prgram om "Olskrokenfruar"? Där kunde jag jag och tex Hanna  vara med,,,

De hade vart nått... då kunde man sitta å följa mig när jag går till ICA å handla euro shopper corn flakes och kommer hem å fyller kylskåpet med Eldoradovaror, när jag hoppar av glädje när jag vinner ett bud på tradera på ett par byxor till gumman för 45 kr, när jag springer på barnmarknader i ur å skur för å spara penger... Undra om det lockat tittare???

Hur som så har jag fastnat i Traderaträsket nu... la ut en blå jacka å en vit väst härom dagen och igår såldes dom för 310 + 160 kr...470kr!!!... jag är sååå nöjd! Så nu ska det säljas saker,,, ojojojojoj... det är som Andreas säger.. han kan snart sluta jobba ;)

Ska lägga ut lite saker i kväll när jag får tid oxå..

Nu ska jag måla lite med min lilla tjej.

ha en bra dag!

Kram Lena

täpt

Publicerad 2010-10-24 10:03:57 i Allmänt,

Söndagmorgon å Andreas e på Innebandymatch... jag å bella myser i soffan.. hon målar teckningar till pappa :)

Har sovit svinkast i natt med... den där JÄ*LA näsan!! den är helt igentäpt... var på apoteket igår å sa att jag använt nässprej i 2 veckor (fast man bara får göra det i 10 dagar) och fråga va jag ska göra för att bli av med skiten. Då var det en tjej där (en kund) som kom fram å sa
-ursäkta att jag tjuvlyssna, men...Sluta med en gång! Jag gjorde inte det å jag blev fast så nu har jag fått äta kortison i flera veckor + andra tabletter för att bli av med nässprayberoendet..
- JA det är jättelätt å fastna! behövs inte länge alls....sa hon som jobba där.

Detta har Andraes sagt till mig massa gånger, men han vill jag ju inte lyssna på ;)

Så nu har jag köpt Sinova (slemlösande naturläkemedel) och koksalt i nässprayform... så mycket mer än så kan jag inte använda när jag har en krabba i magen....

Men det är värst på nätterna... i natt har jag varit uppe minst 10 ggr å snytit mig + att jag har säkert vaknat ca 300 ggr och är torr som öken i munnen (eftersom jag inte andas med näsan)

men men... det går la över...

I går var iallafall vi hos svärföräldrarna å sen på kvällen var jönsson å Anneli här å käka.. kanonnice hela dagen! Skoj å träffa J & A... det var inte i förrgår. satt å tjöta skit halva natten... trodde klockan var tio när hon hade hunnit bli 01... :) tiden går fort när man har roligt!! ;)

Nu ska jag hjälpa den lilla tjejen å måla vidare..

Ha en bra dag!

Kram

vispad grädde å madelspån

Publicerad 2010-10-23 09:43:50 i Allmänt,

Lördag morgon....

å jag å gumman sitter i smider planer hur vi ska få väckt resten av familjen... Kasta lego har vi nog kommit överrens om att det är den bästa och mest effektiva metoden...

sen vankas det låååångt familjebad å frulle...

Dagens planer: åka till kungälv å byta däck å sätta in barnstol....

Hade en kanonkväll i går... var ute å käka med jennie... kanongod mat å kanontrevligt.
oxfile och sen banan splitt... kan inte bli så mycket bättre! Precis ett sånt slut på den här förkyldningsveckan som jag behövde..

Vaknade i morse å kände lite i bihålerna... INET BRA! men jag låtsas som det regnar... sätter mig ju inte på en akut på helgen ändå.. aldrig... får vänta till nästa vecka om det nu e kvar då..

Nej nu är det dags å samla ihop allt lego och göra oss redo...

ha en bra helg mina vänner!

Kram Lena

lenahumor

Publicerad 2010-10-20 13:41:42 i Allmänt,

Två isbjörnar åkte på semester till Sahara Öknen. När de gick där så sade plötsligt den ena isbjörnen till den andra........Du, det måste verkligen ha varit jättehalt här eftersom man har sandat så mycket :=)

Nu har precis jag å gumman vart ute på en kort promenad å kollat upp vart skolan ligger så jag vet det ikväll. Sen var vi på ICA å handla lunch... korv me bröd... lyxlunch idag med ;)

å nu tänker ingen av oss gå ut mer innan vi måste... det var ju svinkallt!!!!

Dags å käka,,,

Kram

engelskadags

Publicerad 2010-10-20 11:06:28 i Allmänt,

HJÄLP!!... nervös... ikväll börjar Engelskan.... Ni som missat det så ska jag börja läsa Engelska....

Va skoj tänker ni! Nej det är inte alls skoj... jag är såå nervös, har ont i magen, mår illa + att jag är förkyld som fasen! Engelskalektioner för mig har vart kopplat med dessa symtom (ja alla utom förkyldning då alltså) sen jag börja läsa engelska i 4an... 

Men nu är det allvar... en kväll i veckan, 3 timmar per gång, fram till jul så ska jag gå "Engelska grundkurs" (samma som man lär sig i 7-9an) Busenkelt tänker ni, men läskigt som bara den om ni frågar mig...

Men jag är sååå nöjd...jag kom in (fast jag egentligen inte skulle det, då jag har betyg i Engelska A från gymnsiet) Kursen kostar gratis och de är den kvällen då Andreas inte har träning... jag får komma hemifrån, få egentid och göra lite nytta på och Andreas å Isabelle får mystid tillsammans. Allt klaffar sååå bra....

Men jag vill gärna bli lite friskare tills i kväll... näsan bara rinner å rinner å jag nyser å nyser... i och för sig så är det kanske bra för då kan jag skylla på att jag är hes eller nått, om jag uttalar något fel ;)

Har börjat öva lite lätt hemma... "I buy pink sheet for a kiss" , "I buy pink sheet for a kiss" "I buy pink sheet for a kiss" ... "My name is Lena... and I´m 29 years old... :)

Ja som sagt.... skoj vet jag inte om det ska bli... men väldigt spännande å otroligt nyttigt för mig!!!!

JAG SKA BLI PROFFS PÅ ENGELSKA!!!!

Men hur som så måste jag äta frukost... det är hög tid nu... klockan är 11...(dom tre som blänker e inte knark.. de e omega3... ni kan var lugna.


Ha en bra dag mina vänner.

Kram Lena

lyx och pippi

Publicerad 2010-10-19 14:50:39 i Allmänt,Idag vankas det lyxlunch här hemma...

IKEAS egna köttbullar, med makaroner å hackad vitkål å ett glas mjölk till det...

eller "bollar" och "icka" om ni frågar Bella... (köttbullar = bollar och mjölk = dricka)

Det är sån här lyxlunch som man orkar göra när man är en lite krasslig mamma som har 10% sömn i kroppen..

Men nu har jag gjort te till mig och ett glas mjölk till gumman (hon älskar mjölk) och en skål med havrefras.. nu e de mys i soffan under täcke till Pippi på TVn

Återkommer...

Kram Lena

sjuk mamma + sjuk dotter

Publicerad 2010-10-19 11:12:56 i Allmänt,

Vilken natt... vakna klockan halv två av att gumman bröja storgråta, helt hysteriskt. Så svårt å förstå vad som är fel när hon inte kan prata... men jag tog upp henne, hörde att näsan var helt täpt å hon ville inte ta nappen (antagligen för att hon inte kunde andas med näsan)

Vi fick knappt lugn på henne.... hon skrek helt hysterisk, så Andreas fick gå upp med henne och kolla ut genom TV-rums fönstret (för att få dockan å tänka på annat) efter mycket om å med så blev hon lugn.. efter försök med lite välling, en panodil och lite sug med näsfridan (ni som inte vet så är det en liten sak som man kan suga ut snor ur näsan med om man är en liten tjej så amn inte akn snyta sig själv) (näsan var proppfull) och lite nässpray så somna hon om i sin säng ( nu med massa kuddar under huvudet)

klockan 4 titta jag på klockan sista gången och sen somna jag om... vakna klockan 04.20 av att jag frös som bara den, gick upp drack vatten och tog febern, 38.2, inte mycket men tog en panodil, kröp ner igen... då nös gumman till och massa snor på kudden, upp å torka det och lugna den lilla tjejen... trots napp, kaninen, pepparkakan, hunden m.m så bara hon grät... men hon somna om efter en stund... sen kunde jag inte somna om... låg å tänkte... kan de vara öronen? ont i halsen kanske?? Längtar sååå tills hon kan säga vart det gör ont eller om hon bara är täpt...

titta på klockan 06.30 och somna sen om.... sen kl 07.10 vakna gumman igen och grät, fick välling, somna om... då ringer Andreas klockan, dags för han (stackarn) å gå till jobbet...

ja det var våran natt... underbart!

och jag som hade massa planer för dagen... allt bara rasa som ett korthus... nu ligger vi i soffan båda två, gumman sover å jag bloggar... tog febern för en halvtimme sen... 38.2 gumman och 38.3 jag... inte mycket för nån av oss, men idag får det bli mys... har precis sjungt några låtar i en bok vi fick av Isabelles kusiner "Den silvriga barnkammarboken".
Har ni barn och inte har den så köp den!!!! massa kända låtar... jag kan inte sjunga bra! , men gumman älskar när vi bläddrar igenom den, tittar på bilderna och jag sjunger låtarna... men idag hann jag bara sjunga 5 låtar sen hade lillgumman somnat på min arm...

Ska nog passa på att sova lite nu oxå, när hon sover...

Hörs sen.

Kram Lena

avslöjad

Publicerad 2010-10-18 20:12:42 i Allmänt,

hahahah min karl har avsläjat sig... han läser min blogg!! :) Han kommentera nämligen den härom dagen ser jag nu...

Som vanligt så vill han ju alltid rätt till nått i min blogg... denna gången var det om det omtalade hånglet i soffan under fotbollsmatchen....

Jag klistrar in hans kommentar här... (det var tydligen en av hans egna kommentarer som jag hade missat ;)

"Lena glömde en kommentar..:

Andreas- Varför måste man tända 2 ljus hela tiden, kan vi inte tända glödlampan i taket o gå igenom mina hårdrocksplattor i så fall?"


Så nu vet ni det ;)

Man får inte glömma nått ;)

jag lever lyxliv!

Publicerad 2010-10-18 11:06:15 i Allmänt,

2 mackor + te + juice i magen... redo för å blogga...

Började min morgon med att byta lakan...sen lek å bus med gumman och nu frukost och blogg (medans hon sover förmiddagsvila)

Gick in en snabbis på syrrans blogg och läste, hon tipsa om en bra med tragisk blogg om en liten tjej som fått cancer... Jag gick in på bloggen och läset lite... och blev lika arg som jag alltid blir... varje gång jag läser sånt här... arg på mig själv!!!
Att jag aldrig kan lära mig att njuta av varje sekund... ska det behövas en stor hemsk händelse i mitt liv oxå för att jag ska fatta hur rik jag är och uppskatta det... jag tar bara det för givet.. ALLT! Jag irriterar på mig på när vi inte har smör i kylen, istället för å uppskatta att den e så full av mat för övrigt så den knappt går å stänga.
Gumman petade på stolen å sa "stol" i morse... och i går när jag fråga va hon å pappa gjorde så tittar hon på mig och sa "bada"... Varför sätter jag mig in ner i soffan då  tex å bara njuter av att jag har ett friskt barn som mår kanon och utvecklas precis som hon ska??? Varför säger jag bara "Bra Isabelle", och fortsätter sen å sortera tvätt (eller va jag nu gjorde)...

Folk får olika sjukdommar, människor förlora sina syskon, folk blir mördade när dom ska hem från en natt på stan, folk föder utvecklingstörda barn... allt händer om kring mig... inte i new york och med främlingar.. nej det händer med folk jag känner och om inte annat så händer det här i lilla sverige... i lilla göteborg... det kunde lika gärna varit mig det hände och mitt liv det drabba...

Varför stannar jag inte upp å njuter i stället. OK jag njuter varje sekund av leva, fast jag tar åt helsike för mycket saker för givet!

Två gamla klasskompis har precis misst sin lillebror, bara för några dagar sen, dom lever just nu i ett helvete... Det gör SÅ OUTHÄRDLIGT ONT att bara existera utan DIG skriver en av dom på Facebook. Dom vaknar troligtvis varje morgon och antagligen tror att allt är en mardröm...  Dom går säkert å inte tänker på någonting annat på dagarna nu, varje sekund, varje minut...
Och jag som är frisk och har en frisk familj, friskt barn, pengar så jag klarar mig, fin lägenhet, kläder i stora högar m.m. Jag går å klagar på att vi har fula bokhyllor i TVrummet och att jag har fått lite ont i halsen... SJUKT!

men men... det är väl bara å försöka bli bättre...

Jag minns en gammal jobbakompis till mig som satte varje torsdagkväll till å gå ut i skogen, gå runt själv å bara tänka på och uppskatta allt hon hade omkring sig.... "Störtmes" tyckte jag när jag var 19, fast idén är inte så dum... fast man ska nog försöka stanna upp nån gång varje dag å inte en dag i veckan (fast det är ju bättre än inget) och man behöve rju inte åka till skogen... men huvudsaken är att man tar vara på livet, varje dag, varje minut!

Det är lite som "Alla hjärtans dag", den dagen som alla är så snälla, kramas och berättar för att nära å kära att man älskar varann... Varför inte fira "Alla hjärtans dag" varje dag???

En annan sak... lyssnde på TV i går och då berätta dom att det är tusentals barn som dör i Pakistan av smutsigt vatten, dom blir sjuka, får diarré och sen efter några veckor så dör dom för kroppen fixar inte mer...
Svenska folket har inte ens skänkt en 6te del så mycket till Pakistan som vi skänkte til Haiti... och ändå är det sååå mycket mer människor nu som står utan bostad å mat och inte ens rent vatten (som jag badar i varje dag!) SJUK! Varför är det så...?? Varför skänker inte folk nu?? Dom prata på TV om att man ser inte den långsamma döden, men när folk är döende nu, och har bara någon dag på sig å överleva, då skämker vi massor, men inte när det handlar om veckor...

Läskigt... tanken att det var jag som fick ge Bella smutsigt vatten, att det var vi som inte hade tak över huvudet, att det var hon som inte hade en pappa kvar för han hade dött i katastrofen, att det var hon som hade diarré och jag hade inga blöjor att sätta på henne... tanken e skrämmande och fick mig att ge en slant...
Mitt barn...

Nån annans barn...

SKRÄMMANDE!

100kr... hjälper dom mycket... och är egentligen ingenting för mig... jag har kylen full med mat och nya lakan i sängen.... JAG LEVER LYXLIV I ETT I-LAND!!Tips för er som oxå vill ge en slant...


skicka 50 eller 100 eller 200 till nummmer 72999

...och den summan ni väljer dras från ditt mobilkonto och går till insamlingen för världens barn.

Ni gör såklart som ni vill...

Nej nu ska jag sluta blogga... de var la de längsta blogginlägget sen jesu tid...

Ha en riktigt bra dag!

Vi höres í kväll!

Kram Lena


HJÄLP

Publicerad 2010-10-13 20:17:43 i Allmänt,

Har precis ätit mig mätt på Kyckling i currysås och nu är jag proppmätt MEN oxå så fruktansvärt godissugenn!

hade kunnat betala ca 300kr för 10 lösgodisar...vingummi, choklad, sura nappar, cola nappar m.m.

Håller snart på å krypa ur skinnet....

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

lurefax

Publicerad 2010-10-13 18:09:19 i Allmänt,

Jag som tyckte att jag för en gång skulle hade fått till gummans dygnrytm riktigt kanon... hon skulle vara lagom trött för nattning kl 19.00... trodde jag ja.... hon satt i soffan i lekte å plötsligt blev det oroväckande tyst...jaja... John Blund e en riktigt lurefax han ;)

envägskommunikation (så gott som)

Publicerad 2010-10-12 22:10:49 i Allmänt,

Sverige-Holland............69.57 in i Matchen.......4-0 till Holland

Lena: Va e de för jäkla match??
Andreas: mmm
Lena: Dom har ju inte en chans!!
Andreas: mmm
Lena: Dom kommer ju få storstryk!
Andreas: mmm
Lena: Nu när det står 4-0 och det bara är 20 minuter kvar, kan vi inte stänga av TVn då å släcka ner å tända 2 ljus å hångla i stället?
Andreas: Jag är inte sugen på å hångla.
Lena: Vadå inte sugen på å hångla??
Andreas: Ja jag är inte hångelsugen.
Lena: säg som det är, du är inte sugen på att inte få se mer fotboll.
Andreas: nej så är det inte, jag vill inte hångla bara.
Lena: OK, med då kan vi ju stänga av TV-n, släcka ljuset å tända 2 ljus å lyssna på dina hårdrocksskivor istället då??
Andreas: (tystnad)
Lena: eller?? ska vi göra det?
Andreas: jag vet inte vilket som är värst allså...4-0 eller 1-0... hade det står 1-0 så hade man ju bara stört sig som fan på att inte Toivonen inte fick in sitt skott, men om..... osv.. bla bla bla bla

Vad hade Andreas vart utan sport?? som en tavla utan ram... som jag utan kardemummaskorpor....som isabelle utan sin kanin :)

Lika bra å gå å ringa mamma å tjöta lite... hon sitter säkert i köket å lyssnar på karlavagnen medans pappa kollar fotboll... nej inte ens karlavagnen kan man lyssna på, de e la sport där med... ja ja jag kan diska å ringa samtidigt... för nått kärlekhångel blir det inte här inte.... ;)

ärtsopppa

Publicerad 2010-10-12 18:50:11 i Allmänt,

Ååååå va glad jag är över att fått en dotter som älskar ärtsoppa!!

Nu ska jag bara forma min karl lite oxå så kan vi äta det varje dag sen... det och kåljox... lovely lovely

Nu ska jag fixa å dona det sista sen e de helkväll framför TV... de ju fotboll som man INTE få missa...

Kram Lena

rolig nyhet

Publicerad 2010-10-11 21:03:38 i Allmänt,

Måndag kväll och jag är helt slut... haft fullt upp hela dagen... hunnit med Mölnlycke, lek hemma + lekplats med några mammor + barn.

Kanondag men nu är jag sååå trött så jag håller på å trilla av pinnen...

Fast jag har fått reda på en rolig nyhet idag!!! En av alla mina mammakompisar har en bebis i magen... En kompis till lilla Krabban!!! Sååååå skoj... det bästa idag utan tvekan!

Nu ska jag bara ta en snabbdusch sen hopp i säng...

Natti Natti

PS: Glad nyhet till ALLA KVINNOR, det finns ingen grund att frukta övergångsåldern, det är äggen som går ut i datum, inte hönan :-)

fynd, iggelpiggel, anton å köttgryta

Publicerad 2010-10-10 22:04:48 i Allmänt,

PANG sa de så var helgen slut :( Vill ha en dag till helg... den går alldeles för fort :(

Jaja... har hunnit med ganska så mycket, allt har la gått enligt planerna...

Lördag: Jag å syrran var på Barnmarknad i Härlanda... å vi fynda.. ojojojojojoj... jag är såååååå NÖJD!! Trodde jag inte kunde gå för Andreas spela match, men mamma å pappa kunde ha lilltjejen!

Jag har tänk på mina köp hela helgen. Jag handla för 400kr och då fick jag massa saker till gumman, 1 par KAVAT Vinterkängor (nästan inget slitna), en höst/vår jacka, en morgonrock, 5 pjamas, massa tjöjor å skjortor, 1 par byxor, en collegetröja och som om inte det räckte så fick jag även tag i 2 mammabyxor (jeans) till mig!!! Allt för 400 kr! Jag är sååå nöjd!!! allt var kanonfint, inte mycket slitet alls!!!

Ska bara tvätta allt sen vi börja tokanvända allt.

Sen köpte jag overall till henne härom dagen oxå... Den + 1 st överkast från Ellos... 203 kr tillsammans.... mamma hade massa olika rabatterbjudande + gratis frakt  m.m. Är såååå nöjd!

Jag älskar å handla billligt!! Det är nog anledning till att jag inte röker... jag får mina behov tillfredställda när jag hittar alla dessa fynd :)

Vinterskor, overall å pjamas till gumman å mammabyxor till mig var alla något som var tvunget å handla inom snar framtid... å jag fixa allt denna helgen... är såååå nöjd som sagt!

På tal om billigt.... min svåger Steffen (eller e han svåger??) Ja han är min systerdotters pappa iallafall... men syrran å han är ju inte ihop nu...E han svåger då??  jaja... plast-svåger eller va han nu e ...skitsamma! Han e världens bästa norrman vilket som! 
Hur som så han arbetar i Norge nu å där e blöjorna tokbilliga nu... så han handla med sig blöjor till mig... 24kr för 1 paket Libero!!!! ja ni läser rätt!!! kostar juu typ 115kr här hemma!!

I love it!!!! Jag ÄLSKAR å fynda!!!!

jaja nu slutpratat om det... efter marknaden så hämta jag gumman sen hem å fixa middag till kvällen (Maria, Mattia å Elin skulle ju komma)

Kanontrevlig kväll och dom hade med sig en jättefin blomma (minns inte namnet nu, men det är en sån man vattnar med isvatten underifrån...) + att dom hade 2 paket till bella... en rolig bok å en leksak med hennes favorit "Iggelpiggel". det var som värsta julafton... fatta ingenting ;)

Kanonkväll vilket som..

Idag så var det dags för 1 års kalas för lilla Anton, massa god mat å massa tårta... sen hem till svärföräldrarna å käka god köttgryta å sen kaka på det... Så nu är Lena Karlsson mätt!!!!

Å nu är Andraes på träning å jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på... men det blir nog skorpor å TV... I think ;)

Långt blogginlägg igen om egentligen ingenting... bara massa fynd ;)

Ha en bra vecka nu mina vänner så hörs vi!

Kram Lena

PS. Cyklamen heter blomman, nu minns jag!

PS 2: Emelie... glöm inte dina förlossningsfilmer på Tisdag, dom du prata om, om andninge eller va det va... om jag nu får låna dom...

Börja bli lite orolig nu när barnmorskan sa att magen är större denna gången, å jag gått upp mer i vikt... så nu gäller det å äta endast grönsaker så jag inte får krysta ut en 6 kg bebis... därför måste jag ha andningsfilmerna ;)

Ännu mer Hejconbacon....

Publicerad 2010-10-08 22:08:02 i Allmänt,

Längtat sååå tills fredagskvällen när Andreas kommer hem från jobbet, gumman springer till hans famn, alla lägger sig i sängen en stund å  myser å busar, sen lagar vi mat, alla 3 äter å småpratar, sen badar vi alla 3 sen på med myskläder å nattlinne på lillan å sen så kan mamma å pappa å barn tokmysa i soffan till TVn å sen när den yngre familjemedlemmen börjar gnugga sig i ögonen så lägger föräldrarna henne i sin säng å sen är det tokmys hela kvällen tills det är dags för skorpor å tefika för de vuxna.......

Ja det var så jag hade tänkt mig...hmmm... gick inte rikigt enligt planerna... började med att jag var i Mölnlycke, åkte därifrån vid 17tiden, gumman somna i bilen, alltså är nattning vid 19-20 tiden (som vi hade tänkt) KÖRT! Då blir det nattning vid tidigast nio i stället... men men..

Ner till ICA.. handla pommes, lövbiff, grönpepparsås, skorpor m.m. Hem å börja fixa vitlöksmör å in med de i frysen, för det skulle hinna bli lite hårt...

Börja sen laga maten... missuppfatta Andreas så när maten var klar så satt han kvar på jobbet... han kom hem lite senare, vi värmde maten, gjorde gröt till gumman... å NU kan fredagsmiddagen starta!
(tur att jag inte tände nått ljus för då hade säkert hela huset brunnit upp oxå )

Börja med att gumman ville över allt i världen äta gröten med händerna å inte skeden... 3 skedar gick bra, sen var det kört... Vi sa nej, hon sket i de, vi sa nej å hjälpte henne, hon blev arg m.m......det blev bara värre å värre å värre... tills slut så hade båda föräldrarna inget tålamod kvar, båda var vrålhungriga å helvetet kunde börja ;)Strumporna verka ju iallafall ha klarat sig ;) (som Linda B hade sagt)

Ja ni ser rätt, tallriken ligger på golvet.....Ja... va ska man säga... hmmm.... en sak är säker... varför köpa Finesse å Respons när man kan ha fullkornsgröt som schampoo???

Hur som... först så fixa vi vårt blodsocker å sen den lilla människans ;)

Sen lämna vi kökskaoset å hoppa i badet...

...Så vi kunde skölja bort grötinpackningen i håret...
När alla tre är rena å fina... så var det hopp i pjamas fort som attan...

Nu nattar Andreas lilla Bellabus å jag ska börja med köket... kommer väl ta ca 3.5 timme... å eftersom klockan är 21.56 nu så kommer väl våran lilla skorpfika intas lagom vid halv 2 i natt.... ;) alltså 5 timmar innan det är dags å gå upp å leka me lego igen... ;)

SUCK.... jaja... det är det jag alltid sagt... det är ingen ide att måla upp massa fina bilder innan... då blir man alltid besviken... Bättre å tänka på allt postivt i efterhand i stället... typ att alla 3 är mätta nu iallafall...och rena.... och gumman hade en jättterolig middag! länge sen hon fick kladda så... rena julafton :)

Men nu mina vänner... ska jag ta ett DJUUUUPT andetag å gå å förvandla köket från koja (rättare sagt grotta) till ett skinande slott å sen e de hopp under filtar i soffan och slingra ben å kolla film med min karl!!!

Håll nu tummarna att inget mer inträffar....

(hade inte förvånat mig om Jehovas kommer nu i kväll å knackar på oxå)

Natti natti

Kram Lena

hejconbacon

Publicerad 2010-10-08 11:53:03 i Allmänt,

Tänkte jag skulle blogga igår men dt sket sig... det var fullt upp hela kväll med diverse olika sysselsättningar...
Bara å vtätta gumman kastanjer tog ca 20 minuter ;) Men självklart så ska hon få tvätta dom själv när hon har plockat dom själv ;)

Nu sitter jag i mölnlycke hos mor å far... Gumman har lärt sig säga "Mommo" så nu är Mormor en halvmeter längre ;) Moffa är värre å säga.... tror det är "F-et" som är svårt.. för farmor å farfar går inte.. men men... övning ger färdighet ;)

Snart helg... UNDERBERT! Älskar helger när jag får ha Andreas för mig själv... inget volvo som drar i han... bara lite innebandy ;)

I morgon så ska jag å gumman på klädmarknad i Mölnlycke medans Andreas spelar match  å sen så kommer Maria, Mattias å lilla Elin till oss på middag. Ska bli kanonskoj för det 100 år sen man såg dom. Måste bara googla upp nått gått å äta :)

Sen på Söndag så ska jag och Gumman på 1års kalas medans Andreas hjälper sin pappa i skogen. Blir med all säkerhet att jag åker dit sen med å hälsar på, gumman tjatar ju såå om å få träffa farmor å farfar ;)

Ja det är min helg om allt går enligt planerna... vi får la se... allt kan ju bli hejkonbacon som vanligt ;)

Nej nu ska jag gå ut i köket å fixa lite lunch...Krabban verkar hungrig för hon sparkar som bara den ;)

Ha en skön helg!
Kram Lena

humor humor

Publicerad 2010-10-06 17:16:42 i Allmänt,

Vita huset meddelar att man gripit några av Usama bin ladens släktingar. De
personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor MARME LADEN o de
två bröderna CHOKO LADEN och REMOU LADEN. I lördags kväll tillfångatogs
även hans syster PINA CO LADEN. Nu spanar man efter hans kusin SAL LADEN och hans senile farfar-VAR FAN VAR DE JA LADEN ...!!!


Hahahaha Lena humor...


dags å steka pannkaka :)

äpple e livet

Publicerad 2010-10-05 22:15:42 i Allmänt,


Gick förbi "Toppen" (grönsakshandlan vid oss) innan idag...
Dom sålda sekond hand-äpplen (andra sortering kanske de heter, det är ju inte direkt så att nån annan har haft äpplern hemma hos sig sen lämnat tillbaka dom ;)

Hur som!!! Jag köpte 2 påsar för 5 kr st...
Så nu har jag skalat dom (lite prickiga i skalet, men det försvann när jag skala dom), kokat dom å gjort kräm...

I LOVE ÄPPLEKRÄM!! Skulle kunna äta det varje dag resten av mitt liv... Det och kålpudding är meningen med livet!Så nu har jag en STOR gryta med kräm... säkert minst 5 liter!! LOVELY!!

Så i morgon får gumman äpplekräm till frulle!

(det är hel kanel i om ni undrar va det är för skräp i krämen ;)

Dags å ta sig ett smakprov (krabban måste ju oxå få smaka ;) sen hopp i säng!

Natti Natti
Lena

proffs

Publicerad 2010-10-05 10:36:11 i Allmänt,Min lilla tjej e jätteduktig på å äta fil å flingor med egen sked... proffs skulle man kunna säga ;)

Tisdagmorgon... ganska så vanlig morgon... jag käka havregröt å gumman välling... andreas gick till jobbet å jag hoppa in i duschen...

...nu väntar vi på Stockholmsbesök av Annica å Anton. Ska  bli så nice å träffa dom igen...

Får se va vi hitta på en dag som denna...

Nackspärren e väldigt mycket bättre idag ni som undrar ;)

Andreas smörjade mig som bara den igår med massa linniment så de gjorde nog susen.

Nej, nu ska jag diska snabbt innan  dom kommer...

Kram Lena

bara ett syskon...

Publicerad 2010-10-04 21:17:52 i Allmänt,

Säger bara en sak... NACKSPÄRR! ojojojoj vakna i morse med lite ont i nacken, åkte till Mölnlycke, träffa syrran å Elliot (skulle på öppna förskolan men det var stängt så det blev lunch och lek hemma hos dom) efter 2 timmar hade jag lite mer ont nacken, tog en alvedon, kändes lite bättre efter 30 minuter, men ca 2 timmar efter jag tog tabletten så blev det sju resor värre... kunde knappt röra på huvudet... satte mig i bilen å åkte hem...

kom hem å vila lite i soffan, klockan 17.30 skulle jag till lekplatsen å träffa några mammor + barn, hade ont som fan även där... men sen när jag kom hem därifrån så blev det 14 resor värre... å nu sitter jag i soffan å kan knappt röra mig, hur jag än sitter, ligger, står så känns det som nån sätter in 50 vassa knivar i nacken..,,

å jag kan inte ta Voltaren för lilla krabban i magen :(

Undrar såå hur denna natt kommer bli... känns förjävligt nu... men jag ska inte klaga... men jag har aldrig vart med om nått liknande... men det finns sånna som har det värre... men gör det så här ont å föda barn så kommer Isabelle bara få 1 syskon.. det är en sak som är säker...

Men nu är det bara 20 minuter kvar tills Andreas kommer hem från träningen å smörjer mig med Liniment....

sen ska jag hoppa i säng å sova.. för i mrogon kommer Annica å Anton från Estockolmo. Ska bli hur skoj som helst å ses igen!!!

Natti natti
 Lena

;)

Publicerad 2010-10-03 15:23:24 i Allmänt,Nu går det undan... 2 sek sen e hon borta!

Nya Karolina Kluft?? ;)

vår luft

Publicerad 2010-10-03 09:01:11 i Allmänt,

"Vilken tur att inte gumman förstår hur mycket vi tycker om henne, hon hade fått storhetsvansinne!"

(sagt av hennes far härom dagen)

Kunde inte sagt det bättre själv!
Hon e verkligen luften i våra lungor!


hjälp

Publicerad 2010-10-01 23:53:46 i Allmänt,

håller på å bli gaaaaalen... letat nu i över 30 minuter efter en låt jag hörde idag på radion... typ en dans-festar låt typ... inte tecno typ men lite fest sådär... inte mycket men lite... jaja hur som... han sjunger

"jag lovar dig det är en ängel i rummet, det lyser i hela rummet om henne, hon har vingar"

typ så men på engelska... hittar den inte!!!!


hjälp tack!

kan flyga men är rädd

Publicerad 2010-10-01 22:28:56 i Allmänt,

Tjena Tjena!

Fredagkväll å karln e på stan. Jag å gumman har haft tjejmys i soffan men en liten godisskål i mitten (majskrokar, vårgårdaris och havrefras) Gummans favvissar!
Hur mysigt som helst... varje gång hon stack ner handen i skålen så sa den lilla dockan "tack tack" å titta på mig.... snacka om att mamma Lena smälte som smör!
...sen stekte vi lite legobitar på hennes lilla spis å stoppa in en nalle på gräddning i ungen... men nu sover hon som en stock.

Haft en kanondag i Mölnlycke, Först var jag å syrran på Bertilsson stuga å käka lunch med dom små, sen hem till mamma å pappa å lekte lite där.

var i blomsteraffären å köpte blommor till alla fönster här hemma. Kommer bli sååå fint!

Men nu ska jag läsa vidare i min bok om förlossningsmärta... sååå bra! En bok hur man ska möta smärta å typ jobba med den istället för emot den, lite olika tips hur man ska tänka å så....

Jag läste nått innan i boken som verkligen satte ord på mina känslor...

"Jag har flygit innan å det fixar jag, men jag har aldrig laddat, å det är det jag är rädd för"

Precis så känns det, jag har haft förlossningsvärkar (flygit) och det vet jag hur det känns, det kommer jag fixa igen, men jag har inte vart med om utdrivningskedet (landat)... kommer jag fixa det??? Hur är det å landa jämförelse med alla flyga??? Jag känner att min kropp är kapabel till å landa, den kommer fixa det, den är gjord för det, fast jag behöver nog hjälp (peppning å guidning) av Andreas å Barnmorskan.

Tro det eller ej, så lägger jag mer vikt på Andreas hjälp än barnmorskans... konstigt nog... hon gör sitt jobb, hon kan det, hon gör det hela dagarna, hon är proffs. Men det finns ingen som kan peppa mig som Andreas. Minns från förra förlossningen att det spela ingen roll att barnmorskan sa att jag var duktig å att jag kämpa bra, det rann av mig som vatten på en oljad gås.

Däremot när Andreas peppa mig, sa att jag skulle fixa det, hjälpte mig med andning, hjälpte mig med lustgas m.m Det var DÅ jag fick styrka å lyfta berg... det var jag å han som Isabelle som var ett team, INTE jag, barnmorskan å isabelle. Och jag är säker att det kommer kännas likadant denna gången.

Har strykigt under några saker i boken som jag ska ta upp med Andreas, så han är med på alla mina funderingar å tankar inför dagen D. Kanske kan ta det med honom i natt när han kommer hem??? eller i morgon bitti?? :) eller inte alls i morgon ;)

konstigt nog, hur ont de än kommer göra, hur nervös jag än kommer vara så längtar jag sååå tills första värken sätter igång.... knepigt men sant! Vill träffa den lilla som sparkar där inne...

Nej, dags å ta lite te å läsa vidare...

Kram Lena

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela