sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

uppe från diket

Publicerad 2011-04-27 08:45:02 i Allmänt,

Gårdagen i bilder...

Lyxlunch! Fiskpinnar med egen fisksås.  Jag erkänner när jag har fel och nu mina vänner har jag haft fel!!!
Det är många som har sagt att findus fiskpinnar är bättre än Euro shoppers... jag har sagt att det är skitsnack eftersom jag är euro-shopper-fan... men nu hade ni rätt! Findus fiskpinnar var som en himmelsk upplevelse!
På eftermiddagen stack vi alla 4 ner till Gubberoparken för lite lek.Mikaela låg mest å njöt av vårvindarna ;).... och liet bus me mamma å pappaBella grävde å grävde å åkta ruschkana å gunga.... men när hon hörde nått i luften så var det som tiden stanna...

...det kunde ju vart ett flyyklan eller en lanskopter (ambulanshelikopter) ;)

Sen hem för å käka igen...Nu hjärtats egengjorda med (även denna) himmelska carbonade!


Dagen var för övrigt skit! var på askasst humör nästan  hela dagen... Va irriterad på allt Andreas gjorde fast han inte gjorde nått fel alls... klagar på att han aldrig dammsuger... men när han väl dammsuger då blir jag sne... klagar på att han aldrig städa... men när han städar så är jag där fort som attan å ska jag göra det innan han hinner.

... kan inte förklara detta fenomen... men tror det e nån kromoson kvar i mig sen dinosaurietiden... jag är liksom honan... jag ska bygga boet (städa, dammsuga, diska m.m.) inte han, och han e hanen å ska jaga (laga bilen, betala räkningarna, fixa försäkringar m.m.) .... nått sånt kanske.... men jag måste lära mig... jag behöver hjälp av hanen med att bygga boet... fixar inte allt med 2 små...

jaja hur som...när jag märker att mina dåliga sidor går ut över barnen... då mår jag kass. Så jag krök till korset, svalde ilskan och vi gick till lekplatsen och när barnen somnade för natten så satte vi oss i soffan å prata i 3 timmar... efter lite tårar, kramar och ett lååång samtal... så kändes allt bra!!

Inte lätt alla gånger när personligheterna krockar... men huvudsaken är att man plocka upp dom i dicket igen å köra på.... och nu e vi på banan igen :)

Idag e de kanonväder ute så idag ska vi hitta på nått riktigt mysigt hela familjen... måste suga ut de sista nu av Andreas pappaledighet... för så här lång ledhet ihop får vi nog vid pensionen nästa gång :)... bara 4 dagar kvar nu..... :(

Dags å agera kossa!

Ha en bra dag!
Kram Lena

påskhönetupphareägg?!?

Publicerad 2011-04-23 07:38:29 i Allmänt,

VILLE BARA ÖNSKA ER ALLA EN RIKTIGT GLAD PÅSK!!!

Jag har sagt det förr å jag säger det igen...
man lever bara en gång så passa på å fullkomligt vräk i er godis nu till Påsk!!

och för er som undrar hur påskägg blir till.... här har ni förklaringen... ;)
Massa Kramar Lena

haren har vart här

Publicerad 2011-04-23 07:36:33 i Allmänt,

Min lilla prinsessa Mikaela har massa snor i sin lilla lilla potatisnäsa.... helt igentäpt! :( För att fixa denna påsken gäller det å ta sig till ett apotek å köpa näsdroppar å se om de hjälper...

såg nu att Apoteket i Olskroken har öppet.... Det kallar jag service! på Påskafton å allt.... nästan som dammsugarpåsarna ;)

ååååå va jag längtar tills Bella vaknar å jag kan berätta att påskharen har vart här i natt å lagt ägg utanför dörren!!! (sen hur fasen han har tagit sig in i trappuppgången, det tänker hon nog inte på, han kan ju varken koden eller når upp till knappsatsen)

jaja.. hur som så älskar jag nu å ha en egen liten familj, egna barn som jag får göra egna traditioner med.... längtar till jul oxå när jag får ställa ut gröt till tomten oxå :)

Dags å börja bröta lite här hemma snart så Bella vaknar... för vaknar Bella då vaknar pappa å sen har dagen startat :)

Ha en bra dag som sagt!
Kram Lena

äggen klara

Publicerad 2011-04-23 07:22:00 i Allmänt,

Fredagkväll och Precis hemkommen fårn stans godaste grillkväll hos Maria å Mattias! Gudomlig mat och barnen lekte som bara den. Kanonkväll helt enkelt!

Nu har jag vart å handla kallrökt lax till påsklunchen i morgon och tjejernas påskägg är fulla och redo för påskharen å lämna utanför dörren i morgonbitti ;)

I Bellas ägg ligger en liten Volvo cab (leksaksbil), liten chokladkaka, djurkex + en passionsfrukt (hon älskar det) och i Mikaelas ligger en skallra lik en spindel (hennes gamla :) Det får bli nått hon redan lekt med 100 gånger, har man en mamma som har haft fullt upp å inte hunnit handla nått, så får man bli glad för det lilla... å känner jag henne rätt kommer hon bli såååå glad! :)

Men nu hinner jag inte blogga mer... ska hoppa i säng så man e pigg i morgon så man orkar äta riktigt mycket godis och ägg och sist men inte minst lassvis me SILL!!!

Natti Natti

Lena

metropol

Publicerad 2011-04-22 10:26:26 i Allmänt,

Långfredag.... morgon...befinner mig i metropolen mölnlycke. Tog barnen å stack hit en stund å hälsa på. Ska hit och hälsa på och fira lite poåsk i morgon, fastjag svängde förbi idag med... mamma å pappa har ju bellamickaabstinens ;)

Skönt me så fint väder till påsk, nu när folk e lediga m.m

Har hittat en kurs som jag kanske vill läsa... om jag nu kan få ihop det med husflytt och två små dockor... jajaj.. ska kola upp det mer... säger inte va de e... återkommer...


Nej nu måste jag gå och var lite social.
Kram Lena

RYSARE

Publicerad 2011-04-21 21:22:53 i Allmänt,

Säger bara en sak... SÅNT HÄR FÅR INTE HÄNDA! NEVER NEVER NEVER!!!!!!!

Jag skriver ju såklart om Emils samtal till SOS som inte togs på allvar. Sjuksköterskan tog han inte på allvar och skicka ingen ambulans och efter en stund så dog han..... fy fan säger jag bara!

Emil: Jag kan knappt andas nu.

Sköterska: Jag vet, jag har suttit och lyssnat på dig. Du andas utan problem.

Emil: Nej, jag svimmar! Jag svimmar!

Sköterska: Ja.

Emil: Är det ambulans på G?

Sköterska: Nej.

Emil: Jag behöver en ambulans.

Sköterska: Ja, men jag be..

Emil: (Ohörbart)

Sköterska: Ja, men jag förstår inte liksom varför att du springer omkring i lägenheten och säger…

Emil: (Ohörbart) Jag tappade ju mobilen. Snälla, jag kan inte andas!

Sköterska: Ja, men du andas utan problem just nu. Har du haft sådana här attacker förut?

Emil: Nej.

Sköterska: Nej.

Emil: Jag behöver en ambulans, snälla.

Sköterska: Ja, men jag…


Jag blir så arg så det kokar i hela mig.... Tänk å må så dåligt så man knappt kan ringa ambulans, men efter mycket kämpande så får man i väg ett samtal, men kärringj*veln tar en inte på allvar.
Det som gör mig extra arg är att sjuksköterskan som inte skicka en ambulans har många anmälningar sen innan.... Varför var hon kvar på jobbet??????? Var en ung kille tvungen å mista sitt liv för att det ska hända nått???

Ni som inte har läst hela samtalet till SOS så har ni det här...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12913830.ab


Har bara en sak å säga... FÖRJÄVLIGT!

vårredo tassar

Publicerad 2011-04-20 23:20:25 i Allmänt,

Men hur mycket man än har att göra så hinner man vårfixa sina fötter... slipa, klippa, måla, skrubba och massera...

...nu e Lena en ny människa!!!

mycket kan man säga...

Publicerad 2011-04-20 22:54:18 i Allmänt,

Amma, äta, duscha, fika på stan, promenad, byta blöja, bada mikaela, amma, dammsuga, ringa olika folk, ringa götebrog stad om sophämtning, amma, tvätta, ringa verkstadstid till bilen, diska, komma på va man ska ha till middag, laga middagen, diska, amma, bada Isbaelle, ut å gunga, ringa nuvarande husägaren,  lämna tillbaka böcker till bibban, laga mat, sova, läsa saga, plocka upp leksaker, ringa tele2, träffa kompisar, bada, amma, blanda välling, suffa på olika kursen som finns å läsa, kolla upp olika elpriser, tina kyckling, amma, plocka ögonbrynen, tvätta, storhandla, ringa trygghansa, raka benen, raka skägget, gå på toa, sova, borsta tänderna på Isabelle, borsta tänderna på nallen, skiva falukorv, handla mjölk....


...ja ni hör ju... min och min sambos vardag... om 11 dagar så börjar Andreas jobb... :( ...... nu gäller det å verkligen suga ut det sista av denna underbara tid tillsammans hela familjen!!! Detta är anledning till dåligt bloggande...

fast nu ska jag ta en stor kopp te så min hals blir bra så vi kan gunga med Linn å Alma i morgon!

Kram Lena

det blir inte alltid som man tänkt sig...

Publicerad 2011-04-18 22:39:47 i Allmänt,

Jag kommer aldrig tycka om ägglikörglass!
Jag kommer aldrig tvinga mina barn å ha cykelhjälp när dom ska ut å cykla!
Jag kommer aldrig någonsin tycka om oliver!!
Jag kommer aldrig.... ja det är mycket som jag sa när jag var liten att jag ALDRIG skulle göra... och det sket sig totalt!

Jag älskar båda ägglikörglass och oliver (kanske inte tillsammans dock men) och Bella å Micka kommer inte få cykla en meter utan hjälm!

Härom dagen gjorde jag även en sån här sak till som jag har sagt att jag ALDRIG någonsin skulle göra....ja ni fattar... likadana kläder på sina barn...

Mamma å pappa gjorde det ibland med mig å min syster å jag hatar dom korten nu... vi ser ut som välklädda fängelsefångar :)

Men nu har även jag hamnat i fällan.... jaja... jag kommer väl amma Mikaela när hon är 5 år och älska brysselkål snart oxå, om det fortsätter såhär ;)

service, glädje och äppleblom

Publicerad 2011-04-16 12:39:54 i Allmänt,

Back in bussnies! Ni trodde la att jag ramlat av pinnen....


Har ni som jag problem att få tag i rätt dammsugarpåsar... då mina vänner har jag lösningen!!!!

ojojojojojojojojoj Nu mina vänner ska jag berätta om svensk 100% hederlig service!!!!

Jag hatar å köpa dammsugarpåsar, vet inte vilka jag ska ha och att gå med den fulla äckliga påsen till affären gör jag inte! Så detta har resulterat i att jag tömt påsen manuellt nu 4-5 gånger... så äkligt, så ofräscht och sååå onödigt när det finns sån här service.

Jag tänkte i förrgår kväll (Torsdag) att nu får det vara nog, dammsugan sög knappt för påsen var så full och jag tänkte INTE tömma den manuellt med mina fingrar en enda gång till!!! Så då gjorde jag nått som jag tänkte göra ett tag å jag ångrar det INTE.

Jag gick in på www.dammsugarpasar.nu och där inne fann jag ett himmelrike.

Det första jag såg på denna sida var "Sök dammsugare", jag klicka där, fick upp tusentals olika modeller på dammsugare, skrev in vad min dammsugare hette (det som stod skrivet upp på den "Panasonic E9710", jag skrev in det och klicka på sök, fick upp min påse, klicka i att jag ville ha ett 5 pack, sen kom jag till en sida där man kunde köpa andra städprodukter om man ville (ville man inte så var det bara å klicka förbi den sidan, inga konstigheter alls), jag klickade i ett sånt där litet rör med doftkulor, så det luktar gott när man dammsuger (ja jag vet... vardagslyx så det skriker om det, men sånna ville jag ha)

Sen skrev jag in mina personuppgifter, adress m.m. och klicka på send. Då var klockan 18.50 (Torsdagkväll). Klockan 10.00 (fredagmorgon) kommer posten och va e de inte jag får... jo 5 st dammsugarpåsar (rätt modell), ett litet rör med doft kulor. SNACKA OM SERVICE!!!! Tänk om livet skulle vara så här hela tiden!!!

153kr för hela paketet!... eftersom jag inte handlat dammsugarpåsar så ofta så vet jag inte va priset brukar ligga på men 153kr för 5 påsar + doftkulor(30kr) + frakt (19kr) tycker jag inte var så farligt

Jag är såååå nöjd!!! Så här ska det vara! Då e de underbart å leva! nej nu kan jag inte blogga mer... måste dammsuga... så skoj nu när det suger som bara den och doftar äppleblom :)

Tjipp å Hoj
Lena

bruce-skratt

Publicerad 2011-04-09 22:41:46 i Allmänt,

jaha... Andreas ringde precis... 2 förrätter och en huvudrätt var i magen... olika viner till allt.. nu vänta dom på ostbricka och sen dessert...

ja.. åja g har precis gjort mig en lingongrovamacka me lite onsalakorv på och en kopp te till de :( kanske ska lyxa till det med en lite paprikaskiva på mackan ;)

jaja... men de e la som Andreas sa i telefonen... det är inte min grej ändå de där med små fina portioner på stora tallrikar... jag vill ju ha arbetarpotioner ändå....jag hade nog gillat IKEAs korv bättre ;) sån e ja! eller deras mellan-köttbullar (15 st med potatis och massvis me sås) ojojojojoj där snackar vi...finns det en gud så har han vart med å skapat den rätten.... där ligger Thörnströms i lä!

Jag bada innan oxå med båda tjejerna... gick kanonbra att göra det själv... tills Isabelle HÖLL PÅ å ramla och blev rädd och börja storgråta, då var ju lillasyster inte sen med att sympatigråta. Jag försökte rätta till situationen med att säga högt " - Nej nu ska vi vara glada" och skratta högt som den stora bocken bruce gör när han stångat ner trollet i forsen.
Vet inte varför jag valde de mörka skrattet... men så blev de...och det var mindre bra, för båda barnen blev knäpptysta, titta förskrämda på mig i 2 sekunder och sen kom ett illvrål från båda... så de var bara å kliva upp efter ca10 minuters bad.... jaja.. de var mysigt så länge de vara,,, ett foto 3 minuter innan bocken bruce incidenten...

Sen efter bad blev det några sagor och tjejmys (får passsa på när inte pappa e hemma ;)

nej nu ska jag fortsätta snicksnacka med min lilla prinsessa...den stora ligger och stensover i sin säng efter Anna å lilla Alma var här å lekte i några timmar i kväll.

Ha de bra så hörs vi i morgon (kväll, för på dagen vankas 2 barnkalas)

Kram Lena

ute på hal is

Publicerad 2011-04-09 16:17:38 i Allmänt,

Fasen nu e ja illa ute...

Sitter och äter "gott å blandat" som inte bella ser. Hon kommer till mig. jag lägger snabbt ett papper över skålen, hon kommer upp i mitt knä och pekar på skålen och säger

- Bella tallrik

Jag lyfter på pappret och pekar

- Det är sånt jätteäkligt godis.
- Bella smaka
- Nej det är äkligt godis. inte gott alls.
- jätteäkligt! säger Bella å gillar läget till jag öppnar munnen å säger

- Ska vi bada bella?
 
Då tittar hon misstänksamt på min mun och säger frågande

-lukta munnen, mamma godis!

SHIT!!!

jag svarar

- Ja mamma tog en men den var jätteäklig.
- Bella smaka äklig?


Fasen va svårt!!!

Denna gången kunde jga snacka bort det å ge henne rispuffar istället.... men om jag nu ska få mitt barn å inte äta för mycket godis då får jag minsann sluta själv!!!!!

Eller få jag skita i de å ge henne... men hon e ju som mig... hon kan inte ta bara en eller två, hon måste tömma påsen.

Nej de gäller att mamma Lena tar sig i kragen! Mina barn kommer inte göra som jag säger till dom, dom kommer göra det jag gör! sånna är barn!

Kan väl inte vara så farligt med lite godis, tänker ni. Självklart får Bella äta godis ibland men massa godis varje dag, det blir det INTE!!! och jag har faktiskt choklad som vi ska äta sen senare när Mikaela somnat... så lite lyx blir det allt!

jaha... tjejmys vankas det hela kvällen. Skulle ju vart med på Lorentsbergteatern på galenskaparna nu och sen käka på Thörnströms kök... Båda grejerna med Andreas familj... men det sket sig totalt! jag måste vara hemma och amma... Gumman vill INTE ta flaska och napp, och jag känner inte för å sitta på en av Göteborgs finaste restauranger å slänga fram mina bröst!

Fast tjejmys med 2 prinsessor, massa rispuffar, tänken å kuddar i soffan å massa massa mys framför Pippi på TV är inte illa det heller!

dags å återgå till soffan, men först ska jag slänga gott å blandat-påsen :( varken jag eller bella behöver den!

Kram Lena

skrämmer mig mest av allt

Publicerad 2011-04-07 22:15:34 i Allmänt,

Sorglig dag idag... vart på begravning... Bland det värsta jag vet... har så svårt för begravningar (men vem har inte det...)

Det var Andreas mormor som för någon vecka sen fick somna in.... även om jag inte lärde känna henna väl så var de jättejobbigt.

Jag vet varför jag tycker det är så jobbig... men jag vet inte om jag vågar berätta det.. är så skrockfull...men jag ska gå mot min skrockfullhet och försöka förklara...

Så här e de....Det finns ingenting på denna jord som jag är så rädd för som döden. Ingenting!!! Inte för själva sekunden när man dör, inte hur det känns, inte om det gör ont, vad som händer efter m.m. För jag har ju min tro (Lenas egna ihopkompade tro) vad som händer efter döden (det kan jag göra ett blogginlägg  om nån annan gång) Men hur som, det är jag inte rädd för alls...

Det som jag är sååå otroligt rädd för, är att dö, att vara tvungen å lämna detta liv som jag älskar över allt, alla människor omkring mig som jag älskar av hela mitt hjärta... tanken att jag måste lämna detta är fruktansvärd! Lika rädd är jag för att mista nån av alla mina nära å kära... så rysligt rädd är jag för det så det finns inte...

Så sitta i en kyrka som jag gjorde idag full med folk som måste ta avsked av en mormor, farmor, mamma, syster m.m. som dom älskar så, det är fruktansvärt å se...

Andreas mormor blev gammal, 90 år, hon har levt ett lyckligt liv med många barn och barnbarn och barnbarnsbarn. Hon har nog levt ett så bra liv man kan + att hon fick leva ett långt liv... ÄNDÅ så får Lena så många "varför" i hjärnan... Varför måste man dö?? helst av allt hade jag velat att man levde för alltid....även om jag vet att dö är det mest normala som finns... alla ska göra det.

Men det är klart är man gammal och orken inte räcker till, huvudet kanske inte hänger med m.m. så tänker man nog annorlunda om att dö än vad jag tänker som är mitt upp i livets huvudrätt....

Men det blev sååå stora kontraster idag när jag stod framme vi kistan. Hon låg där och har levt detta livet färdig och var på väg till nästa liv och på armen hade jag Mikaela som bara levt i 2,5 månad... Hon har hela livet framför sig....

Hur som, så kändes det bra att varit med, hon hann aldrig träffat Mikaela och med min "Lena-tro" så är jag säker att hon var där i kyrkan idag och log när hon såg Andreas lilla docka.

Men tanken slog mig i Kyrkan idag, samma tanke som slagit mig 1000tals gånger... Lena!! för fasen!!! Börja leva till fullo, njut av varje dag, varje sekund för du vet aldrig vad som händer i morgon...

Så nu har jag berättat lite hur jag tänker om detta... så nu måste jag verkligen säga peppar peppar 4000 gånger och ta i trä hela kvällen, så det inte händer nått.

Nu e de iallafall dags å gå å mysa lite med Mikaela och ge henne lite mat!

Hörs i morgon mina vänner!

Natti Natti / Lena
bra nyhet

Publicerad 2011-04-06 11:09:56 i Allmänt,

Astrid Lindgren ska var på nya 20kronorssedeln!!!!
Precis va ja önska! Hon e och kommer alltid vara min idol!!!

Alla vill vara Världens bästa mamma!

Publicerad 2011-04-06 09:25:09 i Allmänt,

Herre Guud människor! Såg ni "mamma byter bo" i förrgår på TV?

Ni som inte såg, så är det ett program där 2 mammor i 2 olika familjer byter familj för en vecka. I förrgår var det en 7 barns mamma som städar och har kliniskt rent hemma och lagar nyttig mat varje dag och hennes barn åt bara hembakat bröd och hela familjen älska å träna å röra på sig.
Den andra mamman hade 2 barn, båda föräldrarna rökte, dom åt bara snabbmat och städa bara när det var katastrof.

Nu skulle då dessa mammor byta familj för en vecka och som ni kanske förstår så blev det mycket diskussioner...

När sen veckan hade gått så skulle dom sätta sig alla 4 föräldrar och diskutera veckan...

Då hände en sak som jag tänkt på sååå många gånger.

7 barns mamman satt å ifrågasatte den andra mamman hur hon inte hinner eller varför hon inte prioriterar att städa å ha ordning hemma, hon själv hade minsann 7 barn och hann allt det där + att hon han träna och baka bröd, och laga mat och allt va de va.... Den andra mamma börja klappa händerna, blev sketsur och gick från rummet.

Nu får ni absolut inte tro att jag tycker att det är bra att bara ge sina barn snabbmat, röka bland dom, inte städa hemma, inte ha ordning och låta barnen äta framför TV varje dag... såklart va den andra familjens liv med ordning, nyttig mat och träning bättre...

Men nu till det jag stör mig på nått så in i vassen!!... det är att alla (dom flesta mammor inkl mig själv) måste hela tiden berätta och göra allt för att klättra längre å längre upp på pallen så man till sist står där med guldmedalj å vunnit "Världens bästa mamma"-medaljen.

Alla ska visa sin bästa sida utåt sett... har man vart på en djurpark så springer man hem och skriver det på bloggar, facebook m.m. så alla får se hur duktig man vart och hur mysigt vi har det i just våran familj! Det är ingen som skriver att det är familjekaos hemma, karln hjälper inte till, man har tjafsat så man grinat hela kvällen, det står sopor i hallen sen 4 dagar, man har inte lagat mat på 3 dagar för man har inte orkat, man har inte vart utanför dörrana en hel helg även om det har vart kanonväder...

NEJ, det finns ingen som skriver det... alla vill klättra på pallen, för å vara längst upp... och den som vill klättra mest, skriver mest, skryter mest... det är jag själv, jag vet. Men så länga alla andra klättrar så kommer jag fortsätta, slutar ingen slutar inte jag, slutar inte jag slutar ingen... jag vill ju inte trilla ner på trappan..

En typiskt Lördagmorgon här hemma... Lena går upp kl 8.00 svintrött, loggar in på facebook, läser om alla som bakar morgonfrallor, ute å hänger tvätt, äter frukost i sängen, syr gardiner, ute å gungar med sina barn, lagar storkok, bakar bullar m.m.

Går jag då in och skriver... "klockan är 8.00 och jag är svintrött och min karl sover fortfarande och hela köket ser ut som ett bombnedslag för vi orka inte diska i går, och hela badkaret är full av bajskläder för vi får ingen tvätttid"... går jag in och skriver det... Nej, så klart inte, för då trillar jag ner några trappsteg... nej jag väntar några timmar tills halva dagen har gått, vi har diskat och tvättat och även min lilla familj har planerat, förberett och är på väg till en aktivitet. När vi står i dörren och ska åka... loggar jag in på Facebook och skriver " Vår i luften och snart vakas det blåbärspaj vid Gunnebo slott"....

Yes! så var jag långt upp på trappan igen! Yes! Sen att det sitter en annan mamma i Mölnlycke, Allingsås, Göteborg, Malmö... you name it... nånstans så sitter det en mamma och grinar för tex hennes karl är ute och spelar golf hela dagarna eller nått, hon läser mitt logg inlägg och tänker ÅÅÅ dom har det alltid så mysigt! :)

Svårt å förklara va jag menar med allt detta... men ni kanske fattar en gnutta.

SJÄLVKLART så storstädar jag inte hemma, åker på utflykter, går ut och gungar med Bella, bakar bröd m.m.  bara för att jag ska klättra och bli en bra mamma, jag gör det för det är bäst för mina barn, för mig å Andreas och för våran familj, men det där med att uppdatera hela sitt liv på facebook, blogg m.m när allt e rosa rosor....och aldrig när det är brunt s kit bara... det är det som är fel (tycker jag) men jag gör det ändå....

Ett exempel var härom veckan när jag tjöta med Anna, Levis mamma (en mamma som lärt kännanär bella kom), hon skrev att jag och Andreas var så pedagogiska för vi läser så mycket för Bella. å då tänkte jag med en gång... SHIT! Anna har aldrig vart med när vi läst böcker för Bella, hon har bara läst de jag skrivit om det och då måste jag format orden som att vi läser såååå mycket för bella.
Ja vi läser mycket för Bella för det är enda gången hon sitter still, många gånger gör jag det av egoistisk synpunkt för att få lite lugn å ro.
Men Anna sa inte att ni e så lata föräldrara som inte orkat ge erat barn mer än mamma scans köttbullar nu i 3 dagar... nej de sa hon inte för det hade jag sorterat bort, de ville jag inte skulle komma fram, men att jag bakade grahamsbullar häromdagen, de var jag snabbare än tåget med att skriva... ;)

Men som sagt... jag kommer altid vara sån här! Alltid! fråga mig inte varför....Måste försöka bli bättre!

Läs istället mina statusuppdateringar med en gnutta salt. Skriver jag att bakar så kan ni med nästan all säkerhet veta att jag har försökt i 3 timmar tidigare försökt väcka min karl, blivit arg, städat en timme för att sen i ilska baka...eller att jag är skitförbannad på mig själv för vi glömde köpa bröd på MAXI så jag nu måste baka... ja typ så... m.m.

Måste poängtera igen att det INTE är att man gör många olika aktiviteter som är problemet.. det är hysterin som blir när alla skriver allt dom gjort, innan internet så var det ju likadant men då berätta alla för varann muntligt bara. Nu kan man läsa det på bloggar, facebook, twitter m.m. ja överallt!

Jag som har en blogg (som i och för sig bara läses av ett 50 tal, men ändå) har ett ansvar på mig. För detta är ju en dagbok för mig, en av anledningarna till varför jag bloggar är för att sedan läsa det i framtiden och se vad vi hitta på, så jag måste ju skriva allt vi gör om det ska bli nått intressant å läsa om 5 år, men då ska jag egentligen välja å inte publicera det, bara skriva för våran familj skull... men har jag ingen som läser så blir det inte att jag skriver men med detta så bidrar jag lika mycket till hysterin!

Jag och min syster var för nått år sen en föreläsning om "att hålla kärleken vid liv". Förläsaren sa många kloka saker tex den här pressen man får och stressen att man inte räcker till.
Han tog upp som ett ex att man går ut och går en promenad en Lördagmorgon och får då se ena grannen tvätta bilen, den andra byter tak på huset, den andra klipper gräset och den sista hänger upp ren tvätt i trädgården... sen går man hem å tänker "Varför tvättar inte jag, klipper gräset, byter tak, tvättar jag inte bilen??? Man tänker inte att alla gjorde var sin sak (man själv ska hinna göra allt de där...)
Sen står grannen brevid å tänker... "Varför hinner jag aldrig promenera, tvätta bilen, byter tak, klipper gräsmattan, jag tvättar ju bara min tvätt"... ja ni fattar.

Lite samma sak är det med Denna världens bästa mamma-hysteri. Man läser alla statusuppdateringar på facebook och tänker bara på de lilla man själv gjort... man ska hinna de alla gör ihop... på nått konstigt sätt...

Jag läste Linda Skugges blogg för några år sen... Hon skrev nått tänkvärt till alla mammor

" Gå inte in på konsum å köp 1-2 burkar barnmat, gå in och köp 1-2 FLAK med barnmatburkar iställlet för å stå hemma och ångkoka grönsaker till dina barn och med det inte har tid å leka med dom. Ge hellre mer burkmat om du med det får mer tid att ge kärlek till dina barn"

Ungefär nått sånt...

På tal om burkmat... samma där... När bella var liten... ojojojoj va jag laga storkok... hela dagarna, frös in det i små barnmatsburkar.. jag minns att jag t.o.m tog kort på en låda i frysen som var full med barnmatsburkar, sen la jag ut de kortet på min blogg. Alla mammor sa   -Å va du är duktig Lena som lagar så mycket mat till Bella.
jag blev sååå stolt, Yes! jag var en bra mamma!!! men nu i efterhand...

NEJ NEJ NEJ!!!! Det var NI, alla andra mammor som vara duktiga!!! ni lekte med era barn, dom fick gunga, gosa m.m. medans Bella fick sitta och titta på Pippi hela dagarna medans hennes mamma laga massvis med olika fiskgrytor som hon sedan fick slänga för hennes barn åt inget annat än lasange...

Nu i efterhand så tänker jag som såhär... varför laga jag inte lassange bara till henne, hon älska ju de. och sen lagt resten av tiden på å leka å gosa... Nej istället var jag å handla massvis av olika ingredienser till massa olika maträtter, hon åt ingenting!

på tal om inget (eller jo på tal om kärlek)... så hitta jag ett citat härom dagen som ska finnas uppsatt nånstans, på nån vägg i vårt hem. Så bra sagt!älskar Astrid Lindgren!!!

Dags å sluta... förlåt för långt inlägg, All heder till er som orkat läsa ända hit... inte illa!!! ;)

Massa Kramar Lena

trött

Publicerad 2011-04-05 22:22:27 i Allmänt,

vart på kalas idag coh nu är jag svintrött... kvällsfika å sen john blund

Kram Lena

stor dag!

Publicerad 2011-04-05 12:40:59 i Allmänt,

Vad är det för en dag?? Är det en vanlig dag?? Nej det är ingen vanlig dag för det är min mormors 85 års dag
Hurra!! Hurra!! Hurra!!

och det ska firas med pompa å ståt... eller iallafall med lite smörgåstårta i Falkenberg... hinner inte blogga... måste ta på tjejerna klänningar och slänga oss i bilen och åka!!

Tjipp å hoj!

Kram Lena

Skona mig

Publicerad 2011-04-04 22:03:05 i Allmänt,

Har hittat mitt favorit-toa-papper!!! Är så nöjd!

Jag tycker innan jag hitta just detta toapappret så bytte vi rulle en gång i minuten (nästan), å vi springer ju inte mer på toa än andra, men jag tyckte de inte de var nått papper på rullen liksom...

men nu har jag hittat Skona Extra Toalett 1-lag!! Hur bra som helst. 100 meter på en rulle. Helt plötsligt så håller en rulle i några dagar.


(lägg märke till mitt vackra framförande av detta toapappret ;)

Jag ska kanske förklara för er att jag har inga som helst krav på att toapappret jag vill använda ska vara mjukt som bomull eller ha rosa rosor på sig. Jag ska ju inte servera nobellmiddag på det direkt. Sen har jag inga som helst åsikter om nån annan föredrar å torka sin rumpa med linnédukar med färgglada blommor på, upp till var å en, men kommer ni hem till oss blir det budgetvarianten... för när ja köper toapapper så tänker jag bara på 2 saker... pris och miljö, inget annat. och nu har jag hittat ett som är billigt om man ser på jämförspriset och som är miljömärkt.

Helt sjukt att jag nu har gjort ett blogginlägg om toalettpapper, men det infinner sig sån skön känsla i denna kvinnokropp när hon hittat en bra vara där hon sparar pengar... köttfärs, nappar, kläder skor eller toapapper spelar ingen roll... när jag slipper välja mellan kvalite OCH kvantite DÅ e jag nöjd!!! ojojoj

Dags å hoppa in i duschen!
Kram Lena

måndag och tårar igen

Publicerad 2011-04-04 21:21:11 i Allmänt,

Måndag... en unge i minuten... å massa tårar som vanligt... :)

Och nu vankas den traditionella kvällsfikan! vart på MAXI idag coh köpt kardemummaskopor så idag blir det överklassifika!!! :)

Vet ni vad förresten!! jag kan kittla (stavas det så... ja ja ni fattar) Mikaela till hon skratta med ljud, trodde inte man kunde de på en 2,5 månaders bebis...lixsom ett litet asgarv... sååå skoj... hon e sååååååååååååååå söt min lilla tjej!!!

Dags å sluta... Kram Lena

småsyskon och storasyskon

Publicerad 2011-04-03 22:11:15 i Allmänt,

Lovade ju härom dagen att sätta in kort från i Torsdags när vi var i Onsala å hälsa på Simon Tess Calvin å Alicia.
Vi var på nått som hette Noas ark, ett ställe med massa djur. Tyvärr så regna det men stället  var kanon. Gav mersmak kan jag lova, första soliga Torsdag framöver så ska vi dit igen!

Här får ni se lite av vi gjorde...


Bella bland kaninerna


Denna tjej måste ha en förståndig mamma som tar på henne ordentliga regnkläder ;)Hästarna var nog ändå bäst...


Hon fick även se när han la en jättebajs, mycket spännande, hon peka på den å sa "Farmor" :)  Hon å farmor brykar nämligen springa på lite djurbajs när dom strosar runt i skogen hemma hos dom.


Giraffen va skoj å rida på! (jag fullkomligt hatar sånna här kort, jag ser ut som en tönt där jag står)Mikaela (buddha;) & Alicia (Calvin fick oxå en syster en månad efter Bella)


Tänk va dom kommer busa i framtiden dom två...ojojojoj


På tal om busa, de gjorde storasyskonen för fulla muggar i köket när vi fika i rummet bredvid...


Isabelle


Calvin


Som sagt inga kanonkort... men kanondag kan jag lova, Tack Simon & Tess!!!

och ni som inte vart på Noas ark i onsala så måste ni pröva det!!!

Dags å pyssla om min bakis-karl!

Kram Lena

Bättre än en bal på slottet

Publicerad 2011-04-03 01:58:03 i Allmänt,

Nu har jag fått 2 timmar alldeles själv... utan skrik, utan blöjor, utan amning... LOVELY!!!

fast nu e jag astrött... dags å tacka för kaffet och slänga in handuken för idag.

Kram Lena

sterilisering nästa

Publicerad 2011-04-03 00:08:02 i Allmänt,

Jaha Andreas e på lagfest och dricker kalla öl och jag å tjejerna skulle ha 100% tjejmys och sen skulle jag få 100%egentid framflr tvn... jag e lika naiv varje gång!!!

så här ha min kväll sett ut hittills...

19.20 Andraes åker
19.30 byter jag till pjamas på Bella och bädda ner oss  i sängen och ska mysa med välling och massa massa sagor...Så här bra såg det ut då.... bus, pussar, sagor, välling m.m

20.10 Bella somnar.
20.20 Bella vaknar troligtvis av mardröm
20.26 Mikaela blir vrålhungrig (tokskriker och suger på sin hand)
20.26 - 23.05 Båda skriker hyseriskt...

tillslut efter väldigt mycket om och men så somnar Mikaela i bilstolen som jag gungar på golvet med foten medans jag ligger i sängen på rygg med bella liggandes på mig. Bella börjar sega till sig och slutar gråta, lägger henne i sin säng och säger att jag går ut å diskar (som jag alltid säger när hon ska sova)... hon ligger och snicksnackar i 50 minuter och nu kl 00.04 sover båda! och nu får en genomsvettig mamma hoppa in i duschen, bara sisådär 4-5 timmar kvar tills Andreas ringer å vill till akuten med sin fot ;)

så nu hoppas jag Andreas får en kanonkväll så det blir värt detta :)

Men nu har jag bestämt mig, ge mig första bästa tid för steriliserig... inga mer barn här inte! ;)

Godnattt!  // Lena

pissa i alla blomkrukor

Publicerad 2011-04-02 17:05:40 i Allmänt,

jaha... klockan e 9.32 och de e Lördag igen... inte vilken Lördag som helst... en väldigt specill Lördag... Andreas har sin sista innebandymacth för denna terminen. Sån lyx å få ha han för sig själv sen å slippa dela honom med massa andra karlar... lät som han var homo där ett slag, det är han ju såklart inte (som ni kanske redan fattar eftersom han e sambo med mig å jag e en kvinna...bla bla bla... på tal om bög...

Jag tror inte att Andreas känner sig så himlans bekväm ute  på plan idag... jag och Bella fixa oss fina i går och målade naglarna och vips så var även en av Andreas naglar rosa med en liten blå blomma på. Han ville nog gärna ta bort den innan matchen, men de kunde han glömma. Så fort han börja prata om acetonen så gömde jag den ;)

Om dom vinner idag så är det nog till stor del pga av hans nagel... de andra motståndarlaget tänker säkert "Vilken fjolla med målade naglar, den grabben e nog lätt å spela över å vips så har Andreas gjort mål... hoppas nu bara alla killar i laget har målade naglar, annars har dom skitit rejält i de blå skåpet.

Det är sååå intressant de här med innebandyn... det är Andreas kött å blod (eller hur man nu säger) Han brinner för denna innebandy. Kommer han hem i eftermiddag å de e vinst så är han världens snällaste, kliar en på ryggen, säger snälla saker, då är man de bästa som finns. Men har dom däremot förlorat då vill man helst ta barnen å gräva sig ner till kina... då är de INTE glada toner här hemma... ojojojoj... då är det katastrof!

Sen när ilskan har lagt sig så måste han ringa nån av killarna å laget, Henke, Adam, Mattias, ja de går nog bra med vem som... bara han få snacka av sig lite och analysera matchen alla olika minuter...

Ett samtal då kan låta i stil med...

"Fan, de kunde gått alltså, för du vet sen gick dom och vände , så kom forwarden sen kom vi imellan och då kommer backen upp och gör en powerpoint när dom går upp, å de e ju så jäkla synd alltså. Men vi måste ha understöd vid stolpen, med det är svår som fasen, men vi kämpa på men spelsystemet funkar inte. Dom avsluta med teck, sen kontra vi,  dom låg högt. Sen kom deras point och sen rasa allt. Dom har flyt i matchvändningen men sen blev det domslut. Ja precis! när vi tog timeout så efter det  hantera vi det bra,. Han lågt högt med chans men vi har ju inga marginaler... ja precis dom har ju spelat jämt mot Utby men om vi är heta i början dom första 10 så knaske, sen kör vi vårat uppspel..."

Ja typ så här kan de låta... det är inte som ett samtal mellan mig å syrran direkt... där e lite mer snack om barngröt, amning, karlar som inte hjälper till hemma m.m. ;)

Hur som så önskar jag att det blir vinst för laget för i kväll för det vankas innebandfest/avslutningsfest och då ska ju Andreas bryta foten igen, brukar ju hända på dessa festerna ;) så om några timmar (i natt) sitter jag väl på akuten med 2 barn + en full karl som ska pissa i alla blomkrukor :)

Nej, snart kommer massa mammor hit å ska fika... måste slänga ihop en liten kaka!

Ha en bra dag mina vänner!

Keam Lena

Galaxens bästa Aprilskämt!!!

Publicerad 2011-04-01 15:39:00 i Allmänt,

Lena: Nej, det är fasen sant!

Andreas: Vadå?

Lena: Maria sa idag när vi var å fika att skogomedagis ska stänga, och det står här på nätet att de e så.

Andreas: Va! va fan säger du? Vilket av dom?

Lena: Det dagiset som är precis vid huset, de vi har satt Bella i kö på.

Andreas: Du skojar!?

Lena: nej det står här (låtsasläsa från datorn, har uppe dagiset hemsida) "Skogomeskolan förskolan kommer från årskiftet 2010-2011 att upphöra. Baracker kommer finnas kvar efter det i ca 3 månaders tid.

Andreas: FAAAN!!!! varför är livet sånt här?? varför???

Lena: Älsklingen... (går fram å ska ge han en kram och säga april april)

Andreas: NEJ LÅT MIG VA! FAN! VARFÖR KAN INGET VARA LÄTT NÅN ENDASTE GÅNG????? FAAAN OXÅ! JAG VISSTE ATT VI SKULLE DUBBELKOLLAT DET!!! FAN OXÅ!!!

Lena: Älsklingen... April April

Andreas: Suck (och ett leende)


Det är nog den bästa luringen jag gjort i hela mitt liv... han blev helt knäckt!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela