sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

ett år idag

Publicerad 2013-11-26 22:28:52 i Allmänt,

inte magsjuk än... har jobbat idag.... mådde skit i morse så jag tveka i 20 min innan jag bestämde mig.... men har mått bra idag... nu ikväll som det till baka.... illamående som bara den... och NEJ jag är inte gravid.. de vet jag.
 
Vet inte va det kan vara, men jag vet att jag INTE vill bli magsjuk de minsta!!
 
Idag är det 1 år sen som jag gick min första dag själv på barnskuten... denna kvällen för ett år sen minns jag såå väl... jag grina och försökte dra mig ur detta spektakel på något sätt... Andreas sa att jag måste ge de en chans...
 
NU ett år senare så har jag de bästa jobbet man kan tänka sig (förutom alla kvällar å helger :( :(
Men jag har lärt mig så otroligt mycket och fått lära känna sååå många underbara jobbakompisar!!!
 
 
Men andra ord... kunde inte blivit bättre...
 
Är faktiskt lite stolt över det...
 
Som mamma å pappa hade sagt.... -Lillstumpan klara det! :)

Dags å hoppa i säng... hoppas jag mår prima i morgon.
Kram  Lena

mkt

Publicerad 2013-11-22 09:41:22 i Allmänt,

Gomorron!
 
Fredagmorgon.... i eftermiddag vankas de jobb som sagt... men ska hinna en hel del innan, ska tvätta en maskin, laga matlåda dammsuga av här hemma, sticka till H&M och köpa hårband...
 
Så här kan jag inte sitta och skriva.. vi får höras i morgon
 
Ha de!
 
Kram Lena

toppen sen botten och sen en riktig hajtopp

Publicerad 2013-11-21 22:42:00 i Allmänt,

Sitter i telefonkö till SEB, ska sälja några fonder och köpa några nya... placera om mina sparade pengar... är inte så påläst på sånt här.. men att vissa av mina fonder går kast... så mycket har jag koll. Få se hur samtalet går sen.... om hon förstår va jag menar ;)
 
I Måndags kom vi hem från våran familjesemester... 2 dagar i Skövde,.... som jag hade längtat till detta...och det blev precis så mysigt som jag trodde. Vi började på Smillas lek och busland i Skövde... 4 timmar lek där... tjejerna var som galna... sprang som bästisar och lekte hela tiden... käka lunch där och sen mera lek...
 
Sen till hotellert, checka in, fixa iordning oss, iväg till ICA för å köpa blöjor, som mamma lena såklart hade glömt.... sen iväg till restaurang å käka... sen hem å mysa på hotellrummet...lillfisen somna som en stock i bilen...
 
Sen dagen efter va de dags å bege sig till Skövde arena... badhuset.... bada där i några timmar och sen bilfärd hem....
 
Så mysigt å bara hitta på nått bara vi.... inte så ofta det händer.
 
Igår dock va de inte lika mysigt.... ungarna retades som fasen med sin mor och jag var INGEN toppenmamma alls... gapa å skrek på dom hela eftermiddagen/kvällen... vill INTE vara en sån mamma.... så när Andreas kom hem så hade Mikaela somnat gråtandes, och Bella och jag satt gråtandes i soffan.... Men efter lite snack så kändes allt mycket bättre...
 
I kväll har det dock känns väldigt mycket bättre igen... stack till kärrabadet med tjejerna.... vi badade alldeles själva i bassängen i 1.5 timme... sen basta vi ihop efter.... såååån guldtid!!!!
Har vart lite skraj för å sticka till badhus med dom själva efter som båda är livrädda att få vatten i ögonen...men jag packa ner armpuffar å prövade mina vingar..... dom var så duktiga och det sluta med att MIkaela var som en fisk i vattnet, kom med huvudet under flera gånger och tyckte de bara va skoj... och t.o.m Bella kunde ta en massa massa skvätt i ansiktet utan att gråta, bara torka av och sen leka på igen..
 
Allt detta tack vara våran mammahaj- storasysterhaj-bebishaj-leken vi gjorde.... sk´vättet i ögonen va ju inte bassängvatten... det var ju hajregn!!!. UNDERBART!!!
 
Så nu vankas det en herrans massa bad framöver... köpte 2st 10kort idag och hade 8 kvar innan så nu har vi 28 ggr kvar fram till nov 2014.... kanske jag även kan träningssimma lite också...har ju friskvårdpengar att använde genom jobbet...
 
Men nu mina vänner vankas det lite fotvård på mig själv och sen hopp i säng för i morgon är det fre och sen helg... och då vankas det jobb jobb jobb och jobb!!! :(  
 
Ska försöka hinna baka nått till jobbakompisarna så blir det lite lite lättare att jobba när alla andra är lediga....
 
Ha en bra helg på Er!!! KRAM Lena
 
 
 
 
 
 

tidigt i ottan

Publicerad 2013-11-16 09:32:36 i Allmänt,

Lördagmorgon... var tidigt i ottan å handla morgonbröd som ska ätas nu.... sent jag vet... men det är skönt med en segmorgon också... men nu vankas det frulle.. sen barnkalas för Bella. Jag och Micka ska hänga hos svärföräldrarna och Andraes ska på match.
 
Sen i morgon så vankas det lyx på hög nivå... om du frågar Lena Karlsson i alla fall :)
 
återkommer i morgon eller sen... KRAM

döden döden döden

Publicerad 2013-11-14 23:23:01 i Allmänt,

Har precis sett klart på 2 avsnitt av dokumentären "Döden, döden, döden" på SVT play. Har missat när dom gick  och tänkte jag skulle se dom någon dag när Andreas inte är hemma, och det fick bli idag.
 
Ni som inte vet vad det är, så är ett program där en kvinnlig programledare vid namn Anna Lindman tar upp vanliga funderingar kring döden som liket, begravning, kremering m.m. om ni frågar mig.. väldigt intressant!
 
...fast såklart, obekvämt, jobbigt, främmande, ångestladdat.... ja för å bara nämna några av de känslor som jag fick när jag såg programmet.
 
Men hur kan något så vanlig och naturligt vara så läskigt och främmande???? Alla ska vi ju dö, det är ju det enda vi är säkra på....Alla ska det.... hur kan det då vara så obehagligt???
 
Är jag mer rädd för döden nu än va jag var för 15 år sen... ja mycket!  Jag är egentligen inte rädd för att dö, mer rädd för att inte leva. Ju mer jag lever desto mer har jag förlora....tanken att inte leva är skrämmande... att inte vara med... att inte få se... att inte få uppleva... ger rysningar.
 
Sommarn år 1998... såg jag en avliden människa för första gången... jag var 17 år, sommarjobb inom äldrevården. En äldre dam låg för döden och jag skulle sitta vak. Jag satt själv i rummet, höll hennes hand, läste ur bibeln (hon var djupt troende så detta var en önskan av anhöriga) Dom anhöriga var hemma en kort stund för att vila upp sig. Just där å då... träffa jag på döden första gången... nu när jag tänker tillbaka så var jag inte förberedd det minsta på detta...känslomässigt... men jag tog det bra......mycket bättre än va jag någonsin hade kunnat tro... jag som hade funderat över döden väldigt mycket, satt jag nu där med den i min hand.. ett djupt andetag sen somna hon in.. ett långt  (förhoppningsvis ett lyckligt) liv var slut... inte skrämmande... inte läskigt....nej, så naturligt och befriande... nu fick hon sova.
 
Nu är jag 32 år och har med åren sett ett antal döda kroppar... kan inte ens räkna hur många.... vill inte räkna... men efter mina år i vården har jag vart med vid sista andetaget många gånger, tvättat och klätt på kroppar, kramat anhöriga, var ute å plockat blommor och sätta vid det tända ljuset på bordet bredvid... många gånger har jag "hållit döden" i handen... ändå är det sååå obekväm situation.
 
Sen jag börja på barnakuten och fått träffa på döden där den inte skall finnas, där den inte hör hemma, där den inte är välkommen.....så har jag får uppelva helt andra känslor, än va jag gjorde på äldreboendet.... på ett äldreboende är döden väntad....inte med det sagt mindre skämmande eller full av sorg..... Men första gången jag såg ett barn som lämnat denna jord så var det en helt annat känsla in mig.... inget jag tidigare upplevt vid sådana tillfället...inget befriande och naturligt allt..... i mig fanns bara ILSKA... (som alltid när jag ser orättvisa) ....men denna ilska va så stor....kolosalt stor.... det ska inte hända, det finns inga i världen som ska genomgå sån sorg, så förtvivlan, sån maktlöshet som dessa föräldrar gör.... finns inget naturligt alls... inget alls... Det är bara FEL och gör så ont i se.
 
Men hur kan jag då vara så rädd för döden?? jag som träffat på den en del.... jo antagligen för det inte handlar om min egen död.... eller mina allra närmsta.....
 
.....när min morbror blev sjuk i cancer och min mamma ringde mig och berätta att det längre inte fanns nått att göra... det vara bara att vänta in..... den tiden va hemsk... den va vedervärdig......hoppas jag aldrig får uppeleva sån väntan igen.
 
När Andreas mormor gick bort... en människa som jag inte kände, träffa bara henne några få gånger, hennes begravning va så jobbig... men där å då hade jag Mikaela, bara någon månad gammal, på armen... 
hon var gammal och hade levt ett lyckligt liv... men nu stod jag ju där med Andreas, hennes älskade barnbarns dotter på armen.... hon skulle ju fått träffat henne, hon skulle ju fått se hennes växa upp, få hennes kramar, få hennes teckningar m.m. Men ingen lever för evigt... men där å då fick livet sådana perspektiv.... en som precis hade börjat vandra å en som vandrat klart.... naturligt.. men så sorgligt!
 
Jaja... väldigt intressant program hur som...älskar å fundera på livet och döden... eftersom Andreas inte gör det samma så får ni vara mitt "bollplank" nu i kväll....  är impad över er som orkar läsa ända hit.
 
En tanke jag få varje gång jag funderar på allt kring döden är hur JÄVLA viktigt det är att leva!!!! Varje dag, varje minut, varje sekund, stanna upp, njuta och älska livet. Jag vann simtävlingen för 32 (snart 33) år sen... priset va livet och nu gäller det vara att vara rädd om denna medalj!
 
Gäller även er mina vänner.... VA RÄDDA OM ER!!!
 
Dags å hänga upp en maskin tvätt och sen ta en dusch så man luktar liljekonvalj när karln kommer hem från träningen ;)
 
Massa Massa Kramar Lena

seg

Publicerad 2013-11-12 20:43:49 i Allmänt,

oj va trött å seg i kolan jag e....
 
Haft möte hela dagen... akutförbättringsmöte... blir alltid trött av å bara sitta still en hel dag.
 
Sen hämta jag två trötta tjejer på dagis.... sen fixa jag korvstroganof och sen läste lite sagor... efter det är jag helt slut :)
 
A har fixat en ny dator.... så nu kan jag blogga när jag vill igen... inte för jag tror att det kommer bli oftare direkt men ändå...
 
Í morgon vankas det kvällspass så i morgon slipper jag gå upp tidigt i ottan och skrapa rutor...ska bli rikitgt skönt!
 
 
Men nu vankas det lite mys i soffan... karlns ka på innebandy... och ungarna somnar väl snart hoppas jag.
 
 
höres i morgon KRAM

mammas biffar och sista tabletten

Publicerad 2013-11-10 21:07:00 i Allmänt,

Tjena!
 
jaha... då va denna helgen kommit till ända... men vi har haft en kanonhelg... så mycket tid bara vi familjen och det är det som är viktigast för oss nu... när vi jobbar så mycket båda två... hunnit ändå å träffa kristoffer, farfar nils, mina föräldrar idag och jocke och Elliot.... farsdagmiddag i Mölnlycke i kväll nämligen... mammas biffar... finns inget godare ♥
 
I morse va vi å kolla på när A spela innebandymatch... han gjorde ett mål och tjejerna blev överlyckliga! :)
 
I morgon är det dagpass... ska bli skoj å jobba igen... å träffa alla... förrra veckan jobba jag ju bara 2,5 timme... vabba ju resten... men nu är alla kissbaciller borta (hoppas jag) Bella tar sista tabletten i mrogon kväll så nu vill jag ha friska barn!
 
Nästa helg väntar lite roliga saker.. återkommer till det!
 
Nje, nu vanaks det lite städ och dammsugning här hemma... ungarna har somnat och A ska nog på hockeyträning så jag tänkte få lite egentid till bonde söker fru sen... :)

Höres i mrogon mina vänner ♥
 
KRAM Lena

kvällspyssel

Publicerad 2013-11-09 23:16:00 i Allmänt,

 
 
...efter kvällsvila så vankas det kvällspyssel... trodde aldrig jag skulle få min karl att sitta och måla sin egen tavla en lördagkväll.... men mysigt va det!!!
 
alla fyra vid ett bordet fullt med pysselsaker.... första men förhoppningsvis inte sista gången.
 
Nu vankas det lite vuxenTV ...ja alltså inte porr om det nu va nån sopm fick för sig det... nej, lite uppdrag granskning, pajas m.m. massa saker vi spelat in...
 
Höres i Morgon!
 
KRAM Lena
 
 
Ps: vems är vems kanske ni undrar...
HUSET = Andreas
HJÄRTAT = Min
HÄSTEN = Bellabus
KAOSET = Mickabus
 

15 min vila

Publicerad 2013-11-09 17:02:08 i Allmänt,

Jaha... Lördag och regnet öser ner...
 
Har inte gjort många knop idag.. haft en slappedag..så skönt!
Var hos Andreas farfar och hälsa på i morse och sen gjorde vi våfflor... de e la de enda som har hänt idag...
 
I går va Kristoffer (Andreas bror) här, vi käka lövbiff coh drack lite öl å annat gott. Somna inte innan halv 3... känns idag...
 
I morgon är det farsdag och det ska firas med innebandymatch och sen middag i Mölnlycke.
 
Nu e de dags å väcka min andra bättre hälft.... har har fått sina 15 min.... jag har precis haft mina... så nu är vi redo och ta tag i kvällen :)
 
Hörs kanske senare,...
 
KRAM Lena

uvi

Publicerad 2013-11-05 23:10:23 i Allmänt,

...... citronvatten, tranbär, kissa igen, tårar, läkarbesök, kiss igen, tårar, tranbär, urinprov, citronvatten, tårar, sugrör, tranbär, kissa igen, doktorer ringer från östra, tranbär, doktorer ringer från olskroken, kiss igen, tårar, leukocyter, tranbär, spår av blod, citronvatten, locka med tatueringar, dricka igen, tårar och två tjejer som skriver...  - VI VILL HA VANLIGT VANLIGT VATTEN!!!!!!
 
 
Ja de är våra dagar nu för tiden...
 
 
HATAR URINVÄGSINFEKTION!!!!!!
 
Men ungarna är tappra... dom dricker å dricker å dricker..... jag lockar med med lek å busland, tatueringarn, badlad, gosedjur... hur ska jag kunna fixa allt detta när dom blir friska....
 
känner mig inte helt hundra själv heller...
 
Hoppas på en bättre dag i morgon...
 
KRAM Lena
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela