sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

fiddelidda

Publicerad 2013-08-30 23:45:00 i Allmänt,

 
Ikväll va de dags för karln i huset att träffa jobbakompisarna å åka gokart.... då vankades det tjejmys!
kvällen börja med att tjejerna lekte själv med varann å va bästa bästa polarna i 3 timmar!!!! ja ni läser rätt... jag ville inte störa i leken... så den där filmen i soffan med popcorn som jag hade planerat... det blev byggakoja-lek istället.
 
Kvällen avslutades vid köksbordet med bara några tända ljus, jordgubbar och mjölk och några sagor.... berättade även en saga, jag hitta på om en flicka som hette Fiddalidda som hade en vit häst som hette Isabelle och en rosa katt som hette Mikaela och när dom skulle på äventyr..... stämningen i köket gjorde att båda tjejerna fick tårar i ögonen när Fiddalidda äntligen hittade katten Mikaela bakom den stora stora stenen i den stora stora skogen...  :) :)
 
men nu e de hopp i säng som gäller...
 
Kram Lena
 

läsvärt!

Publicerad 2013-08-30 09:12:11 i Allmänt,

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

  En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor o...ch tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
  Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

  Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".
  Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
  Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

  Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.
  En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; -Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.
 
 
Texten är hittad på en facebooksida och är skriver av en Max Kroll
  •  

skelettet e ju oxå dött

Publicerad 2013-08-29 22:12:00 i Allmänt,

- mamma va händer om du dör före mig???
 
Bella fråga detta när jag skulle natta henne nu i kväll...
 
- Jag sitter i himlen och väntar på dig tills du kommer så kan vi leka igen och om vi saknar varann så kan du ju trycka på naveln.... svara jag.
 
(har nämligen lurat i henne att om hon saknar mig på dagis så ska hon trycka på naveln så känner jag det i mitt hjärta och då slänger jag en puss till henne genom luften från mitt jobb , hon går på det stenhårt :)
 
Bella ser bekymrad ut....
- Men mamma du kan ju inte slänga en puss för du kan ju inte röra dig, skelettet är ju också dött ju.
- ja men man få en ny kropp i himlen Bella, kan man säga... det är svårt att förklara men så tror mamma i alla fall. så jag kan slänga massa massa pussar
- Så säger inte pappa, han säger att man inte kan röra sig.
- Nej, men det är ingen som vet vad som händer när man dött, alla tror olika... mamma tror man kommer till himlen och får leka med alla igen och pappa tror att man inte gör det. alla får tro som dom vill. oroa dig inte för det hjärtat... jag och du ska ju inte dö på massa massa år ju....
 
Bella fundera....
- Men Mamma... va trodde Jan då?
 
Jan är min morbror som jag skrivit om tidigare här, han förlora kampen mot cancerhelvetet förra sommarn.....Saknar honom så det gör ont i hela kroppen, man förstår verkligen hur mycket man tycker om en människa  när han/hon inte finns mer♥)
 
Men hon e så söt min Bella,,, det snurra så många tankar... hon är som sin mor.. hon funderar och funderar på allt mellan himmel och jord...
 
Men det är inte lätt att förklara om livet efter döden eller ej, men sin 4 åring.... och särskilt inte om mamma tror på ett liv efter detta och pappa att man blir jord.
 
Hur som så somna hon i mitt knä nu i soffan när jag klappa henne i håret.... händer inte ofta... men ibland får mamma ha de lyx... de va sååå mysigt!
 
i morgon är jag ledig... ska bli sååå skönt!!!! så lyxigt... har lite saker att fixa, men ska försöka bara njuta av dagen lite också... kanske till och med kan få till en fika eller lunch med mina tjejer på vårat favvoställe.... IKEA ♥
 
men nu ska jag pyssla om mitt största ♥, han har ont i halsen, å det är inte peach of cake om man e karl ;)
 
Natt Natti mina vänner
 
KRAM Lena
 
 

hand i hand

Publicerad 2013-08-27 22:32:00 i Allmänt,

Tjena!
 
En grymmekväll börjar snart ta slut.... Barnen somna tidigt och Andreas spelat innebandy.... telefonen har ring 4 ggr men jag har inte svarat... Jag har bara velat vara heeelt själv... bara jag, mitt te, och pula å grejja med lite allt möjligt... kolla hollywoodfruar, kollat efter lite olika roliga saker att göra i höstmörkret, kolla igenom hela veckan reklam m.m.
Så skönt å bara göra allt sånt där som man aldrig hinner eller som får en att slappna av.
 
i morgon kväll ska vara på kirurg/ortopedsidan så då kommer jag ha att göra.... kommer in såå många frakturer nu...mina ungar kommer aldrig få ha stutsmatta, de är en sak som är säker ;) skämt å sido... i morgon kommer de gipsas m.m. en del så det är skönt å haft en slappekväll nu.
 
Idag hade Mikaela fått vara på Bellas avdelning. lillasyster hade gråtit så mycket efter storasyster så dom hade gått över med henne. Sen hade dom gått hand i hand hela dagen :) :)  roligt att dom är vänner på dagis i alla fall ;)
 
Nej, nu e de dags å hoppa i säng... i morgon är det väl Spöket Laban på TV vid 7 snåret :)
 
Kram mina vänner :)
 
KRAM Lena
 
 

näver och torra pinnar

Publicerad 2013-08-25 23:56:00 i Allmänt,

 
har egentligen inte gjort så speciella saker i helgen... men skön har den vart...  hunnit med en hel del ändå... + att jag har hunnit slappa!
 
Helgens höjdpunkt va nog ändå i fredags när vi 4 bestämde oss för att grilla och käka middag vid havet nere på en klippa vid Nolvik...... va riktigt nära att vi inte fick tänt grillfan... men jag leta massa näver å pinnar och Andreas grejja vid grillen med elden... så till slut så brann de och vi fick grillat vår lövbiff.... rikitg lyckad kväll... blir lika glad när vår (kaos-)familj får till sånna fullträffar.... lite kort från den kvällen...
 
I morgon är det Måndag igen.... 05.40 börjar Bella sjunga på mobilen.... så nu vankas det snabb kvällsmacka och te och sen hopp i säng!!!!
 
Hoppas ni får en bra vecka, vi höres...
 
KRAM Lena
 
 
 

om jag inte trampar på denna jord

Publicerad 2013-08-21 22:19:00 i Allmänt,

Semestern e slut... vanliga vardagen e här... klockan ringde 05.40 i morse... segt som bara den... men skoj när jag kom till jobbet och träffa alla roliga...
 
I morgon vankas det jobb och sen efter det middag på stan med syrran å kusin Marie... ska fira syrrans födelsedag som va igår.
 
Sitter och tittar på alla kort som jag tagit i sommar.... jag har mina favoriter...  2 av dom är på mina fina sessor såklart.... herre min skapare va jag älskar dom.... skulle de nån gång hända mig nått så jag inte trampar mer på denna jord så glöm för all del INTE att berätta för mina tjejer när dom blir stora att deras mamma... det fanns INGEN som älska dom så mycket som deras mamma... (kanske deras pappa i såfall, men de skulle vara lika mycket i såfall)
 
Varje kväll när jag ska lägga mig går jag in och sätter mig på deras sängar en stund... varje kväll tittar jag på dom, pussar på dom och viskar hur mycket jag älskar dom..... Dom stensover varje gång.... men om de så skulle vara en endaste gång på alla gånger jag gör det, som nån vaknar till och hör va jag säger så är det värt det!
 
jaja.... blablabla.... dom betyder allt.... punkt slut...
 
nu slutsnackat om det...
 
Här kommer 2 av mina favvokort i sommar....
 
 
 
KRAM Lena
 
 
 
 

Kärlek

Publicerad 2013-08-14 21:40:47 i Allmänt,

 
Fast dom flesta dagarna, minuterna, sekunderna är det sagolikt att vara mamma till dessa små sessorna ♥♥
 
 
 

harsyra å hallon

Publicerad 2013-08-14 21:33:00 i Allmänt,

Tvättat bilen och rensat mellan stenplattorna här hemma.... 2 saker som jag tänkt göra såå länge. idag blev det gjort... kom precis in, tog sista ogrästovan för 5 min sen... skönt!
 
haft en skön dag idag... fast alla dagar är sköna nu... fasen va jag älskar semester!
 
I går dock hade jag ingen gulddag......nej nej nej..... ungarna bråka å bråka å bråka och jävlades med sin mor så jag blev galen... fick psykbryt och gick ut och gick en promenad i ösregn, bara jag själv... in i skogen, käka lite harsyra och vildhallon.. kom sen hem igen,15 min senare, dyngsur men med en stor dos tålamod i kroppen igen.....
 
....behöver bara lite tid för mig själv för att fatta att det är mig det är fel på... barnen är 2.5 och 4 år.... dom förstår inte allt, vill pröva allt själv, misslyckas ganska ofta för dom faktiskt är barn! man kan inte veta att man inte ska måla med tuschpennor på naglarna om man aldrig har gjort det innan och ingen har sagt att man inte får det,  man kan inte veta att man inte kan hälla mjölk från ett fullt 1.5 liter mjölkpaket om man är 2.5 år och aldrig gjort det innan...Man är barn, man vill lära sig och man kan inte allt från början... jag kunde inte sätta ett armbågsgips första gången jag gjorde de på jobbet heller.. alla måste ju öva...
 
Dom bråkar med varann för dom kan inte kommunisera med varann jämt för dom faktiskt är barn!  Allt dom gör finns det en förklaring på... men att deras mamma gapar å skriker på dom för dom för minsta lilla.... det finns det ingen förklaring på, mer än att mitt tålamod är för kort....
Det enda rätt då är att hjälpa småfisarna att göra rätt, prata med varandra, hjälpa dom att lösa bråk och förklara va man får göra och inte göra.... det är de enda rätta som jag ska göra.. men ibland är det år H*lvete svårt... en sån dag va de igår... men men... lite harsyra, hallon och regn mellan granarna hjälpte.
 
jaja.... det är inte lätt att vara den där perfekta människan alla dagar.. den där glada, snygga, hjälpsamma, omtänksamma, snälla, kloka sambon, mamma, vän, dotter, syster m.m. m.m. m.m     men om man gör sitt bästa så kan man ju inte mer göra...
 
det va hemskt va djup jag blev nu då...
 
Nä, nu vankas det te, macka och kanske en å annan kardemummaskorpa ♥
 
KRAM Lena

lyx

Publicerad 2013-08-07 15:33:24 i Allmänt,

Tjena!
 
skall försöka att blogga med sketna nävar... har precis vart ute å klipp gräskanter med min nya grässax. är sjukligt nöjd! blir sånna fina kanter :)
 
hämtade ungarna innan hos bästaste mamma å pappa... dom har sovit där i natt så jag å Andreas kunde ha en lyxkväll igår... middag på Taras och sen stålmannen på bio och sen snack in på småtimmarna i soffan (inte om massa romantiska saker direkt, vi diskutera hur vi ska få grönsaker i våra barn, dom är nämligen livrädda för sånt :) hur som väldigt väldigt lyxigt och klä upp sig bara för sin älskling å sitta å prata i lugn å ro å käka gott lamm... kan inte bli så mycket bättre...
 
bara en och en halv vecka kvar på semestern å de är så mycket jag vill hinna göra innan dess... får se hur det går...
 
men hur som så ska jag ta mig en kopp kaffe me lite mjölk nu (och en liten kaka också kanske ;) och så ska jag klippa vidare i trädgården...
 
KRAM Lena

hemma igen

Publicerad 2013-08-05 22:59:42 i Allmänt,

Tjena
 
Precis hemkommen efter 4 grymmedagar i sälen! haft det hur gött som helst.. älskar å semestera med Simon å Tess- familjen!!!!
Åkte förbi Ulricehamn i går kväll och sov där natten till idag och hjälpte dom sen å bogsera hem bilen som de va fel på... eller Andreas hjälpte dom... jag låg å halvsov i bilen där bak , när jag inte agera lektant för ungarna ;)
 
hur som... väldigt skönt å vara hemma!!!! å snart få sova i sin egen säng!!!!!! ♥
 
höres i morgon eller nått...
 
KRAM

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela