sorvas

Små vänner kan visa sig vara de största...

fullt upp

Publicerad 2015-06-17 00:15:04 i

Tjena! 
Jag är förbannat kass på att skriva.. Jag vet. 
Fullt upp i helgen... Nått så in i helskotta fullt upp... Tre barnkalas, utbyggnad av huset,  handla massa saker här å där och sen ska det ammas ammas ammas...
På Söndagen var det äntligen dags för Bella å ha sitt 6 års kalas.... 8 tjejer och 2 killar från dagis kom hit och det blev ett jätte lyckat kalas. 
Vi satte näsa på clownen (istället för Knorr på grisen),  lekte dansstopp, hela havet stormar, käka korv och sen massa glass och dansa disco.... Hela kalaset avslutades med skattjakt efter godispåsarna... Bella var så nöjd... 
Fast mest nöjda var nog ändå alla över buset vi fixa på Andreas ...  han låtsades komma gående med en skottkärra med grus i trädgården och då hoppa vi fram och spruta ner hela han med trädgårdsslangen...Alla barn fick spruta... Jeansen var helt genomblöta när vi var klara... Trodde alla skulle kissa ner sig av skratt 


Några bilder från kalaset...
Vill inte lägga ut bilder på andra barn.

Hon var så fin på kalaset min lilla glittriga tjej.
Är så glad att hon har så fina kompisar!! 

Ikväll har vi vart vid vårt lilla smultronställe och grillat... Så mysigt... Bara vi där....älskar å ha lyxtid med familjen... Särskilt nu när jag mest ammar och Andreas mest gräver och grejar. 

Skall försöka avsluta min förlossningssaga i morgon... 

Massa Massa Kramar Lena 🌼 🌼 

suck

Publicerad 2015-06-13 00:58:26 i

Hade skrivit ett jätte långt inlägg....  Och så dog telefonen och vips så va allt raderat... 
Orkar absolut inte skriva om allt nu,  e svin svin svin trött! 

Skriver i morgon.  Natti 

dyrbar tid

Publicerad 2015-06-10 00:02:32 i


Jag borde gå och lägga mig för länge länge sen... 
Jag borde skriva nästa del på min lilla saga... 
Jag borde ta en dusch... 
Jag borde betala en räkning... 
Jag borde skriva lite i barnens "boken om mig - böcker"...
Jag borde gå och diska... 

Det är såååååååååååå mycket jag tänker hela tiden att jag borde göra... Med det finns al dig tid... 
Men det finns tid!! Jag har ju tydligen tid att ta ett patetiskt kort på mig själv å sen sitta och redigera det på min telefon i 35 min, pröva massa olika filter, ramar, ljus, skärpa m.m m.m m.m 

35 min rent å helsike...

Intressant å tänka på va mycket dyrbar tid jag lägger på bara skit....

Men men...De ska jag inte lägga tid på å fundera över nu. 

Nu e de verkligen dax å hoppa i säng...  

Godnatt mina vänner! 

Kram på Er :) :) 💜

Världens längsta dag Del 4

Publicerad 2015-06-01 22:10:40 i Allmänt,

Duschar i nästan 1.5 timme, hjälper massa, fast smärtan blir värre å värre å tätare å tätare....
Klockan 10.30 ber jag Andreas ringa på klockan... jag pallar inte mer nu.... ber dom koppla in lustgasen... och det gör dom.
 
Efter lustgasen blev inkopplad så är allt lite suddigt, men herre guuud va den är bra, jag älskade lustgasen, min bästa vän på förlossningen... (utan den och Andreas hade jag aldrig överlevt denna förlossning)
 
Jag har värkar hela tiden men tycker ändå inte att det är nått "go" i dom, känner inte samma styrka som jag gjort med tjejernas förlossningar.
Jag frågar Camilla om inte man kan ta hål på hinnorna så vattnet går för att få lite mer fart på alltihopa. Vi diskuterar hit och dit och bestämmer ihop att vi gör det om en timme om det inte h att gått av sig själv.
 
Under den timmen ligger jag i sängen ena sekunden och går runt i rummet med ett gåbord andra sekunden, värkarna kommer varannan minut och jag går inte längre bort från lustgasen än max 3 meter. Andreas hjälper till på alla de sätt, håller mig i handen (eftersom jag får en känsla att jag lyfter från sängen när jag tar lustgas), han tycker ihop mitt bäcken (jätteskönt just då) och sen dricker han massa kaffe för att hålla sig vaken, han fick ju bara någon timme sömn i natt han med.
 
Kl: 12.30 kommer Camilla in för sticka hål på hinnan så vattnet går. Hon fixar detta och det tar inte många minuter efter det som jag känner att de tar i mer å mer... efter en stund så frågar Camillla om hon ska höja lustgasen..... jag tacka inte nej om man säger så...
 
Jag ligger och har värkar, andas lustgas, dricker massa olika smothie, ice-tea m.m. som vi haft med oss, knaprar druvsocker, känner mig trött som bara den, börjar tappa lite ork, blir peppar av Andreas, småpratar med barnmorskan m.m. Detta pågår i några timmar (men känns som år, vet inte hur många gånger jag frågar Camilla om hon inte ska gå hem snart!? hon har ju jobbar i evighet nu)
 
Klockan 15.00 kommer Bente in. Också en underbar barnmorska. Bente är från Norge och bryter därför på norska. Det är hon som ska ha hand om mig tills hon går av sitt pass kl 21.30.
- Men innan dess ska vi väl ha fått träffa på ert barn. skämtar även hon.
- Jag sa det samma när jag börja i morse, svara Camilla
 
Bente ska känna med en gång och se hur mycket öppen jag är nu....
2 cm va de sist.... önskar sååååå att de är betydligt mer nu... Hur länge ska jag hålla på egentligen!? 

Fortsättning följer....
 
 
 

Världens längsta dag Del 3

Publicerad 2015-06-01 21:22:20 i Allmänt,

Hon ber mig lägga mig på en säng och hon kopplar på en CTG- kurva på magen för å ha koll på barnets hjärtljud och mina värkar. 
- Denna ska sitta på en stund så jag kommer tillbaka till er om ca 20 min...Sen lämnar hon rummet.
 
Så fort jag lagt mig på sängen märker jag att värkarna avtar. På dom 20 minuterna som barnmorskan är borta så har jag bara 2 värkar, mycket svaga... jag förstår ingenting?! Är det inte igång i alla fall nu?
 
Efter 25 min kommer det en ny barnmorska (nattpersonalen hade avlöst till dagpersonalen). Barnmorskan presenterar sig, hon heter Camilla och berättar att hon ska ha hand om mig fram till klockan 15.30 när hon slutar sitt pass.
- Men innan dess får vi hoppas det har kommit ut ett barn, skämtar hon.
- Ja de hoppas jag verkligen, svarar jag.
Jag berättar dock att värkarna har avtagit lite och vi bestämmer tillsammans att hon ska kolla hur öppen jag är.
 
"Minst 6 cm, minst 6 cm"...det är det enda jag tänker.....
När hon kännt klar tittar hon på oss och säger
- Ja du Lena... du är öppen nästan 1 cm.
- snälla skjut mig! svara jag (som förnärvarande inte förstår nått, jag som hade så ont i bilen och trodde jag skulle föda i den)
- Ja, jag vet inte om det är igång Lena, det kan vara så här i några timmar till....Kan vara så här i en vecka att värkarna kommer och går.
- EN VECKA??!!!
- Vi gör så här tycker jag, ni går ut och grå en promenad och går upp och äter frukost på BB så kom tillbaka om 2 timmar så känner jag igen. så bestämmer vi då om du ska vara kvar eller kan åka hem.
 
Jag och Andreas går först ut och tar en promenad, men värkarna blir mer å mer kraftiga och stå still i regnet på varje värk går inte, vi gå in och ner till kulverten och går fram å tillbaka... träffar på en läkare från jobbet...., vill inte träffa nån mer från jobbet när jag har såhär ont så vi går upp till BB och käkar fil och macka... men det är vedervärdigt å vara där uppe... alla går runt med sina små vagnar med små gulliga bebisar i... å jag har hela helvetet framför mig innan vår lilla bebis är ute.... jag äter upp fort sen går vi ner till förlossningen igen och vankar fram å tillbaka i korridoren.
 
Klockan 9.10 kommer Camilla igen och ska känna. Eftersom jag haft ganska kraftiga värkar varannan minut i 2 timmar, och känner att jag snart behöver lustgas, så hoppades jag verkligen att jag var öppen mer än 1 cm.
 
- Nu e du öppen snart 2 cm, Lena. Så det går ju framåt i alla fall :)  säger Camilla.  Eftersom du är omföderska så vill jag inte skicka hem dig ändå, så jag skall försöka fixa ett ledigt badrum till dig så du kan få bada, för det stod det i ditt förlossningsbrev att du gärna villle, och det kan väl vara bra nu.
 
Hon kommer tillbaka och berättar att alla badkar är upptagna, så vi bestämmer tillsammans att jag ska pröva å sätta mig i duschen och duscha varmt å se om det hjälper.
 
Duschar i nästan 1.5 timme, hjälper massa, fast smärtan blir värre å värre å tätare å tätare....
Klockan 10.30 ber jag Andreas ringa på klockan... jag pallar inte mer nu.... ber dom koppla in lustgasen... och det gör dom.
 
Fortsättning följer....
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela