sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

Mikaela

Publicerad 2011-09-29 09:14:21 i Allmänt,

Idag är ingen vanlig dag!
För det är min lilla tjejs namnsdag!
Hurra Hurra Hurra

Det ska firas med pompa å stå :) ♥  Grattis mitt hjärta!  ♥

Älskar Dig till Månen å tillbax!

dags igen

Publicerad 2011-09-28 09:13:14 i Allmänt,

"Så skickar vi trumman till Mikaela... å hon spelar medans vi sjunger så här... goddag goddag hur mår du idag? Jag hoppas du mår bra... och så skickar vi trumman till Mikaelas mamma... hon spelar medans.."

Dags för rytmik snart... sist skratta lillfisen konstant när vi sjung (kan vara pga av min sångröst) och sen somna hon bums i matstolen när hon skulle äta efteråt...

Får se hur de blir i dag...??

Kram Lena

Fina tassar

Publicerad 2011-09-25 12:04:38 i Allmänt,

Söndag... en riktigt fixarsöndag... har duschat precis, rakat ben å skrubbat ehal kroppen m.m. Sen lagt ansiktsmask sen i kväll ska de fixas fötter och målas fina. ja de är en fixalenadag! :)

Men nu ska jag packa en väska för vi ska i väg till loppis på Slottskogen... och sen ska vi försöka få till Maxi oxå... vi = jag å tjejerna. Andreas ska fixa med tjejernas rum. lägtar sååå tills det är klart!! kommer bli sååå fint!!!

Men nu e de på med kläder för här kan jag inte stå å blogga med pattarna i de fria... tänk om grannarna ser mig då tror dom vi e tossiga :)

Kram Lena

halvmeter länge & rosa gardiner

Publicerad 2011-09-24 22:10:47 i Allmänt,

Har ju glömt å berätta att vi var hos tandläkarn härom dagen, jag och tjejerna (Andreas var på föräldramöte på dagis, det var samtidgt så vi fick dela på oss) Hur som... vi skulle till tandläkarn för att dom skulle ta en bacillprov i Bellas mun. Dom gör tydligen de på alla 2 åringar i Götebrog för att se eventulla problem med karius och baktusbaciller eller nått... hur som...

Hon var sååååå DUKTIG min stora tjej!!! Jag blev nästa tårögd, så stolt va jag!!! Jag hade en känsla av att besöker skulle bli ett stort kaos... men....

När vi kommer in i väntrummet så är det ca 10 andra 2 åringar i väntrummet (alla skulle sitta i ett samligsrum sen och ta proven gemensamt)
Nästan alla andra 2 åringarna sprang runt runt runt sofforna och skrek å gapa. Jag satte mig på en stol, då kom Bella upp i mitt knä å sa

- Du vill att jag ska sitta still och vara tyst nu mamma va?

- Ja du kan sitta här och mysa med mig.

- Jag kanske kan hämta en liten tidining till oss mamma, eller?

Sen gick hon å hämta en bamsetiding som vi satt å läste medans dom andra sprang runt som galningar (där å då blev vi den där äckligt perfekta familjen som aldrig svär, äter godis eller fisen, ack så fel signaler vi gav, men guliig var hon min tjej iallafall)

- Du kanske kan hålla min hand när du läser mamma?  (mammahjärta slår extraslag)


Sen väl inne i stora samlingsrummet så vara det nästan inga barn som ville gapa... 2 av 10 räkte ut tungan, dom andra totalvägra... Bella satt på en egen stol, rak i ryggen och hade tungan ute hela tiden (ca 10 min satt hon å vänta med tungan i vädret, även om jag sa att hon kunde vänta, så ville hon vara beredd, verka det som :) Tungan var la krutorr när tandläkarn kom för å skrapa på den)  Sen var det då min prinsessans tur..

- Hej va heter du?
- Jag heter Isabelle Alice Lorentsson.

en stund senare...

- Då va de klart, då får du en tandkrämstub av mig och så får du välja en tanborste här oxå.
- Jag kanske kan ta den gröna kanske?
- Ja, varsågod isabelle.
- Tack så mycket!

Hela detta blogginlägget är rena skrytinlägget (jag vet), men jag var sååååå stolt när vi gick därifrån... så stolt så vi åkte raka vägen till Tuve Torg, köpte en gul ros till henne och sen fick hon välja vad hon ville inne på Willys, lite naturgodis (torkade annansringar peka hon på) de fick hon. (har aldrig köpt naturgodig någonsin, men hon älska dess ringar) Blev även 3 donuts, de ville hon ha (fast dom glömde hon av när vi kom hem så dom hamna snabbt i hennes mors mage :)

Ja hur som..... den kvällen blev jag en halvmeter längre! Hon e så duktig min lilla tjej... eller stora tjej!!!

Idag har vi (Läs: Andreas, jag har inte gjort ett skäft) grejjat med Bellas och Mickas rum....lite att fixa där inne... var inte så buslätt å bara byta tapeter....6 lager tapet, glasfiberväv och massonitskivan är borttagen.
Idag har Andreas börjat sätta upp renoveringsgipset så de går ändå med en hejdundrande fart!
Vi kommer antagligen inte sätta upp en väg med en gång, dom kommer nog ha ett stort lekrum ihop... men inget bestämt, vi får se... hur som.. de kommer bli sååå fint!!!

lite kort...
(sista bilden = 2 gipsplattor är uppe!)Fast som ni ser så är det en del kvar... allt gips ska upp, det ska spaklas, det ska tapeter upp, det ska hängas upp rosa gardiner, det ska målas säng, det ska köpas fina mattan, tavlor och foton ska upp...ska bli sååå fint!!!

Dags för Lördagsmys.... tills nått av barnen vaknar å vill vara med ;)

Kram Lena

bra val!

Publicerad 2011-09-24 09:05:43 i Allmänt,

Lördag morgon... jag älskar sånna här Lördags mornar.... Barnen vaknar samtidigt vid sådär 8 tiden... gör välling till båda, bär ut täcke och kuddar till soffan och myser där framför en barnfilm, dricker vällling och bara njuter av å leva... sen byta blöja på båda två och ta av pjamasarna och på med varma myskläder och sen leker dom med varann och jag myser i soffan framför morgonTV. de e livet de... Fredagsmys får vi aldrig till, men Lördagsmorgonmys är vi desto bättre på :)

I går var jag å träffa Mia Alfredsson å hennes 2 små guldkorn. Gabriel och Emma. Emma som vara 4 månader var sååå lite och söt... coola kläder och bara prata å prata å prata... :) såå söt. Fick ett kanonfint fruktfat av Mia... passar kanon i mitt nya hem som ska bli vitt å lantligt :)
När jag åkte från Öppna förskolan i Råda Församligshem i Mölnlycke (där vi träffades igår) så tänkte jag på att det är ändå helt otroligt att jag och Mia träffades första gången där, exakt i dom lokalerna, på kyrkans barntimmar, för ca 27-28 år sen... det är ju helt sjuuukt!!!! och Nu satt vi där med 2 barn var och titta på när dom lekte!!! Tänk att man träffa en människa när man var 4-5 år, som man tycker lika mycke om när man är 31....då har man minsann gjort ett bra val när man var liten :)

Nej om jag skulle försöka väcka far i familjen så han oxå får känna av detta morgonmys... han brukar ju tyvärr komma pp när myset är över :)

Vi höres sen.

Kram Lena


köttkuber

Publicerad 2011-09-20 22:15:04 i Allmänt,

Vad har hänt idag??? jo jag har mest pysslat om Mikaela som fortfarnde vart lite krasslig. Andreas har även vart hemma från jobbet för han inte vart helt 100.
Men jag har städat lite garage och rensat vinterkläder och sånt.. men man märker att man inte är helt frisk! Nån skit har man i kroppen för man blir helt slut för minsta lilla..

Fixa även middag idag (efter våran matlista som jag följer efter punkt å pricka, Jag håller med dig Ulle, det är bland de bästa jag gjort dessa listor) Hur som... köttfärslimpa var det idag, men de blev egna köttbullar (eller köttkuber, för dom var mer fykantiga än runda) Men men... det var inte dom godaste jag har ätit men dom slank ner... är ju mamma nu å då måste jag ju lära mig... akn ju inte jämföra med min mamma, hon har ju vart mamma å övat i 30 år ju... jag har bara övat i 2 år... (precis som man inte kan laga köttbullar om man inte är mamma) jaja... skit samma.... hur som, jag ska bli proffs på min köttkuber.

Men men... i morgon har jag iallafall anmält mig å Mikaela till babyrytmik i Bäckebol kyrka (som inte ligger i Bäckebol utan på Selma lagerlöfs torg...typ där dom skjuter nu för tiden) men men... gud e la med oss nu när vi ska till kyrkan ;) Hoppas bara vi är pigga å friska i morgon..

11 gånger totalt är det, varje onsdag i 11 veckor... känns hur bra som helst å fixat så Mikaela får hitta på nått skoj med sin mamma (bella å ajg sprang ju på sånt där stup i kvarten när hon var lietn) Ska hur som helst bli spännande å se om de är nått bra!

Nej om man skulle ta å hoppa i säng....

Kram Lena

klart ca år 2029

Publicerad 2011-09-19 20:33:55 i Allmänt,

Varje gång Andreas ska läsa "Ska bara säger Alfons Åberg" för Isabelle då låter det på pricken som att Sven Wolter har kommit in i vårt hus och spelar den arga pappan i boken.. ja på pricken likt faktiskt :) fast han säger "Kom nu genst Alfons" istället för "Släpp in mig Anna"   ....  Bara en liten parantes såhär på Måndagskvällen...


Ja va har vi då gjort sen sist.. söndag å måndag... jo vi har vart nere hos fåren (400meter från vårt hus typ) och hälsat på dom i 10 minuter och sen traskat hem igen) ja de är typ de vi har gjort på 2 dar.
Hela familjen har nämligen vart sjuka... snuva, feber, hosta, ont i kroppen, m.m.

Inte lätt alla gånger å pyssla om 2 gnälliga sjuka barn när man själv helst av allt vill gräva ett grop till Kina å försvinna... men men...

just nu ligger Bellabus å sover, Mikaela sitter i mitt knä (har precis vaknat efter nattningsförsök 1, (så följer hon sin tradition, så ska hon nu bajja och sen somna om och sova tills i morgon:)
Andreas är inne å river väggar, skulle byta tapeter i Bellas rum å naiva Lena trodde de projektet skulle vara klart om sisådär 5 veckor... men med tanke på hur det ser ut där inne nu så ska jag vara glad om de e klart till Bellas student... man har ju inte direkt timmar över som bara ligger å skräpar i sitt liv nu förtiden... men men... fint som kattskit i vällingen, kommer de bli iallafall när de än blir klart! Det är en sak som är säker... å hennes växasäng står ju i garaget omålad å ful, och den måste ju vara klar när rummet e klart, så det gör inget om det tar några år.

Nä dags å ta hand om lilla bananen i mitt knä.

Kram Lena

nu e de fedagskaos... om det så är det sista jag gör :)

Publicerad 2011-09-17 10:48:17 i Allmänt,

Fredagsmys blev lite mer ett fredagskaos... lite som de brukar i våran familj... den där fredagen med mys å god mat och tjejer som ligger still och kramas i soffan och är glada å skrattar å en mamma å en pappa som håller om varann och knapprar lite ostbågar i takt till Dobbido...


... de där infinner sig aldrig hemma hos oss, kanske sisådär 1 fredag om året typ!!!

I går blev det istället... dyr äklig kalvsnitzel, barn som inte vill sova, blanda välling å natta, maten blir kall, barnen skriker... den ena somnar, den andra nattas, lägger in henne, hon väcker den andra.. (dom sover i samma rum nu när vi fixar tapeter i Bellas rum... ja hur som... allt sluta med att Andreas och Mikaela somna i sovrummet å jag å Bella i soffan där vi legat hela natten så nu har jag ont i ryggen som bara den... jaja... vad ska man säga.... kantarellsåsen blev god iallafall ;)

I kväll ska vi till Maria och Mattias å käka kräfter..... måste bara inhandla dom först.... så nu e de ilfart till backaplan innan dom tar slut...

Funderar på att åka dit med pjamasbyxor.. orkar inte bry mig (Nej, mamma du kan vara lugn, jag ska byta om)

jaja... de e la bara å sätta igång..ska hinna riva lite tapeter oxå idag...

Ha en bra Lördag!

Kram Lena

krimskrams

Publicerad 2011-09-15 09:35:51 i Allmänt,

Idag är de då dax för fotografering på dagis... Jag lämna Bella precis..... alla barn var sååååå uppklädda. Det är roligt de där... alla klär upp sina barn nått så in i vassen, de e flätor, de e våfflat hår, de e halsband, de e finaste klänningen, de e spets hit å dit och lite fransar här å var...

Jag ska inte säga nått, för jag är likadan själv 9 dagar av 10....

Men i går kväll när jag kolla över va hon skulle ha på sig så fick jag en känsla som sa mig...
Varför ska bella ha på sig sina finaste blusar å massa guldhalsband på sig?? Hon ska ju inte ta ett bal-kort direkt... hon ska ta ett dagiskort och då ska hon väl se ut som hon brukar på dagis??? Jo så ska de va!!!!


Så Bella gick med sina (läs: sin mammas) favoritjeans (ja alltså, Jag tycker dom e fina, hon hade inte MINA jeans på sig om nu någon trodde de)
Till dessa jeansen hade hon en ljusgul collegetröja (som hon fått från Annica) med dragkedja. Denna tröjan tycker både hon och jag om. så den fick de blir... det är ju så hon brukade se ut när hon var 2 (kan jag tänka då när jag ser korten om sisådär 20 år.

Helst av allt hade jag ju velat att hennes 2 tröjor med "riktiga diamanter" ;) på hade vart rena... dom älskar hon!!! Men nu låg dom i tvättkorgen fulla med korvstroganof och lera.

Men men... hon kommer bli sååååå fin!!!

Nu måste jag sluta... ska till stan å träffa Jennie, som snart åker till NY. Ska fika med henne och kolla klänning till bröllopet jag å A ska på.... japp vi ska på bröllop!!! Har kanske glömt å berätta!! tar de i kväll....


Kram Lena

tuppen har galit.

Publicerad 2011-09-12 07:49:00 i Allmänt,

Måndag morgon... grannens tupp har galit, galt, galat (ja ni fattar, trodde den var död till och med, men han va la inte de)... klätt på mig, väkt barnen och dom har välling i magen, vart i trädgården och plockat tomater till mormor, bara lite frukost i en mammamage oxå.... sen e vi redo för en dag med mormor i Morup (ska hämta mamma i Mölnlycke på vägen)

Ha en bra dag mina vänner!

Kram Lena

sköna söndag är bara förnamnet

Publicerad 2011-09-11 23:57:17 i Allmänt,


HERRE MIN SKAPARE VILKEN DAG!!! VILKEN SÖNDAG!!!

Jag kan lova Er att idag har Isabelle haft en av sina roligaste dagar i sitt liv... eller iallafall har hennes mamma haft den roligaste dagen med sin dotter!!!!

Dagen börja med att mina kära svåger och tjejerna farbror kom till oss och käka kungafrukost. Scones hann jag även baka mellan dusch och matning av barn. Kul å träffa Kristoffer eftersom det var ett tag sen. Bella blev helt till sig och spela pajas bara han kom innan för dörren :)


Sen kl 13 stack jag å Bella till korsvägen till goa Linda, Henke och Samuel på 2 års kalas! Det var clown-tema så det var bara å fixa en kostym till Bella... (höll på å plocka fram symaskinen i går kväll och sy ett par clownbyxor av en nyköpt waxduk, men Andreas satte stopp, å tur va väl det för jag hitta en tigerdress i en låda i Garaget som vi fått av hennes kusiner)

På med den, fixa en nos + morrhår och sen upp å vänta på bussen....bara hon å jag!!!! mys!!


När bussen började köra så tittar Isabelle på mig med stora ögon, stort leende och säger...

- Mamma, bussen kör på riktigt, inte som våran låtsas-buss hemma!!!!!

(vi brukar ställa upp stolar efter varann i TVrummet och leka som vi kör buss hela familjen nämligen)

Redan där var hon nöjd! Men mer skulle de bli....

Väl framme på kalaset väntade några av alla hennes goa kompsiar, muffin med sprakande ljus i, massa godis, salta pinnar, russin, dumle-kolor, strutar med popcorn (precis som på cirkus), partyhattar, tallrikar med glitter på, massa ballonger, fiskedamm.... m.m.... m.m..... ja INGENTING fattades... ojojojojojoj vilket kalas... Bella som annars kan vara lite bryg å helst av allt vill krypa upp i min livmoder igen, sprang runt där å bara levde loppan!!!

Kram från Födelsedagsbarnet Samuel!!! (det var nått speciellt med Samuel, hennes hjärta slog nog ett lite extraslag idag ;)Lii..... söt som socker!!Blås-tutorna (eller va dom nu kallas) var väldigt populära!!!...som sagt... det var nått extra med Samuel idag.... efter att några gäster hade gått, så åkte kläderna av å de blev mys i sängen :)

De enda som va tråkigt med kalaset var att jag fick nästan inga bra kort :( Men man kan inte få allt, kalaset var för övrigt Kanon!!!!!!!!! Att jag inte träffar dessa underbara människor oftare e stor förbannad skam!!!

Klockan 17.30 tacka vi för oss och gick till korsvägen. Där fråga jag Isabelle

-Vi du gå på Liseberg???

ja ni kan ju gissa va hon svara :)

(har inte vart med henne på Liseberg nån gång tror jag, förutom i fredags när vi var där jag, tjejerna å mamma. Detta besöket gav henne verkligen mersmak kan man säga...)

Väl inne på Liseberg så hade vi ju världens tur att det var "Bondens dag" och nästan inget folk kvar...Alpacka eller va de heter...Hon klappa kon länge.....säkert i en kvart....åkte ponnykarusellen minst 15 gånger (jag lovar!!!)Hon fick rida på en RIKTIG häst för första gången.... sååå spännande!

Helt sjukt att min dotter rider på en rikitgt häst!!!!! Det var ju typ i förrgår jag krysta ut henne ;) shit va hon har blivit stor!!!...sen farfars bilar några gånger.....Kaninernas rutschkana ca 25 ggr...kaninkramJa ni hör ju... vilken dag!!!!!!!

Hon ville ha en heliumkaninballong... men där sa jag nej... 80 spänn för lite plast å gas... nej nån måtta får de va! hon fick desutom en ballong på kalaset (som i och för sig gick sönder 3 meter från yttedörren, men ändå) 80 spänn för en ballong...glöm det!

Annars fick hon allt hon vill på Liseberg... göra saker igen å igen å igen å igen å igen...

Sen köpte vi var sin korv och satte oss på en liten bänk för oss själva å käka dom å drack vatten i en petflaska jag hade i väskan... hon å ja och 2 korvar å lite vatten... att de kan bli så mysigt!!! Lyx e bara förnamnet!

klockan 20.30 kom vi hem, trötta men nöjda.... frågan är vem som var mest glad, hon som haft en lek å bus-dag eller hennes mamma som har fått lägga en hel dag på bara sin stora prinsessa och lägga all fokus på henne å se henne så glad... det är nog jag som vinner den tävligen!!!

Att sen komma hem å möta en liten superglad prinsessa i dörren som haft en kanondag med sin pappa, sina kusiner, farmor å farfar m.m. gör ju inte saken sämre direkt :)

Nu är det hopp i säng för i morgon bär de i väg till Falkenberg till min mormor för å hälsa på!

Natti Natti / Från en som somnar med ett leende på läpparna i natt!

allt ska bli vitt

Publicerad 2011-09-08 22:39:23 i Allmänt,

Målar å målar å målar... tjejerna sover, karln på innebandy och jag målar galge och ljusstake... kommer bli så fint här hemma!!!

I morgon är det Fredag... funderar på att hitta på nått skoj me barnen.... vet inte riktigt vad, men nått skoj.

men men... nu ska jag fortsätta måla... sen vankas de kvällfika när A kommer hem och sen stoppa i lite välling i en sovande Mikaela (så henne föräldrar får sova till kl 08 i morgon;) och sen e de hopp i säng.

Vi höres i morgon!
Kram Lena

ingen vanlig dag....

Publicerad 2011-09-07 09:50:07 i Allmänt,

Klockan är 07.30...
Brickan är redo...
Paketen är redo...

... pyntade av barnen själva....

och

Alla tre tjejerna är redo...

(tyvärr inget kort på detta för då infann sig ett litet kaos i TVrummet, Bella skulle hålla packet, Bricka skullle bäras, Micka skulle krypa... ja ni hör ju)


JA MÅ HAN LEVA....
JA MÅ HAN LEVA....

JA MÅ PAPPA LEVA UT I HUNDRADE ÅR...
JA VISST SKA PAPPA LEVA..
JA VISST SKA PAPPA LEVA...

JA VISST SKA PAPPA LEVA UT I HUNDRADE ÅR!!!


STORT GRATTIS TILL DIG HJÄRTAT!

UTAN TVEKAN UNIVERSUMS BÄSTA PAPPA OCH POJKVÄN FYLLER 35 IDAG!!!


De ska firas med pompa å stå!!


Han fick ingen paket av mig. Men av tjejerna fick han paket som heter duga!!! ;) Mikaela hade vart på Hornbach och köpt en hovtång till han å Isabelle hade vart å valt ut ett par kalisonger + pysslat ihop ett litet armband... inte illa pinkat på en 35 års dag... eller ;)

Pappamys med de nya armbandet på!

Snålt av mig å inte ge nått... ja jag vet... men eftersom jag fick så mycket (Läs: Ingenting) av Andreas när jag fyllde 30 så ska jag ska jag ge han en hejdundrande massage i kväll!!! Nej inget snusk... bara massage!!!!
men de e de minsta jag kan ge han på sin stora dag!!!

Sen få vi fixa en rackabajsar 65 års fest (30+35) om några månader eller år ....  :)

Nej nu hinner jag inte blogga mer... ska pyssla om lillfisen!

Kram Lena

restaurang Karlsson rustar upp

Publicerad 2011-09-06 10:40:50 i Allmänt,

Nu ska vi gräva oss loss... ska kämpa in i de sista... men vi ska komma loss!!

Vi har nämligen fastnat långt långt långt ner i falukorv/köttfärsträsket! äter vi inte falukorv så äter vi nått med köttfärs och ska vi krydda till tillvaron så blir det falukorv.... kanske inte riktigt så illa men inte långt därifrån.

Så nu är det skärpning!!!! i går va jag och handla på ICA Maxi så nu har vi mat för 4 veckor framöver... kanske bara lite mjölk och sallad som behöver köpas mer av...annars har vi allt!

Nu har jag skrivit en matlista för 4 veckor framöver.... har gjort min egen Linas Matkasse kan man säga... Varje vecka innehåller en fiskrätt, en soppa, rotfrukter eller sallad varje dag...

Ja nu e de dags å bli vuxen... jag är ju för fasen morsa nu!!!! Mina barn ska inte äta sallad 1 gång i månaden typ... nej de ska bli varje dag!!! punkt slut! och lite mer varierad kost. OK det är fortfarande lite för mycket avfabrikat som köttbullar, färdig fiskgratäng m.m. Men man måste ju börja nånstans...  får bli bättre å bättre liksom... ska jag börja laga allt själv nu, 5 dagar i veckan så kommer hela tornet rasa... de vet ja... så vi börjar här!

Får se hur detta projekt går, men jag hoppas på de bästa. Allt är upp till oss själva!

Här har ni matlistan...


Vecka1

MÅNDAG: Fiskgratäng, knäckis och sallad
TISDAG: Egna hamburgare
ONSDAG: Korvgryta med cocktailtomater, ris och sallad
TORSDAG: Pytt i panna, stekt ägg och sallad
FREDAG: Lasange och sallad

Vecka2

MÅNDAG: Spagetti & köttfärssås och sallad
TISDAG: Tacopaj och sallad
ONSDAG: Fiskbullar, Potatis och rivna morötter
TORSDAG: Gulaschsoppa och knäckis
FREDAG: Pommes, lövbiff eller ryggbiff, sås och sallad

Vecka 3

MÅNDAG: Tikka masala kyckling, ris och sallad
TISDAG: Köttfärslimpa, stekta rotfrukter och sallad
ONSDAG: Korv stroganof, ris  och sallad
TORSDAG: Ärtsoppa & pannkakor
FREDAG: Räkgryta

Vecka 4

MÅNDAG: Fiskpinnar, potatismos el ris, sås och gröna ärtor
TISDAG:  Burkskinka/ köttbullar, potatis och sallad
ONSDAG: : Ugnstekt Lax, ris, sås och sallad
TORSDAG: Grönsakssoppa och knäckis
FREDAG: TacosHelgerna fixar vi tillsammans... då får de bli lite mer lyx (som stekt falukorv med mos ;)

 
Uppföljning kommer om 4 veckor :)

Nej nu ska jag passa på städa upp lite här hemma, nu när storfisen är på dagis och lillfisen sover

Kram Lena

småbarnsfamiljslivsäventyr

Publicerad 2011-09-04 23:44:31 i Allmänt,

Ögräs ska rensas, tvätt ska tvättas, barn ska bli mätta, sen ska man kissa,  barn ska nattas, ska gosas med, ska tröstas, ska lekas med, mat ska lagas, golv ska dammsugas, garage ska städas, gräs ska klippas, klädlådor ska rensas i, bort med för litet och in med lagom stora kläder, sen ska man kissa igen, de ska lagas mat igen, tvätta ännu en maskin, på med rena kläder, bella kommer in och suttit i lera, nya kläder, välling, syskonbråk, kylen är tom, storhandla... 


ja ni hör ju... och så har mamman och pappan sovit dåligt, har tålamod noll...


En sak är säker.... det är INTE en dans på rosor med 2 barn... det är fullt upp nästan jämt...

Men i all denna stress så hann vi ändå med att ta vagnen med båda barnen och sticka ner till fåren och ha lite fika med oss...

Denna helgen har verkligen vart en speciell helg (tycker jag).... förutom Tacokvällen i fredags så har vi inte gjort nått... bara grejjat hemma och tagit hand om våra två tjejer... vi har haft fullt upp men ändå har jag på något konstigt sätt kunnat stanna upp många gånger och uppskatta allt vi har... vi har 2 friska barn.... något som många hade offrat sitt högra ben för å få... vi har haft sån tur!

men en sak är säker.... Det är sååååån tur att vi inte köpte nån av alla renoveringsobjekt som vi tittade på, att vi tog våran lilla koja till hus... vi hade inte fixa mer än va vi har nu. Vi hade hamnat på hispan båda två.

Nu ska jag hoppa i säng...

Först ska jag lägga in lite bilder från idag...


Natti Natti

Kram Lena

Vid frukostbordet 4 sept hos konstiga familjen

Publicerad 2011-09-04 11:50:27 i Allmänt,

Bella målar med vattenfärger.
Micka biter i en tesked.
Vi sitter och äter frukost.


Lena: Nu ska jag säga nått som Du kommer skratta åt, men det är en sak jag har funderat på länge och nu har jag bestämt mig.

Andreas: Vad e de nu du har bestämt Dig för?

Lena: Jo, inte nu men till vintern när de tjejerna e lite större så ska jag åka till Rävlanda kloster och vara där en helg och leva i tystnad, inga mobiler, ingen radio, ingen TV, inga barn, man får inte prata, bara ha ett eget rum där och vara tyst. Jag har kollat det och man får komma dit på studiebesök så en helg.

Andreas: VA? ska DU göra det?

Lena: Jo för å få lite tystnad nån gång.

Andreas: Men det är ju DU som pratar å pratar å pratar hela tiden. Det är ju JAG ska åka dit en helg.

Lena: jo, men jag tror jag hade behövt det, bara gå runt där med massa nunnor och bara vara, liksom.

Andreas: fattar du inte att du kommer åka dit, nunnorna kommer tröttna på ditt tjat och fly fältet och vips så sitter jag här med 15 nunnor.

Lena:  Mes... jaja... hur som så har jag bestämt mig...

Andreas: Gör du det....   (och ler)Nej, nu hinner jag inte blogga mer... ska ge gröt till lillfisen och sen slänga i en maskin tvätt, sen ringa mamma och sen städa sovrummet (som jag inte hann i går)

fullt upp...

Vi höres! Kram Lena

soffan gör dig redo

Publicerad 2011-09-03 20:32:27 i Allmänt,

Bakis-mamma och hallsont-pappa och 2 gnälliga barn... funka ganska bra till ja fick psykbryt och skicka pappa + stor tjej till svärföräldrarna för å laga syskonvagnaem som var punka på...

Lilltjejen somna och sen gick de undan... jag rensa uppfarten + rabbater, klippte gräset, städa hela huset, dammsög hela huset. Hur får folk ihop ett liv med 2 vakna barn??? jag hinmer ju knappt kissa när dom e vakna... :)

Nu är iallafallt allt klart + att tjejerna och jag är badade och rena och nu sover dom små coh jag och A ska käka popcorn i soffan å kolla TV och bara slappa!!


Sååååå skönt!!!

Hörs i morgon,

Kram Lena

JA MÅ HON LEVA...

Publicerad 2011-09-03 10:13:39 i Allmänt,VAD ÄR DET FÖR EN DAG??

ÄR DET EN VANLIG DAG???

NEJ DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR

VÄRLDENS BÄSTA MAMMAS FÖDELSEDAG!!!


HURRA HURRA HURRA


(Mamma... ditt barnbarn går å sjunger för Dig hela tiden här hemma... "då viskar han leva... då viskar han leva... då viskar han ut i hundrade år".... frågan är bara vem som viskar och VAD han viskar... nyfiken ;)

Jaha... första baksmällan på 3 år infinner sig i Lenas kropp idag. Men de är de värt... Kanonkväll igår och Marie och Kristian!! Länge sen jag skratta så mycket... :)

Lite Resorb + ogräsresning så är jag nog på benen igen... :)

Vi höres!

Kram

peppar peppar

Publicerad 2011-09-01 21:39:48 i Allmänt,:( jaja... 1 gånger pengarna... jaja.... 25 kr kosta lotten och 50 kronor vann jag... de blir 25 kr vinst... pepparkvarn kan jag fetglömma... men lite peppar kan jag nog få råd med ;)

jaja... sånt e livet... man ska inte sörja det man saknar utan glädjas åt de man har :) (japp de var tittskåpet de Karin ;)hehe

Jaja....  Men en sak är säker och det är att....


Idag är ingen vanlig dag...
Nej ingen vanlig dag alls faktiskt...
Nej för det Jennies Födelsedag!

Hurra Hurra Hurra


Har precis vart i Mölnlycke med båda tjejerna och firat henne! God mat, god kaka... kanonkalas!!!

Men nu e jag trött... ojojojoj... ska plocka in diskmaskinen (ja alltså inte hela diskmaskinen, ska plocka in den rena disken som står i diskmaskinen... jaja ni fattar) sen ska jag hoppa jämfota i säng... kanske ge min karl massage för de blev ingen igår... jag tog upp våra kommunikationsproblem och vips så var de dålig stämning i lägret....(låter som de var Andreas som belv sne, men de var jag som vanlig) så de får bli fredsmassage i kväll istället ;)

Vi höres i morgon!

Kram Lena

P.S: Tack för rättningen... krokodiltårar blir framöver... elefanttårar... alltså de som jag menar.. STORA tårar ... och e de nån som har stora tårar så är det väl Elefanter!!! :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela