sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

ny förmåga

Publicerad 2011-07-31 10:13:07 i Allmänt,

Ny metereogol (eller va de heter, en sån som visar vädret hur som) på TV4... blir sååå illa till mods... stackarn... hon e ju så nervös så jag får ont i hela kroppen... och direktsändning oxå... ursch.... har ingen aning om va hon sa om vädret, ville bara att hon skulle bli klar så vi kunde andas ut båda två...

I like å Duscha

Publicerad 2011-07-31 08:39:40 i Allmänt,

Har kommit på att jag hade inte överlevt (jo överlevt hade jag ju, men jag hade blivit tossig) om jag inte hade tillgång till att duscha.

Jag blir som en ny människa bara jag får duscha å tvätta håret... kanske e ganska vanligt att folk känner så kanske... men ändå..

Minns att båda mina förlossningar så har jag velat hoppa in i duschen så fort tjejerna har kommit ut... eller ja inte med en gång kanske, men så fort vi kommit ill BB. När jag snittades med Isabelle så minns jag att dom sa att jag inte fick gå upp och duscha pga att jag kunde svimma... men jag var envis och de sluta med att Andreas fick följa med mig in i duschen å kolla så jag inte svimma... för duscha skulle jag... och båda gångerna så har det känns så skönt så de går inte å beskriva med ord...

Nu undrar ni varför jag har skrivit ett helt blogginlägg om detta... och fråga mig inte... men det är ju synd å radera nu när jag har lagt sisådär 5 min på å sitta framför datorn... så nu fick ni veta detta ändå ;)

Men nu kom jag på... kanske har lite med att jag svettas som en arbetarkarl å göra... jaja... hur som... jag gillar å duscha! ;)

Nu ska jag ta på mig kläder! ( är nämligen nyduschad ;)

Tack Jennie!!

Publicerad 2011-07-31 08:01:46 i Allmänt,

Får inte över korten från kameran så ni får vänta på bilderna...

Jag måste ju oxå berätta att en av mina högsta önskningar har gått i uppfylldelse...

Jag har fått en Digitalkamera!!!!


Fått den av en kompi som inte ville ha den mer... Ni fattar inte... jag är i himlen!!! jag fotar å fotar å fotar... har nog tagit 600 kort på en vecka.... det är därför ja vill visa alla fina kort jag tagit... men ni får ha tålamod :)

Vi hade iallafall hur som, 2 kanondagar jag och Jennie.... första dagen så stack vi (jag, jenni och Micka) först till Torpa Kyrka i Varberg coh satte blommor på min farmors grav, sen till varberg stad, käka gott, gick strandpromenaden, sen vid 16 snåret stack vi till Ullared en sväng...

Sen nästa dag... blev det en barnfri dag, bara jag å jennie stack till Lysekil och käka gott och sola på klippor m.m. sen på kvällen åkte vi till Rönnäng och käka gott vid havet, medans en Trubadur spela massa goa låter (en aning högt kanske) men bra!

Hur som såååå lyxigt å få 2 sådanan här dagar... särskilt 13 timmar utan barn.... ovant (kändes som jag hade glömt Miakela överallt) men kanonskönt... nu överlever jag denna hösten ;)

Kanondagar!!! Tack Jennie!!!!

Måste sluta... en lillasyster springer runt i sin gåstol och kör på storasysters fötter som blir helt förkrossad... måste  hjälpa till...

Vi höres! Kram

mys på planeringen

Publicerad 2011-07-29 09:20:48 i Allmänt,

2 riktiga kanondagar med Jennie är till ända... Vi har haft det hur grymt som helst!

Bloggar omd et när jag fått över korten till datorn...

Nu vankas det mys med mina 2 tjejer.... :)

Kram Lena

Tänk på dig själv å skit i andra bara

Publicerad 2011-07-26 09:20:10 i Allmänt,

Jag tar risken här å nu för att bli hatad av några....

En gigantisk svältkatastrof hotar länderna på Afrikas horn - Eritrea, Somalia, Etiopien och Djibouti....3,5 MILJONER MÄNNISKOR (43750 gånger mer än vad som dog i Norgetragedin i fredags) riskerar att dö och jag tycker det är FÖRJÄVLIGT att inte mer pengar skänks av privatpersoner i detta land. Visst staten skänker miljoner och det är våra skattepengar. Men vi har råd att ge mer... vi lever i LYX här!!!! Ska staten bestämma hur många som ska överleva där nere???

Alla måste se till sig själv och fundera över va just jag kan ge... och jag anser att ALLA (jag känner iallafall) HAR råd hur mycket ni än säger att ni inte har råd... Det är 100% SKITSNACK!!!
Ni vill INTE ge, säg som det är. För om jag hade suttit i Skogome och vägt 15 kg pga av brist på mat så hade ni tagit era pengar till å köpa mat till mig det vet jag... för ni har hjärta av guld, det har jag sett MÅNGA gånger... men nu tänker säker många av Er att JAG HAR INGA PENGAR NU! JAG HAR FAKTISKT INTE RÅD!! SKITSNACK SÄGER JAG. Lönen kommer nu och om ni har bara 1000 kronor kvar efter räkningar så har ni ett val om vad ni ska göra med dom pengarna.... ni kan leva på Euro shopper cornflakes och mjölk hela månaden och ni dör INTE av det... NI har råd... allt handlar om prioriteringar!!!

Självklart så ska vi inte leva på svältgränsen här för att dom ska överleva (även om jag egentligen hade tyckt att det var de egentligen rätta) så VET jag att MÅNGA av er som säger att ni inte har pengar... Ni har råd... Ni köper ju kläder, skor, dyra schampo, massa smink, drinkar på krogen, ny jacka, beställer nya gardiner på nätet, sen när allt e betalt å klart... DÅ har ni inga pengar! Då har ni inte råd! De e sant... men då har ni valt att ett par nya köksgardiner eller en ny bikini är viktigare än ett barn i Afrika... å det är det som gör mig rädd! Hur kan ni underbara människor vara så kalla???

Jag säger inte att jag tycker alla ska skänka tusentals konor men 50kr HAR ALLA RÅD MED och väljer man att man inte har det så är man i mina ögon 110% EGOIST! Tänk på Dig själv bara å skit i alla andra...

Enligt Unisefs hemsida är priset för att rädda ett barn där ner nu, 306kr!!!! Tänk alla mammor och pappor där nere som får se sina barn svälta ihjäl... det är inte påhittat, det är fakta, det händer samtidgt som vi bara lever på här hemma... Det får mig att rysa!

Så snälla... säg aldrig till mig att ni inte har råd... säg inte heller att ni inte vill ge, att ni skiter i barnen där nere, ljug för mig istället... snälla!!! Om ni nu är (i mina ögon) egoister och inte ger en krona så ljug för mig och säg att ni gett en summa iallafall om det nu blir på tal, ljug bara, jag vill inte veta sanningen i såfall, vill leva i en rosa dröm att jag inte har sånna människor omkring mig!DET FINNS INGA BARN PÅ DENNA JORD SOM SKA BEHÖVA SE UT SÅ HÄR OCH MÅ SÅ KAST NÄR DE FINNS SÅ MYCKET PENGAR PÅ DENNA JORD!!!!!!!!!!!!!!!!!!


smsa HOPP50 till 72900 och skänk 50 livsavgörande kronor!

smsa HOPP200 till 72900 och skänk 200 livsavgörande kronor! 
There comes a time
When we head a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
And it's time to lend a hand to life
The greatest gift of all

We can't go on
Pretneding day by day
That someone, somewhere will soon make a change
We are all a part of
God's great big family
And the truth, you know love is all

//Lena


 

många ilandsproblem

Publicerad 2011-07-25 12:14:23 i Allmänt,

Det bästa med falukorv är att man kan laga korvstroganoff för då kan man nämligen ha ris till och då kan en 2årig flicka slänga riset på golvet så mamman i familjen kan plocka upp dom (tar ju en stund med tanke på att de inte går å sopa upp utan man får plocka som en pincett med fingrarna, varje riskorn för sig) sen till det bästa...

...att mamman i familjen glömmer alltid å plocka upp några få kokta riskorn (även om hon letat med förstoringsglas) och dom där små små kokta riskornen kryper alltid fram å lägger sig mitt på golvet så dom klibbar alldeles så där perfekt fast i sockan när man kommer å går på dom. Så efter bara sådär nån timme... så har man 5-6 fastklibbade riskorn under fötterna så hela sockan fastna så där saaagolikt underbart i golvet vid varje steg.... de e livet de! suck... jag har sagt det förr å jag säger det igen... blir inte 8 barn här INTE!

Det är mycket som jag vill hinna med i sommar... så många som jag vill hinna få in i dessa semsterveckor.... Kusin Marie kommer från London, Annica å Henke å Anton från Stockholm, hinna träffa Karin en gång till innan hon drar tillbax till huvudstaden, sen kommer Johanna från Örnsköldvik, hälsa på mormor, få till Jönköpingstripp med Jennie, Träffa Faster Margit som kommer, sen e de 4 dagar inbokade på Daftön med Simon å Tess, sen ska Andreas iväg och segla, linda Ban kommer från Italien, ullaredsresa, 35 årsfest, sen alla andra kompisar på hemmaplan som man aldrig hinner träffa annars...(ingen idé å skriva några namn, då kommer jag glömma nån), hälsa på Maria och mattias å lukta på deras lilla son, sen vill man ju hinna med å träffa våra familjer oxå... mina föräldrar, syrran med familj, ta en tripp till husvagnen, Andreas familj, sen vill man ju även hinna med lite egentid med bara vår lilla familj... ja det är mycket man vill få in.... å det är inte lätt när man har 2 sjuka barn som e friska ena dagen å sjuka igen nästa... å sen detta j*vla regnet... varför bor jag överhuvudtaget i Sverige å inte i Grekland???

ja många I-landsproblem på en å samma gång...

Nu e de hur som dags å ta på båda barnen kläder å bege sig till Simon å Tess å deras 2 skatter..... de vankas lunch å lek! Skoj!

Hörs sen!

Kram Lena

som i TVspel

Publicerad 2011-07-23 11:11:27 i Allmänt,

Hittar inga ord... 
 
Är det inte ett barn som blir nerhyggen av sin far så är det en 18åring som blir mördad av en okänd man, när han spelar fotboll med sina vänner, eller så är det.....

I morse när Mikaela väkte mig å jag gick ut och satte på TVn och såg alla bilder från Oslo så kändes det som denna värld håller på att förvandlas mer å mer till en skräckfilm, ett helvete!

De e som Andraes sa... Tänk va mycket man är rädd att sina barn skall vara med om. Så åker massa ungdommar ut på en ö för att ha ett politiskt läger.... mer lugnt å still och ofarligt kan ju inte nått bli... så händer nått sånthär!!?? hur??

En 15 årig flicka berättar att hon gömde sig bakom en stor sten, på samma sten stod 32åringen och skjuter hej vilt runt omkring sig.... det som den flicka upplevde igår när hon satt vid stenen är sånt som sker i filmer, i TVspel m.m. Det ska INTE ske i verkligheten... å tänk va många som gömde sig men som denna sjuka människa hittade ändå... dom finns troligtvis inte idag.. deras liv avslutade där å då...varför??

Hur kan en människa ta sig friheten och släcka minst 91 människors liv på bara några timmar... hur kan en människa ha så mycket makt och ondska i sig...

Tänker på alla dessa anhöringa som just nu (samtidigt som jag sitter i min soffa och dricker te och bloggar) sitter och väntar på och få besked om deras barn lever eller är döda.... bara tanker gör mig mörkrädd...

Som sagt... spelar ingen roll va jag skriver i mina inlägg nu... allt går ändå inte få ner i ord.

ha en bra dag och glöm inte å ta hand om dina nära å kära... man vet ALDRIG hur länge man har varann.

jag har sagt det förr å jag säger idet igen.... JAG HATAR DÖDEN! å särskilt när den kommer på detta brutala sätt.

Kram Lena

ingen vanlig dag.....

Publicerad 2011-07-23 10:34:50 i Allmänt,

Idag är ingen vanlig dag för det är vår älskade Norrmans födelsedag!
Hurra Hurra Hurra

Hoppas du får en bra födelsedag Steffen trost allt som hänt i Norge :(

Kör försiktigt hem till Sverige idag! Vi ses!

Kram Lena

Alla mina tankar går till Norge

Publicerad 2011-07-23 07:07:45 i Allmänt,Hur kan en 35 årig man ta sig friheten och avsluta minst 87 människor liv???

Ta sig friheten å rycka familjemedlemmer från sina familjer.


Det kan omöjligtvis finnas nån gud som kan påverka saker på denna jord.

Varför är världen så här?

mysogt grillkväll

Publicerad 2011-07-20 23:57:07 i Allmänt,

Jag hatar folk som hela tiden ska berätta VILKET underbart liv dom har! Men nu måste även jag (precis som om jga aldrig kryter, vilket fjasko, jag är nog den värsta skrytan) hur som... nu måste även jag skryta lite extra över mitt liv...

Vi har haft en sån mysig kväll så det är inte klokt! Bara jag och Andreas, grill, solnedgång, vår egen älskade altan, snicksnacka lite, kalla öl och choklad... hur mysigt som helst! Båda barnen sov tills vi hade ätit upp, då vakna Mikaela och fick vara med sista timmarna....

Älskar verkligen vårat husköp, inte allt för dyrt och sååååå perfekt för oss!!!!

kl 22.20 fick vi avsluta våran kväll på altanan på grund av att lillfisen skulle pröva sina höga höga toner hela tiden. Den lilla tösen har nämligen kommit på att man kan skrika hur högt som helst och tycker det är kanonskoj!

Var på BVC i morse med henne på läkarundersökning förresten... allt såg bra ut. Ännu en gång så tog jag det bara för givet... men nu i kväll när vi satt ute å busa med lilltjej så slog de mig att vi ska vara såååååååååååååå tacksamma som fått 2 helt friska barn...peppar peppar..... Tack Gud! (eller vem de nu e som bestämmer om de nu e nån som bestämmer....)

dags å hoppa i säng, resten av familjen sover redan.

Kram  Lena

fritt val

Publicerad 2011-07-20 22:41:46 i Allmänt,

Jag bäddar ner gumman vid läggdags...


-Bella, Du kan ligga lite på sidan så här. Godnatt hjärtat!
(Bella lägger sig på rygg igen och säger)
- Kan Bella få ligga hur hon vill eller??


hehe hon e söt våran lilla docka

panodil, mys och god

Publicerad 2011-07-19 09:41:38 i Allmänt,

Det är silverfiskar maggan... Anticimex sa de coh jag googla nu coh dom e mer lika silverfiskar än pälsängel... men tack för omtanken... spelar ingen roll va de e... kampen mot dom e startad!!!!! ;)

och tvål eller ej... du har la bra hy och om jag minns fel så får du garanterat inte bättre av nån gummiborste... tror jag iallafll... sen självklart kan vissa människor ha känsligare hy än andra å därför kanske ha lite mildare tvål som du skrev... men massa produkter för tusentals produkter... tror jag e 110% bullshit!

Tisdag Morgon... Bella vakna och grät och grät... Andreas hämta henne och kommer in i sovrummet och säger

-Tror hon har feber, hon e kanonvarmt!

Jo visst vad det så... 39.2... :( Vi som hade massa planer för dagen... det sket sig totalt... nu får det bli panodil och massa mys och gos i soffan istället..... tur att hennes pappa fixat alla Astrid Lindgren filmer......

Bloggar mer sen... Kram Lena

släng champangen i vasken

Publicerad 2011-07-18 23:24:13 i Allmänt,

Sliverfiskarna (som har vart borta i några veckor sen Anticimex var här å spruta för dom) are back in business.
hatar dom hatar dom hatar dom.... öppna skafferidörren nu och vips så var det 6 st på hyllorna där... så nu ska alla öppnade förpackningar flyttas till ett annan skåp (hitta ju en i  mannagrynen härom veckan, innan dom spruta) Tur att jag knappt har några öppnandee förpackningar där inne nu... mest konserver, välling, barnmat, pasta m.m. inget dom kommer in i.... jaja... men jag börjar ju fatta att dom där fiskj*vlarna kommer från och med nu vara en del av vår familj även om jag vill eller ej... det är ju jag som måste lära mig att acceptera dessa hemska varelser.... jag ska klara det... men det är svårt.... j*vligt svårt! mycke svordommar... förlåt.

ja ja slutsnackat om det... amningen då?? jo det går kanon gumman äter ur flaska som om hon inte har gjort nått annat,.... ett promblem bara... det väräker i mina bröst som bara den... å nu när jag googlar på att sluta amma så står det över allt att om man ammat så länge som jag gjort så ska man ska sluta långsam, helst under några veckor... annars finns det risk för mjölkstockning.... jag sluta på en dag jag :)
jaja... man ska tydligen pumpa ut bara lite eller låte henne dricka bara lite... bara tills spänningen släpper... så ska mjölktillverkning sluta sakta men säkert...

I natt fick jag lyfta över Mikaela sovandes till våran säng å få henne till å äta lite.... jag hade så ont så jag nästa grina.... men men... som sagt... det gör inget alls om jag får pumpa  eller få henne till å amma lite i några dagar 1-2 ggr per dag... gör inte det minsta... huvudsaken amningen sakta men säkert övergår tilll ingen amning + att gumman mår bra å hon är så nöjd så nöjd!

Rensade alla rabbaterna i kväll... drog upp massa skit, troligtvis fina dyra blommor som gamla ägarn har handlat å Nice eller Rom eller nått.... men jag vill INTE ha dom... jag tycker dom vara fula å det är MIN eller VÅRAN trädgård och då ska jag ha sån blommor som jag gillar!!! så det så!!!

herre guuud har ni sett nya reklamen på Gardiner (eller va de heter) ansikttvätt med gummiborse som man ska tvätta ansiktet med... herre gud va de säljs mycket skit! va e de för fel på tvål vatten och händerna? det tvätta sig mormor med när hon var ung å hon e de vackraste människan på denna jord! Inget snack om saken!
Dom hittar på så mycket skit för å tjäna pengar på..

nej nu e de nog dags å hoppa i säng. Natti Natti Kram Lena

fram med champangen

Publicerad 2011-07-17 22:17:32 i Allmänt,

NU mina vänner.... sitter Ni ner?? om inte så sätt Er för här kommer minsann årets överaskning!!

(nej jag är INTE gravid igen)

Nej, nu ska ni få höra, ni kommer inte tro era öron...

MIKAELA DRICKER UR FLASKA... 200ML!!!! 2 DL!!!! VÄLLING!!!!! UR FLASKA!!!!!! ja ni läser rätt :) :) :) :)

Det var på Linn å Patrics kalas förra helgen som hon helt plötsligt börja suga i sig vatten från Bellas nappflaska... med en lite annorlunda sugtratt (eller va de heter) så vi har prövat den mer å mer här hemma och nu i kväll så slurka hon i sig 200 ml.... välling desutom som hon bara spottat ut innan. 200 ml majsvälling... lika mycket som sin syster!!

Nu e de nästan dags å bli gravid igen... för nu har vi ju inga småbarn längre... nu har vi ju 2 stora tjejer!!! :)

Sen att det spänner i mina bröst så dom spricker snart... det skiter jag i just nu... dom får spänna, läcka, värka..ja vad som.. jag skiter i vilket.... nu e de färdigammat!!! nja jag ska la inte ropa hej... kl 3 i natt får vi se om jag orka gå upp och laga välling... men ändå... om hon nu ammar på natten en vecka eller 2 till... va gör det??? det är färdigammat på dagen iallafall... jag amma senast kl 06 i morse och sen har hon klarat sig utan...

Ni skiter ju i det här förstår jag ju... men för mig är detta såååååååååååå skönt!!! sån lyx! känns jättebra å kunnat ammat i 6 månader och att det inte vart nått krångel... men nu e de snart historia för denna gången....  nu får mina bröst vila till tjej nr 3 :)

ja de var la de enda jag hade å säga idag... väldigt stimulerande inlägg jag ger er nu :)

jaja.. natti natti... nu ska jag och mina stora bröst gå och lägga oss... får njuta nu så länge jag har några... kanske ska ta på den sensuella amningsBHn i storlek 85D som jag vann... kanske e sista natten den passar... i morgon e man väl tillbaka på 70A igen.... i och för sig varför ska jag ta på den... karln kollar ju på fotbollsVM + att den kliar som bara den.... nej den får läggas i Gravidlådan på vinden.

Natti Natti

Lena

Grattis min fina prinsessa

Publicerad 2011-07-15 23:22:06 i Allmänt,


16 Januari 201116 Juli 2011

Du är min ledstjärna och vän, du är min tro, mitt hopp, min kärlek.
Du är mitt blod och mina lungor, mina ögon, mina skuldror,
mina händer och mitt hjärta.

♥  ♥  ♥  ♥  ♥ 

Ett halvår fullt med kärlek!
Lång tråkigt inlägg om amning

Publicerad 2011-07-14 11:40:00 i Allmänt,

jaha då har vi då börjat... Vi ha snackat ihop oss jag å Andreas nu dom senaste dagarna hur vi ska få lillfisen å sluta amma.....

Ska jag vara ärlig så orkar jag inte så mycket mer nu... inte att det är så jobbigt själva amningen... det är ju nästa lättare än att blanda ihop gröt, söla med m.m. Men jag orkar inte att vara så här låst, kalla mig kass morsa eller va som... men så är det.
4 timmar har jag vart ifrån Mikaela sen hon föddes 16 Jan... det var när jag å Jennie var på Eric Sadde på Liseberg... men det är enda gången..eller jo en och en halv timme på biltema och blomsterlandet en annan gång och nånn kort fika nån annan gång.....jag ni hör ju.... jag är sååå sugen nu på å kunna ha ett eget liv, kunna sticka till stan ta en fika och sen kolla affärer med en kompis UTAN att snabba mig hem efter fika för att amma.
Jag skulle vilja gå ut och äta med syrran eller nån annan kompis, sitta å tjöta i timmar och tänka att Andreas är hemma och kan natta henne...

Detta har vart helt omöjligt hittills. Nån gång har det gått att han nattar henne, men annars skriker hon för fulla muggar om hon inte får somna med mitt bröst i munnen... ingen napp tar hon, provat alla olika sorter, ingen nappflaksa tar hon, jag har prövat massa olika sorter, hon kan suga i sig vatten genom några men inte välling eller ersättning, den spottar hon ut. Pipmugg funkar sisådär med vatten, men så fort det är välling i den så spottas det ut...

ja ni fattar... det enda som har hjälp är att jag ammar, men nu får det bli en lösning innan jag hamnar på hispan ;)

Och jag måste berätta att det har gått lysande både i går kväll när hon skulle somna för natten och i morse...

I går fick hon kanonmycket gröt, me än vanligt, sen la vi henne i sin säng med byssalull-fötter på (ni som inte vet va det är så kan jag tala om att det är ett par gummifötter man skruvar på spjälsängens fötter så man kan gunga sängen fram å tillbax så det blir som en vagga typ) 
Vi gunga sängen, hon skrek i 4 min sen somna hon bums... sov ända till kl 07 i morse (inte ens nattamnning kl 03 som hon gjort varje natt sen hon föddes) sen kl 07 så amma jag henne (min bröst höll nästa på att spricka då, mjölkproduktionen är ju i fullgång även om jag personligen vill sluta bums ;)
Så klockan 7 så amma jag, sen var hon uppe och lekte med storasyster till kl 10 då  vi proppa i henne massa gröt, la henne i sängen, vagga, storgrät i 2 min, sen somna bums.

så ni hör ju... hon är såååå duktig min lilla tjej!!! Tänk om jag kan få henne till å bara amma morgon och kanske en gång på eftermiddagen nu i början för att sen bara amma morgon för att sen lägga av... herrre guuuuud va skönt!

Då ska jag å syrran till London, till Primark å shoppa loss.... sen ska vi till fredrikshamn över dagen, utan barn å handla loss på Tiger... ojojojoj å jag ska ut å äta med massa massa kompisar!!! å jags ka på helkroppsmassage, å jag ska åka till mormor bara jag å Bella och sova över....längtar längtar längtar

Nej nu är det dags å hoppa in i duschen med min karl. Båda barnen sover och duscha ihop har vi inte gjort sen jesus gick på vatten. Älskar å "leka SPA" med honom å skrubba hela kroppen, tvätta håret, lägga ansiktmask m.m. på honom, bara skämma bort han, de gillar jag!!! men idag blir det nog bara en snabbdusch med hårtvätt, för snart så hör vi väl en liten ljus röst

- Komma upp i mamma! komma upp i Pappa :)

ha en bra dag!
Kram

min trädgård ska bli en oas.

Publicerad 2011-07-12 22:06:24 i Allmänt,

Tjena!

Vilken dag... har gjort massa idag och samtidigt ingenting... vart en lugn dag men fått fixat massa... badat hela familjen (ja alltså inte Andreas, han får fixa sin hygien själv), bytt lakan i alla 4 sängar, tvätta alla gamla lakan, plockat ihop en hög med skit som Andreas körde till tippen med... fixat med våran lilla sandlåda som vi fick av grannen, kollat Allsång på skansen, diskuterat utbyggnad och skissat lite med min karl (hör INTE till vanligheterna att jag och han kan diskutera...jo diskutera kan vi la men det är nämligen alltid nån av tjejerna som ska ha uppmärksamhet... bästa stället för oss å prata på är genom Facebook ;)

Efter Allsång var jag även ute och rensa klart en rabatt. Kommer bli sååå fint när jag har fått allt, som jag vill ha det... de värsta är bara att nu har jag i 3 dagar fokuserat på mina rabatter och med det glömt mina 4 tomatplaner så dom hade börjat torka å gulna mer än va dom redan hade! Skandal... tänk om jag inte får några tomater... då får jag dra en vit lögn för Bella och ha påse på huvudet när jag åker hem till svärmor (som jag fått planterna av)... skämt å siido... de ska nog bli några tomater även på mina plantor...

Plockade svart vinbär i morse å koka ihop med lite socker å hade på gröten... inte särskilt gott alls, men mysigt att ha egna bär å kunna koka ihop... har även plockar körsbär hela dagen, finns hur många som helst...

i morgon är det dags å laga Kyckling med timjan och oregano från trädgården...jag har sagt det förr å jag säger det igen... sicken lyx!

Dags å natta lillfisen som vakna under Allsången... har sett vissa tendenser på att även hon (mikaela) diggar allsången :)

Hörs i morgon.
Kram Lena

psykolog söker

Publicerad 2011-07-12 09:09:24 i Allmänt,

Gomorron mina vänner!

Hoppas Ni sovit gott... själv så börjar jag fundera på om det seriöst är nått fel på mig...I går drömde jag att jag var Mowgli och Andreas var Baloo, och han satte sig på mig, det blev helt svart, sen vakna jag.... å i natt har jag drömt att jag var ferdinand å Andreas mattadoren, han pratade bred skånska
-ståånga maj, sparka maj, gör vau du vill me maj!.... kan man säga nått annat än att det är mycket sjukt!!!

Undra va de betyder... måste ju betyda att Andreas styr å ställer mycket i mitt liv, bäst att sätta ner foten... :)

Ska snart ut å rensa i rabatterna... var ute en stund i går kväll vid 21 tiden och blev inte klar... så de e la bara å fortsätta i dag!

Nu är de snart slagsmål mellan tjejerna oxå... måste dra.

Kram Lena

en gnutta bögigt

Publicerad 2011-07-10 23:06:25 i Allmänt,


Vår älskade lilla docka ville inte sova i dag... många tårar kom innan hon acceptera å krama kaninen och blunda å ta John Blund i handen...

Gick in till henne nu och skulle kolla läget... då fick jag se detta...

... och i docksängen bredvid var dom prydligt nerbäddade......Pippis häst (lilla gubben) och polisen (i pippi)... Isabelle hade valt att just dom skulle få dela säng i natt... lite oväntat men kanske en bra plan... de finns ju gott om plats iallafall.

När jag lyfte på täcket kunde man även se att polisen hade gjort sig fin natten till ära ;)Bellas Armband hon fick av mormor på sin födelsedag hade nu förvandlast till polisens halsband......en gnutta bögigt om ni frågar mig ;)

Men men... nån tanke har nog lillfisen haft... hur som.... hoppas dom alla 3 får en god nattsömn! :)

hemmagjord beanässås...... de e kärlek de!

Publicerad 2011-07-10 09:04:02 i Allmänt,

I går va de då dags för Linn & Patriks bröllopsfest ute på Orust... Herre Guuud va dom hade fixat å donat!

Fantastiskgod mat (tänk er att ni ska grilla och tänk ALLT som ni vill ha då, ALLT det fanns, jag lovar... 7000 olika såser, lax å räkspett, kött i massor, olika potatissallad, melonsallad, oliv och fetaostsallad, gott bröd... ja allt fanns! Inte för det, Patik är ju kock så man kanske kunde lista ut att de skulle bli gott, men inte att man skulle komma till himlen :)

Fanns ett fel bara, å det var att båda våra små tjejer var vakna, min plan var att en av dom skulle sova under middagen, men men... klart dom oxå vill vara med på kalaset :) man kan ju missa nått annars.... hur som, detta resulterade i jag slängde i mig maten som vanlig och fick magknip... hur som... mätt blev jag och himmelskt gott som sagt!

Hela kalaset var grym... tänk er att ni sitter på en gräsmatta i skuggan, barnen leker å skrattar, alla dina favoritkärlekslåtar hörs i bakgrunden och du sitter och snackar med kanontrevliga människor.... så var det! Sån lyx!

När jag satt där på gräsmattan så slog det mig att, jag hade inte vart här om jag inte hade haft Isabelle. Det är tack vare henne som jag loggade in på familjeliv och hitta dessa grymma mammor. Va bortskämd man e!!!

Trots att det var trevlig så kände jag när klockan var runt halv elva att det var dags å dra sig hem, båda barnen var vakna men var kanontrötta som bara den. Bella ville ut och springa i regnet (ja de regna på kväll alltså, inte en droppe på dagen)... hur som hon ville ju ut och springa å bli dyngeblöt + att hon var trött å grinig... lika bra å dra när flaggan var i topp.


Slutligen.... Linn och Patrik.... TUSEN TACK FÖR ALLT!!! Tittade på Er under middagen... Ni är ett otroligt fin par!


Nu e de dags å ta på sig kläder för nu ska jag ut och städa garaget!!!

Kram Lena

skeeetunge!!!!

Publicerad 2011-07-09 08:35:44 i Allmänt,

Bella till mig i badet...

- Mamma dina bröst är vissna, vi måste hälla vatten på dom!
Får man aga sin barn undrar jag?????? ;)

mycket..... sen kalas :)

Publicerad 2011-07-09 08:33:42 i Allmänt,

Idag vankas det bröllopskals på Henån. Linn å Patrik en av alla mina nya mammor jag lärt känna gifte sig för några veckor sen coh idag ska de då firas med kalas på Henån... verkar som vädret kan bli bra idag med... superskoj!

Men först måste de fixas en del grejjer... måste leta upp allas klänningar, stryka dom, handla blöjor, till systemet, handla gångjärn, handla grillborste, bada båda barnen, duscha själv, packa väskor, klippa gräset, tvätta, tur att vi är 4 hemma nu i familjen så vi akn dela upp sysslorna...

Men om man har så mycket å göra så kan man inte sitta i blogga å klia naveln... nej, dags å leta klänningar! (va skoj de e å ha 2 tjejer!!! massa massa klänningar!!! Lovely!

Ha det gött!

Kram Lena

härma mamma

Publicerad 2011-07-07 19:58:06 i Allmänt,

Isabelle till Mikaela

-Ligg odentligt nu, inte slarva så, blir arg på Dig då, söstå du de????


hmm.... undra va hon har fått dom orden ifrån ;)

Veckans bästa!

Publicerad 2011-07-07 17:52:43 i Allmänt,

Jag och Bella sitter och snicksnackar vid middagsbordet, kollar på en mjölkpaket som det är målat lite bongårds liknande motiv på...

Bella  - Den gubben har många djur!
Jag   - Ja, det är en Bonde, dom heter så, farbröderna som har många djur.
Bella - Många kossor, många grisar, många grodor
Jag  -Du vet Jan, bella. (Jan e min morbror) Han e bonde, han har jättemånga grisar.
Bella  - Jan e bonde ja!
Jag  -Ja han e Bonde och bor på bondgård.
Bellla  -Steffen bonde oxå! (Steffen = Tindras pappa)
Jag  -Nej Steffen är inte bonde.
Bella  - Jo, han ser ut som en gris.


HAHAHAHAHAHAHA UNDERBARA BARN!!!!!

De var de roligaste denna veckan... eller hur Steffen???  :) :)


Men hon har rätt... visa likheter kan även jag se ;)

vilken dag ojojojojoj

Publicerad 2011-07-05 22:02:25 i Allmänt,

Nu är jag trött!!! Vilken dag!!! ojojojoj

Bella stupa i säng kl 19.15... lika trött hon... hon har busar å lekt å bada i sin pool och busar å lekt å bada i sin pool och busar å lekt å bada i sin pool och busar å lekt å bada i sin pool... först med granntjejen Emilia, sen kom Anna med sin lilla Alma hit och var här i flera timmar och sen kom Emilia hit en sväng igen..... ojojojoj... superdag med andra ord!

Hon hade inte blöja på sig i över 5 timmar... de var bara bus å lek å bad ute hela dagen....

lite kort från dagen...Nyvaken Mamma och lillasyster väntar på att pappa ska morgonkissa klart så vi kan ta ton...

Paketöppning...Paketsnöre är gott ;)Docksängen blev otyckt, dockan (som hon hade innan) och pippihästen och Herr Nilsson (som hon oxå fick i morse) fick prova ligga med en gång....även lillsyster fick provligga :)


Ja... nu mina vänner orkar jag inte mer i dag....knappt så jag orkade Allsång på Skansen tom.

Natti natti

Lena

Grattis min docka!

Publicerad 2011-07-05 11:35:53 i Allmänt,


Nästan på dagen 2 år sen...

Min docka börjar bli stora tjejen!

Klockan 07.30 vakna Bella av skönsång och massa paket...

Lekte med presenterna en stund men 10 minuter senare var hon ute och plocka vinbär i trädgården.

Grannen hissade flaggan precis som han sa han skulle göra! :)


Hinner inte blogga... idag vankas de ingen dator och MYCKET lek och bus!!!

Skriver mer sen...

Kram

fixat å klart

Publicerad 2011-07-05 00:06:26 i Allmänt,

Så ja... allt löser sig till slut :)

Alla presenter är hittade och inslagna!


Födelsedagsbrickan är dukad å klar (bara vällingen som ska i flaska i morgon...
Ska bli sååååå skoj å sjunga för henne i morgon... vi har pratat om det sååå många gånger den senaste veckan att "när du fyller år då kommer mamma, pappa och mikaela in när du sover och så sjunger vi för dig"
Hon svarar varje gång med att sjunga " ja må leva hundra år" med konstig melodi och sen säger hon kanonglad DÅ FÅR JAG PAKET!

Ska bli sååå skoj som sagt... roligast ska ändå bli när hon öppnar den stora paketen som innehåller docksängen jag målat... hon har pratat om att dockan inte har nån säng... men i morgon natt, DÅ har hon det!!!
 
Skulle sytt lite finare lakan till den men jag har inte hunnit. Man fick ju några IKEAlakan med när jag köpte den och sen har hennes mormor stickat en filt till sängen oxå, så dockan ska nog inte frysa ;)

Nej nu är det dags å gå och lägga sig så man är pigg i morgon på STORA dagen!

Natt Natti

LenaFinns gud tro???

Publicerad 2011-07-04 23:42:04 i Allmänt,

Så här dags för 2 år sen så låg jag hemma på Norra Gubberogatan i badkaret och hade värkar...

Jag och Andreas var 0-barnsföräldrar! och nu är vi 2-barnsföräldrar... 2 barn på 2 år...

Herre jösses.... Va hände????

Inte trodde vi då, när vi låg där i klocka värkarna att vi skulle sitta 2 år senare med hus, stor volvo och fått dom 2 finaste prinsessorna våra ögon skådat!!!

Nästan så man blir troende......kanondag!

Publicerad 2011-07-04 23:37:53 i Allmänt,

Haft en kanondag idag fast de har vart lite molnigt... 

Vi var i Mölnlycke och bada med syrran å tjejernas kusiner...

Kanonnice!!

Orkar inte skriva... ner får se bilder...

OBS: lägg märke till att även Lena Karlsson doppa sig!!!!... första i år!1 åringen ;)Elliot, Tindra coh BellabusMikaela glad som vanligt.Plask plaskKärlekMys

Glad igenGlad dotter och en väldigt glad och solbränd mamma ;)Alshammar släng dig i väggen!

Ja de var den dagen de!

Nu gäller de å leta å leta å se om jag hittar Bellas Paket... det är en stor dag i morgon och jag har (inte förvånade alls) slarvat bort hennes paket...

Måste leta...

Kram Lena

Namngiven och firad

Publicerad 2011-07-03 22:55:23 i Allmänt,

Då var 2års kalas och en liten namncermoni över... namncermoni och namncermoni :)..... på med dopklänningen, sa snabbt va hon skulle heta, på med ett halsband och sen var de klart :) Kort å bra... jag är helnöjd. Det är ungefär de en 2 barnskossa orkar med en varm dag.

lite kort på Mikaela som nu har namnen

MIKAELA MERITH SOFIE

(Jag heter Merith Lena Sofie, min mamma heter Merith för er som inte vet)
Tog även kanonfina familjekort med alla 4... men de kan jag ju inte sätt ut på bloggen då jag har fått stränga förbud att sätta ut kort på min karl på denna blogg ;)Sen över till Isabelle...

Herre Guud va paket... Mikaela fick oxå massa med ojojojojoj Bella fick hur mycket som helst...

Tusen Tack ALLA ni var här.... Vi har världen bästa familj!!! Inget snack om saken...

I morse när jag fråga Bella...  -Vi ska ha kalas i dag för Dig och vet du vilka som kommer?

Hon lyste som en sol och räkna upp alla... mormor morfar, farmor, farfar, kristoffer, moster, elliot, marcus..osv... Hon glömde inte en enda... Hon hade full koll.

Det var nog den bästa dagen på lääänge för henne... det enda tråkiga var när den tog slut å de var dags å hoppa i säng.. då kom tårarna...

Syrran hade även gjort kanonfina tårtor till henne och Mikaela... TUSEN TACK SYRRAN!!!!

Lite mera kort..
Fina födelsedagscykeln!Morfar + Mikaela = SantJa det var denna helgen... i morgon är det ny vecka... sista veckan för Andreas å jobba sen e de SEMESTER!!!!

I morgon är det sol å bad i Mölnlycke me syrran.... så nu kl 22.54, med metallica på TV så passar de väl inte bättre än å börja steka pannkakor till i morgon.

Höres i morgon!

Kram Lena

vankas kalas

Publicerad 2011-07-02 23:07:28 i Allmänt,

Tjena!

Jag får be om ursäkt för dålig uppdatering på bloggen... dagarna bara rusar i väg.

I går va Andraes å några tusen till på Ullevi för å kolla på Iron Maiden... själv var jag å tjejerna hos mamma å pappa å hälsa på, sov även över där. Idag har vi fikat me Jennie och sen stack vi till Stora Holm Säteri för å kolla lite rea i deras butiker... handla massa fina saker till kanonpriser... ex en jättefin madrickenklänning till Mikaela. har en till Isabelle innan och ville ha en till Mikaela oxå...

Är så nöjd med mina köp hur som.... lite närmare mitt lantliga hem ;)

I morgon är det fullt upp med 2 årskalas + liten Namncermoni (allt för bara familjen, inga vänner denna gången... förra namncermoni fick vara nog... inte mera fixa pastasallad i totalkaos... nej... det var första barnet de ;)

Nu ringer de...

hörs i mrogon
Kram

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela