sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

spirulina

Publicerad 2013-04-29 19:08:16 i Allmänt,

Gokväll!
 
Hemkommen efter ett grymmedygn med mitt ♥!
Överraskningen till Andreas var att vi skulle tillbringa 1 natt på Varberg kurort. Jag trodde det skulle blir bra, men inte så här bra. åkte kl 10 i går och kom hem vid 13 i dag...
 
Vi har badat, tränat, och käkat helt gudomligt gott... det godaste jag någonsin har ätit nästan (efter mammas biffar då ;)... skämt å sido... käka kvällbuffé och det fanns sååå mycket gott!!! allt från lammrostbiff och getost med valnötter till skaldjursfrikassé och nybakt bröd m.m. m.m. m.m. m.m. m.m.... och sen ett gals vitt till det..... såååååååååå gott!
Var så mätt när vi kom till rummet så de kändes som magen skulle spricka!
 
och badet.....Så mysigt att bara få sitta i pausbastun (50 grader) och bara pratat om allt mellan himmel och jord (utan att 2 prinsessor ska visa sina pärlplattor i ur å skur)
 
Detta va utan tvekan bland de mysigaste vi gjort sen vi träffades....detta lever vi lääänge på! 
 
Tusen TACK till världens bästa mormor♥ och morfar♥ och fixa SPA för tjejerna här hemma ♥ ni är guld värda!!!!!!
 
 
Men nu hemma så va de ganska snabbt tillbaka till de normala.... ICAs köttbullar och lite lingongrova på de...  inte mycket spirulina algjuise här inte ;)
 
men men... nu vankas det välling och sen e de jag som ska ta tag i deklarationen... måste avsluta företaget... ska tydligen fixas i år...
 
KRAM Lena
 
 

....hitta ett kort till...

Publicerad 2013-04-27 22:04:00 i Allmänt,

 
...som jag bara måste visa... älskar detta kortet på Bellabus!!!!! Jag kan höra hennes skratt när jag tittar på kortet.
 
Behöver jag säga att jag är knäckt över att min kamera är sönder... :(   men men... den ska till kameradoktorn snart...
 
KRAM
 

hitta ett gammalt kort

Publicerad 2013-04-27 21:51:00 i Allmänt,

 
...på lillfisen å ja förrförra sommarn....
 
inte trodde jag då att hon skulle blir en sån busig liten tossa!!!!!
 
Kors i jössenamn va jag älskar mina barn....

första grillningen

Publicerad 2013-04-27 21:46:00 i Allmänt,

Gokväll gott folk!
 
Året första grillning är i magen... alltså första grillningen på vår tomt (vi grilla ju förra helgen, men de var ju hos Paul å Jenny) Men ikväll var det premiär... Andreas slet med en stubbe i trädgården som skulle upp å barnen sprang runt å lekte, så då fick jag (för en gång skull)stå för grillen och käket som skulle ligga på.
Grillen brukar annars vara Andreas lott... det är som helig mark ;) ... men jag fixa det med bravu om jag får säga det själv ;)
 
Bygga större altan är planerna här hemma nu... får se om det blir av... resa till Rom eller altan har snacket vart här hemma ett tag nu... men de lutar åt altan.... men vi får la se...
 
Men nu måste jag sluta blogga hur som... ostbågarna å colan och hjärtat väntar... och i morgon blir det en liten överraskning för A så de får inte bli sent ;) :) :)
 
KRAM Lena

goehelg

Publicerad 2013-04-21 21:13:03 i Allmänt,

Haft en rikitgt skön helg... trots allt...
 
Kom hem i Fredags av att ungarna (som jag skulle hämta på dagis) och Andreas står på gården. Dom hade ringt från dagis att vi skulle hämta dom för dom va dåliga i magen. Eftersom jag hade glömt min telefon hemma så fick jag tag i Andreas och han hämta dom.
När jag fick veta detta blev jag såååååå trött på allt... varje varje ledig helg som jag har så är familjen sjuk... såå segt... alltid nån av oss... men när jag jobbar... då är vi friska som bara den... segt!
 
Men hur som... de va ingen fara på deras magar... på Lördagen bajja dom bra och vi stack till Andreas farfar och hälsa på och sen efter det stack vi till Paula å Jenny och deras 2 prinsessor... grillning, blåbärspaj och en massa tjöt. rikitgt kanonkväll! 
Idag har vi bara vart hemma å haft en riktigt go slappedag, fixat lite här hemma, planterat blommor, tagit fram utemöbler, käkat lunch på altanen, pratat husprojekt m.m. haft det bara gött me andra ord.
 
....så summa sumarum så har vi haft en rikitgt go helg trots dåliga magar i fredags.
 
Men nu e Andreas på träning och tjejerna sover, så nu ska jag fixa tånaglarna med blommor å grejjer så även dom blir vårfina.
 
KRAM Lena

mycket

Publicerad 2013-04-15 23:01:00 i Allmänt,

Jobbat kvälll, kom hem precis, drog av mig stödstrumporna illa kvickt! fötterna värker, trött i benen, trött i huvudet...
 
jag, de har vart fullt upp på jobbet...
 
I morgon är det dagpass å sen middag på stan me Jennie.
 
nä jag e svintrött, orkar inte blogga
 
 
dags å sova..
 
KRAM Lena
 
 
 
 

inget skoj....

Publicerad 2013-04-12 14:39:45 i Allmänt,

Hej!
 
Nu är det inte mycket med Lena Karlsson, det kan jag lova er... barnen har ju vart magsjuka till å från nu i 2 veckor. dom har kräkts, vi har hållt oss isolerade i 2 dagar, sen till dagis en dag, sen hem å kräkas igen... ja typ så... och i dag skulle jag VABBA på Mikaela som fortfarande inte fått ordning på min magen, och Bella som hostar och snörvlar..
 
Vad händer då i morse... jo kl 06.30 vakna jag med ont i magen som en tok, vart på toa ca 327 gånger sen dess... mår illa som en tok men de kommer inget, vill inte stoppa fingrarna i halsen.
Jag sitter på golvet vid toan, tjejerna står på varsin sida och klappar mig på ryggen och säger  -Idag ska vi inte bråka mamma, de lovar vi!
Andraes fråga om han ska stanna hemma, men jag säger nej. Det ska mycket till att jag inte kan ta hand om mina barn. Men jag fasade som bara den för lunchen, hur skulle jag fixa det så som jag mår, kan ungarna äta skorpor till lunch... nej de går ju inte... hur ska jag få i dom mat, när jag sitter här på toa... men jag sa inget till Andreas ur jag tänkte.
 
vid 12 tiden kommer min älskling hem från jobbet på sin rast och ger barnen mat och sen åker tillbaka till jobbet... Andreas en sak är säker... jag älskar dig verkligen till månen och tillbaka!!
och ungarna sen... dom har lekt som 2 ljus i sitt rum hela dagen, inte ett enda bråk (nästa;).. dom e så duktiga mina tjejer...
 
Men en sak är säker... det är INTE roligt att må dåligt... ligga med 4 tröjor + täcke å frysa som en galning, må illa och varenda muskel i hela kropper värker så man blir tossig..
 
Nu har jag precis fått i mig 2 smörgåsrån och några munnar te så jag är ganska så nöjd.
 
får se hur det går...
 
Dags å läsa lite bok för tjejerna...
 
KRAM Lena

jan 1981

Publicerad 2013-04-10 22:50:00 i Allmänt,

Tjena!
 
Hemkommen efter en middag på stan med bästaste Linda Ericsson!
Fasen va de e guld å sitta med en kompis å bara tjöta å tjöta å tjöta.... pang så har 2 timmar gått.. känns som 10 min.... helt sjukt... jag å linda lärde känna varann ja 1981 när Linda föddes... sen har vi hållt i hop... nu sitter vi med familj, barn m.m.... känns som i förrgår när vi var 12 å gick runt å sålde bingolotter :)
 
hur som.... egentid e guld värt!!!!
 
Nu e de snart hopp i säng.... i morgon är det jobb i gen... Andreas tur att VABa...
 
KRAM Lena

nu e dom här...

Publicerad 2013-04-10 09:32:52 i Allmänt,

 
Nu är jag minsann en lycklig innehavare av ett stort antal ransoneringskuponger från 1918! Jag vågar inte ens tänka på allt som mina barn kan handla för deras värde om sisådär 60 år ;) (familjen som kupongerna tillhörde en gång i tiden, va inte mycket för fläsk iallafall, för fläskkort finns det gott om :)
 
Det är lite cool att sitta med massa lappar som en Hulda har skrivit på år 1918... hon skulle bara veta vad dessa korten skulle skickas från Härnösand till Göteborg till lilla mig... roligt :) hur so så ska dom in i kassaskåpet illa kvickt innan ungarna har målat glitter på alla kuponger ;)
 
Har inte skrivit på ett tag.. har vart fullt upp med jobb och massa magsjuka...på ungarna.. jag å karln har klarat oss... jobbade i helgen som va oxå... sista helgen på ett tag... nu är jag ledig i 4 helger... rikitgt rikitgt skönt!!!
 
Men nu måste jag tyvärr sluta...ska ta på mina sessor lite kläder och sen gå ut en liten runda...
 

KRAM Lena
 
 

Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev.

Publicerad 2013-04-05 18:25:15 i Allmänt,

(Hittade denna på Facebook... rikitgt gulligt skrivet!)
 
 
Nyttan med Kon

  Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den neder...sta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar. På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
  Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela